Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Σε μια θεαματική τελετή στη Νέα Υόρκη, ο Στέφανος Κασσελάκης παντρεύτηκε τον Τάιλερ Μάκμπεθ

Στέφανα στον «παράδεισο των rich and famous»

«Να ζήσουν τα παιδιά και καλούς απογόνους» ευχήθηκαν οι συριζαίοι στον πρόεδρό τους Στέφανο Κασσελάκη, που παντρεύτηκε χθες τον αγαπημένο του Τάιλερ Μάκμπεθ, σε μια θεαματική τελετή στο Δημαρχείο της Νέας Υόρκης!

  • Απο τη Βίβιαν Μπενέκου

Ο γάμος έγινε στα Χάμπτονς της Νέας Υόρκης, στο πιο in προάστιο της αμερικανικής μεγαλούπολης, με τα δυο αγόρια, τον Στέφανο και τον Τάιλερ, να φορούν πανάκριβα κοστούμια και να ορκίζονται «αιώνια πίστη»… με έναν μάρτυρα.

kasselakis7947

Τα Χάμπτονς, που διάλεξε το ζευγάρι για να ζήσει τη… στιγμή του, είναι ο παράδεισος των πλουσίων και διασήμων της Νέας Υόρκης, το αγαπημένο μέρος των Νεοϋορκέζων. Εκεί έγινε και το ιδιωτικό πάρτι των νεονύμφων, σε στενό οικογενειακό κύκλο, όπως είπε και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη, που ευχήθηκε δημόσια «βίον ανθόσπαρτον» στο ζευγάρι.

stefanos kasselakis20103
Ο Στέφανος Κασσελάκης με τον Τάιλερ Μάκμπεθ και τον σκύλο τους

Το μεγάλο πάρτι για το γάμο, το ελληνικό γλέντι δηλαδή, ο Στέφανος Κασσελάκης θα το κάνει το ερχόμενο καλοκαίρι σε νησί της αρεσκείας του. Αφού, λοιπόν, μετέτρεψε σε… reality τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας προχθές, στην οποία, μάλιστα, το κλίμα ήταν πολεμικό, έγραψε τους επικριτές του στα παλαιότερα των υποδημάτων του και ανακοίνωσε τον γάμο του.

kasselakis19093Δεν πίστευαν στα αυτιά τους οι Συριζαίοι, που πάλευαν και κονταροχτυπιόντουσαν στη διάρκεια της συνεδρίασης του κορυφαίου οργάνου τους για την ιδεολογία και το μέλλον του κόμματος, όταν άκουσαν τον Κασσελάκη, που αδιαφόρησε για όλα, να ανακοινώνει χαμογελαστός, πρώτον, ότι το πολυπόθητο από όλους συνέδριο θα γίνει τον Φεβρουάριο και, δεύτερον, ότι παντρεύεται

kasselakis7960

Τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας έμειναν ενεά. «Δεν μπορεί, κάποιος μας κάνει πλάκα» μονολόγησε βουλευτής, αποσβολωμένος από την προεδρική συμπεριφορά που… θύμιζε «Sex and the City» ή, ακόμα χειρότερα, τις «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι»! «Δεν πά’ να βρέχει και να χιονίζει. Ο έρωτάς σου με συγκλονίζει» ήταν το σύνθημα στο πολύπλοκο μυαλό του Στέφανου Κασσελάκη, τη στιγμή που οι σύντροφοί του τσακώνονταν άγρια.

Με «δόξα και τιμή»

Χθες, λοιπόν, παντρεύτηκε «δόξα και τιμή», θα μαζέψει εν τέλει και τα χειμωνιάτικά του κι ύστερα, με τον σύζυγό του αγκαζέ, θα παρουσιαστεί στην Ελλάδα, να υπηρετήσει τη «μαμά πατρίδα».

kasselakis270931

Ο έρωτάς του για τον 31χρονο Τάιλερ είναι, ως φαίνεται, η μόνη προτεραιότητα για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, που θέλησε να δώσει στον αγαπημένο του τον τίτλο «ο πρώτος ομοφυλόφιλος σύζυγος Ελληνα πολιτικού ηγέτη»! Στέφανος και Τάιλερ είναι μαζί εδώ και μια πενταετία, και η γνωριμία τους ήταν αγάπη με την πρώτη ματιά. Τον γνώρισε τυχαία, στο γυμναστήριο.

stefanos kasselakis28083

«Το πρώτο μου coming out έγινε πριν από τέσσερα χρόνια, στα 31 μου, όταν το είπα στον Τάιλερ. Αυτή ήταν η πρώτη φορά για μένα. Εως τότε το ζήτημα των σεξουαλικών προτιμήσεών μου το είχα θάψει» έχει δηλώσει ο Στέφανος Κασσελάκης για τη γνωριμία του με τον σύζυγό του.

