Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

«Oσκαρ για celebrities» χωρίς guest την… ΑΑΔΕ!

Μπορεί τα «τσακάλια» της ειδικής ομάδας ελέγχου για τα...

Αθηνά Οικονομάκου και Φίλιππος Μιχόπουλος έριξαν τίτλους τέλους στον γάμο τους

Τίτλοι τέλους στον γάμο της Αθηνάς Οικονομάκου και του...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 27 Απριλίου

ΚΡΙΟΣΑκούστε κάποια αγαπημένα σας πρόσωπα, που προσπαθούν να σας...

Παύεται η δίωξη εις βάρος του Παναγιώτη Ψωμιάδη και του αδερφού του Διονύση για τις παράνομες προσλήψεις

«Καθάρισαν»

Ενας νόμος που ψηφίστηκε το 2020 από την κυβέρνηση Μητσοτάκη «καθάρισε» τον πρώην νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη και τον αδερφό του Διονύση για τις παράνομες προσλήψεις 81 υπαλλήλων.

panagiotis psomiadis25103
Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης

Πρόκειται για το άρθρο 67 του νόμου 4735/2020 περί «δαπανών ενταλμάτων γενομένων επί τη βάσει ελέγχων Υπηρεσιών Δημοσιονομικού Ελέγχου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου», με το οποίο αίρεται το αξιόποινο των πράξεων αιρετών και υπαλλήλων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού που αφορούν πληρωμές ενταλμάτων που έλαβαν χώρα έως την 31η Ιουλίου 2019 και οι οποίες διενεργήθηκαν επί τη βάσει ελέγχων των Υπηρεσιών Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΥΔΕ) και του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Κατά συνέπεια, παύονται οριστικά οι ποινικές και πειθαρχικές διώξεις εναντίον των αιρετών, καθώς και κάθε διαδικασία καταλογισμού εις βάρος τους.

Αυτό διαπίστωσαν χθες ο εισαγγελέας και το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, όπου δικάστηκαν τα αδέλφια Ψωμιάδη για τις προσλήψεις 81 υπαλλήλων με συμβάσεις μίσθωσης έργου για την εκτέλεση έργων στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης κατά το διάστημα 2007-2010. Το κατηγορητήριο καταλόγιζε στον Παναγιώτη και τον Διονύση Ψωμιάδη ότι προσέλαβαν άτομα που απασχολήθηκαν σε άλλες υπηρεσίες και ουδεμία σχέση είχαν με την εκτέλεση των έργων για τα οποία προσλήφθηκαν, προκαλώντας ζημιά στο Ελληνικό Δημόσιο ύψους 1.300.000 ευρώ.

Η υπόθεση «σερνόταν» στα δικαστήρια της πόλης εδώ και μία δεκαετία. Τελικά χθες, κάνοντας δεκτή την επίκληση του εισαγγελέα της έδρας στο άρθρο 67 του νόμου 4735/2020, οι δικαστές έκριναν ότι θα πρέπει να αρθεί το αξιόποινο των πράξεων που καταλογίζονταν στον Παναγιώτη και τον Διονύση Ψωμιάδη, στον πρώτο ως νομάρχη και στον δεύτερο ως αναπληρωτή του, που κατηγορούνταν για υπηρεσιακή απιστία και ψευδή βεβαίωση.

dionisis psomiadis25103
Ο αδερφός του Διονύσης

Από την πλευρά τους οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων υποστήριξαν ότι δεν προκλήθηκε καμία οικονομική ζημιά στο Δημόσιο και πως οι κατηγορούμενοι δεν ενήργησαν με δόλο. Επισήμαναν δε ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι δούλεψαν κανονικά, καλύπτοντας ανάγκες της τότε Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

Εμφανώς συγκινημένος εμφανίστηκε μετά την παύση της εις βάρος του ποινικής δίωξης ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος δήλωσε εξερχόμενος από τα δικαστήρια: «Δέκα χρόνια καταγγελιών και συκοφαντιών έπεσαν στο κενό. Είχα δηλώσει ότι έστω και αργά η αλήθεια θα λάμψει – και η αλήθεια έλαμψε. Είμαι ευτυχής, γιατί το έργο μου δεν πήγε χαμένο. Δυστυχώς όμως τα τελευταία χρόνια καταστράφηκα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά».

Από την πλευρά του, ο συνήγορος των αδελφών Ψωμιάδη Γιώργος Νικολακόπουλος δήλωσε πως με τη δικαστική απόφαση ανοίγει ο δρόμος για την απαλλαγή των εντολέων του και για άλλη υπόθεση που εκκρεμεί εις βάρος τους στα δικαστήρια, για τα περιβόητα «45άρια» της τότε νομαρχίας και συμβάσεις έργου υπαλλήλων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....