Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Ανατροπή για Κώστα Μπακογιάννη, νέος δήμαρχος Αθηναίων εκλέχτηκε ο Χάρης Δούκας

«Η Θεσσαλονίκη άλλαξε σελίδα» δήλωσε ο νέος δήμαρχος της πόλης Στέλιος Αγγελούδης

Χάρης Δούκας και Στέλιος Αγγελούδης «γονάτισαν» τους υποψηφίους που στήριξε με πάθος η Ν.Δ., η οποία έχασε πανηγυρικά τους δύο καίριους δήμους, της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ενώ κέρδισαν σχεδόν όλοι οι αντάρτες της στις Περιφέρειες!

O Χάρης Δούκας

  • Απο τη Βίβιαν Μπενέκου

Με 56% επικράτησε ο Χάρης Δούκας έναντι του Κώστα Μπακογιάννη, που πήρε 43,9%, στον Δήμο Αθηναίων. Ο Στέλιος Αγγελούδης είναι ο επόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αφού πήρε ποσοστό 68,01%, συντρίβοντας κυριολεκτικά τον Κωνσταντίνο Ζέρβα, που έλαβε μόλις 32,77%.

kostas mpakogiannis16103
Ο Κώστας Μπακογιάννης ψηφίζει παρέα με τα παιδιά του

«Φεύγω με το κεφάλι ψηλά κι αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη» δήλωσε φανερά συγκλονισμένος, όπως έδειχνε το πρόσωπό του, την ώρα της δήλωσης αποδοχής της ήττας του ο Κώστας Μπακογιάννης.

«Η Θεσσαλονίκη άλλαξε σελίδα» δήλωσε ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης. Ο απερχόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κώστας Ζέρβας στην πρώτη του δήλωση μετά την ήττα του στον β΄ γύρο των εκλογών ευχαρίστησε την οικογένειά του για τη στήριξή της, είπε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό του νέου δημάρχου σε ό,τι τον χρειαστεί, ενώ έκλεισε τη δήλωσή του λέγοντας: «Θα είμαι στη διάθεση του νέου δημάρχου σε ό,τι με χρειαστεί».

aggeloudis16103
Στέλιος Αγγελούδης

konstantinos zervas16103
Κωνσταντίνος Ζέρβας

Στα Ιόνια Νησιά και στη Δυτική Μακεδονία η κυβέρνηση έχασε από «γαλάζιους αντάρτες», ενώ στη Θεσσαλία ο Δημήτρης Κουρέτας (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ) κέρδισε τον Κώστα Αγοραστό. Ηττα καταγράφει η Ν.Δ. και στο Βόρειο Αιγαίο, όπου ο Αλκιβιάδης Στεφανής χάνει από τον Κώστα Μουτζούρη, αλλά και στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, όπου ο Χριστόδουλος Τοψίδης επικράτησε του Χρήστου Μέτιου.

Συγκεκριμένα, στα Ιόνια Νησιά κερδίζει ο Ιωάννης Τρεπεκλής με 66,19% έναντι της Ρόδης Κράτσα με 33,81%. Στη Δυτική Μακεδονία ο Γ. Αμανατίδης με 56,73% έναντι του Γ. Κασσαπίδη με 43,27%, στο Βόρειο Αιγαίο, ο Αλκιβιάδης Στεφανής με 45,85% χάνει από τον Κώστα Μουτζούρη με 54,27%, αλλά και στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ο Χρ. Τοψίδης με 50,71% κερδίζει τον Χρήστο Μέτιο με 49,29%. Με 20 μονάδες προηγήθηκε και κέρδισε την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο Δημήτρης Κουρέτας, καταβαραθρώνοντας τον νυν περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό. Η Ν.Δ. κέρδισε οριακά μόνο την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τον Δημήτρη Πτωχό να προηγείται με 52,14%.

Το μήνυμα του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι ένα ισχυρό χαστούκι των πολιτών στο κυβερνητικό μάγουλο, αφού οι Δήμοι Αθηναίων και Θεσσαλονίκης χάθηκαν από το κυβερνών κόμμα με συντριπτικά ποσοστά. Στο αρνητικό αυτό μήνυμα προστίθενται και οι νίκες των ανταρτών! «Δεν ήταν μια καλή βραδιά για τη Ν.Δ.» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά την ήττα στους καίριους δήμους και στις περιφέρειες, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, παρατήρησε ότι «άρχισε το ξήλωμα του καθεστώτος Μητσοτάκη».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...