«…Ο Τάιλερ και εγώ θα θέλαμε να επεκτείνουμε την οικογένειά μας. Θέλουμε να αποκτήσουμε δύο αγόρια, τον Απόλλωνα και τον Ηλία. Με παρένθετη μητέρα. Θα θέλαμε η προσωπικότητα του καθενός μας να μεταφερθεί στα παιδιά. Είναι πολύ σημαντικό ότι άλλα ζευγάρια επιλέγουν την υιοθεσία και στα μάτια μου είναι εξίσου οικογένειες. Δύο άνθρωποι που επιλέγουν την αγάπη είναι οικογένεια. Η αγάπη κάνει την οικογένεια» είναι τα λόγια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, που τώρα ζει τον μύθο του!

Εσπευσμένος γάμος για την άδεια διαμονής του Τάιλερ…

Υπάρχει νομική εξήγηση γιατί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης παντρεύτηκε χθες εσπευσμένα τον σύντροφό του Τάιλερ, μόλις τρεις εβδομάδες μετά την εκλογή του στο «τιμόνι» του κόμματος.Photo by Stelios Mormoris in Chilmark Massachusetts with @tyler mcbeth and @skasselakis

Σύμφωνα με οδηγία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αναγνωρίζεται δικαίωμα παραμονής σε κράτος-μέλος της Ε.Ε. ακόμη και για συζύγους που δεν είναι Ευρωπαίοι πολίτες. Στην προκειμένη περίπτωση, μετά τον γάμο του με τον Στέφανο Κασσελάκη, ο Τάιλερ Μάκμπεθ αποκτά κανονική άδεια διαμονής στην Ελλάδα λόγω του συζυγικού δεσμού. Αυτός φαίνεται πως είναι ο λόγος για τον οποίο αποφασίστηκε οι δύο άνδρες να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου, ώστε ο Τάιλερ να μπορεί να παραμένει αδιαλείπτως στην Ελλάδα και να μη χρειάζεται ανανέωση της άδειας παραμονής του στη χώρα.

kasselakis251

Αυτήν την εξήγηση δίνει με ανάρτησή του ο γνωστός δικηγόρος για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων Βασίλης Σωτηρόπουλος, ο οποίος επισημαίνει πως έχει λυθεί νομικά και το θέμα του γάμων των ομοφυλοφίλων με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου το 2018, παρά το γεγονός ότι στην Ελλάδα δεν επιτρέπονται οι γάμοι, αλλά μόνο τα σύμφωνα συμβίωσης.

stefanos kasselakis2808 kentriki

Εσωτερικό δίκαιο

«Ακόμα και τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. που δεν αναγνωρίζουν τους γάμους ομοφύλων κατά το εσωτερικό τους δίκαιο είναι υποχρεωμένα να θεωρούν συζύγους τους ομόφυλους συζύγους πολιτών της Ε.Ε. που οι ίδιοι δεν είναι πολίτες της Ε.Ε. προκειμένου να τους χορηγήσουν άδεια διαμονής στο κράτος-μέλος.

kasselakkis706

Όμως, η Ελλάδα επιμένει να επιβάλλει στα έγγαμα ζευγάρια του εξωτερικού να συνάπτουν ελληνικό σύμφωνο συμβίωσης. Οταν, δηλαδή, πάει ο Τάιλερ να υποβάλει αίτηση άδειας διαμονής στην Ελλάδα, η υπηρεσία θα του απαντήσει ότι πρέπει να συνάψει ελληνικό σύμφωνο συμβίωσης. Και τότε θα γίνει σαφές ότι η Ελλάδα οφείλει να αναγνωρίσει τον γάμο» αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Σωτηρόπουλος.

{{-PCOUNT-}}24{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...