Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Ο γκεστ Πίνατ για το TV show και ο διάλογος του Αταμάν με τον Ερντογάν για το «Τριφύλλι»

Η εξπρές «απόβαση» του «σουλτάνου» στην Αθήνα!

«Καζάν καζάν», αλλά χωρίς… καζάν ντιπί! Με ψάρι από τα νερά του Αιγαίου, ντολμαδάκια και χαλβά, γεύσεις γνωστές δηλαδή στον ουρανίσκο του Ταγίπ Ερντογάν, στρώθηκε πλουσιοπάροχα το τραπέζι μεταξύ του Τούρκου προέδρου και του Ελληνα πρωθυπουργού χθες στο Μέγαρο Μαξίμου, με ατραξιόν τον Πίνατ, που έγινε ο έρμος, άθελά του, μέρος του show μπροστά στις κάμερες!

  • Απο τη Βίβιαν Μπενέκου

Η ολιγόωρη επίσκεψη του «σουλτάνου» στην Αθήνα, χωρίς την αγαπημένη του σύζυγο Εμινέ, που συνήθως τον συνοδεύει στα ταξίδια του, τα είχε όλα, εκτός από εκείνη… Είχε την πολυπληθή τουρκική κουστωδία, με τις έξι επιβλητικές Mercedes Maybach S 600 Guard, τα αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας και από τις δύο πλευρές, ελληνικές και τουρκικές, ασκέρι Τούρκων δημοσιογράφων, ανταλλαγές δώρων μέχρι και Αταμάν, τον Τούρκο προπονητή του μπασκετικού Παναθηναϊκού! Μόνο τον Ατζούν του «Survivor» και του Σκάι δεν πήρε το μάτι μας!

H Πρόεδρος

Φθάνοντας στην Προεδρία, η Πρόεδρος Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με πιο κοντό καρέ κούρεμα και φρεσκοβαμμένο μαλλί, υποδέχτηκε τον Ερντογάν, που της είπε ότι πρέπει να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο και όχι το αντίθετο. Τρεις Τούρκοι κρατούσαν το τεράστιο βάζο που έφερε ως δώρο στην Πρόεδρο ο «σουλτάνος», την ώρα που κι εκείνη του αντι-δώρισε μια στιβαρή πιατέλα!

erntogan081231
Ταγίπ Ερντογάν και Κατερίνα Σακελλαροπούλου στις σκάλες του Προεδρικού Μεγάρου

Υστερα, ξαφνιάζοντας τους πάντες, ο Ερντογάν προτίμησε να πάει με τα πόδια στο διπλανό Μέγαρο Μαξίμου, περπατώντας για περίπου δέκα λεπτά, καθώς το πήγαινε γιαβάς γιαβάς! Και εκεί, στο Μαξίμου, άρχισε το show για χάρη των τηλεοπτικών συνεργείων, με γκεστ τον τετράποδο Πίνατ!

erntogan081232

Το σωστό κάδρο

Την ώρα που οι δυο τους ανέβαιναν τη σκάλα με το κόκκινο χαλί, ο Πίνατ, που ήταν στην είσοδο, τους είχε γυρισμένη την πλάτη του και προκειμένου να είναι στο σωστό κάδρο, με το μουτράκι του να βλέπει τον φακό, κάποιος εκ του Μεγάρου Μαξίμου τού έριξε μια λιχουδιά «δόλωμα»! Η κυβέρνηση έχει πάει σε άλλο επίπεδο το κομμάτι της επικοινωνίας! Το θέμα είναι ο Πίνατ να μην την έβγαλε μόνο με το επικοινωνιακό ξεροκόμματο, αλλά να τσίμπησε και κάτι από το πλούσιο γεύμα εργασίας!

erntogan081234

Από την άλλη, η διπλωματία του dress code, που παίζει τον ρόλο της σε τέτοιου είδους ραντεβού, λειτούργησε και στις δύο πλευρές. Βαθύ κόκκινο χρώμα είχε η γραβάτα του Ταγίπ και βαθύ μπλε του Κυριάκου, απηχώντας τα χρώματα των σημαιών των δύο χωρών. Επτά Τούρκοι και επτά Ελληνες δημοσιογράφοι μπήκαν στο Μαξίμου, αλλά ερωτήσεις δεν τους επετράπησαν, με τον φόβο μη γίνει «καμιά στραβή» και χαλάσει το κλίμα!

Κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων ο διερμηνέας του Τούρκου προέδρου φαίνεται πως μπερδεύτηκε και θυμήθηκε τον… πατέρα του πρωθυπουργού, αναφέροντάς τον ως Κωνσταντίνο! Περίεργος γενικά αλλά και αγχωμένος ο συγκεκριμένος διερμηνέας, καθώς και πριν με τη Σακελλαροπούλου, όταν μετέφραζε, κρατούσε ανά χείρας λάθος το μικρόφωνο και δεν ακουγόταν καθόλου η μετάφραση! Θα ήταν πρωτάρης φαίνεται.

erntogan081237
Η άδεια καρέκλα στο Προεδρικό Μέγαρο που περιμένει τον «σουλτάνο»

Η επίσκεψη είχε και πεσκέσια, μια και ένα δώρο με ιδιαίτερο συμβολισμό, δεδομένης της πολεμικής κατάστασης που επικρατεί στο Ισραήλ και στην Παλαιστίνη, χάρισε ο Ερντογάν στον δικό μας πρωθυπουργό, και δεν ήταν άλλο από ένα βιβλίο με την ιστορία της Γάζας. Ηταν σαν να του έλεγε «δεν τα ξέρεις καλά τα πράγματα στη Γάζα, καιρός να τα μάθεις»! Και μέσα σε όλα αυτά είχαμε και μπάσκετ (όχι, δεν έπαιξαν οι δυο τους… φιλικό μονό), μια και στην είσοδο της τουρκικής πρεσβείας έστεκε ο Εργκίν Αταμάν, ο προπονητής μπάσκετ του Παναθηναϊκού, με τον κόουτς των «πρασίνων» να συνομιλεί στα όρθια για ώρα με τον Ερντογάν!

Ο Αταμάν μάλιστα φορούσε τη φόρμα της ομάδας, μια και προσήλθε αμέσως μετά την προπόνηση και σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, η στοιχομυθία των δύο αντρών αφορούσε την έλευση του προπονητή στον Παναθηναϊκό! Συγκεκριμένα ο Τούρκος πρόεδρος τον ρώτησε γιατί ήρθε στον Παναθηναϊκό, με τον Αταμάν να του απαντά: «Πήγα στον Παναθηναϊκό για να κερδίσω την ομάδα σας (Φενερμπαχτσέ) και να την αποκλείσω επιτέλους από το Final 4».

erntogan08123
Ο προπονητής του μπασκετικού Παναθηναϊκού Αταμάν

Οδηγοί στα πρόθυρα εγκεφαλικού με τα μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας

Κυκλοφοριακό «έμφραγμα» προκλήθηκε χθες στο κέντρο της Αθήνας λόγω των δρακόντειων μέτρων ασφαλείας που είχαν ληφθεί για την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τους οδηγούς να είναι στα πρόθυρα νευρικής τρέλας και να φωνάξουν «άι σιχτίρ»!

Από νωρίς το πρωί είχαν κλείσει κεντρικοί δρόμοι, ενώ ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας βρίσκονταν στην Ηρώδου Αττικού, στην Πινακοθήκη, στο Προεδρικό Μέγαρο και το Μέγαρο Μαξίμου, μετατρέποντας την περιοχή σε απόρθητο «φρούριο». Συνολικά 3.000 αστυνομικοί αναπτύχθηκαν στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας, ενώ η Τροχαία προχώρησε στις απαιτούμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Εκπαιδευμένοι σκύλοι της Αστυνομίας έλεγχαν την περιοχή έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, ενώ ελεύθεροι σκοπευτές ήταν ακροβολισμένοι σε ταράτσες κτιρίων.

erntogan081238

Καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης ήταν κλειστός ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα. Οι συρμοί διέρχονταν από τον σταθμό χωρίς στάση. Νωρίτερα είχαν κλείσει και οι σταθμοί του μετρό «Κατεχάκη», «Ευαγγελισμός» και «Μέγαρο Μουσικής». Κλειστός έμεινε και ο Εθνικός Κήπος καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης του Ερντογάν. Κυκλοφοριακό χάος δημιουργήθηκε επί ώρες λόγω του κλεισίματος τμημάτων των λεωφόρων Κατεχάκη, Μεσογείων, Βασ. Σοφίας, Κηφισίας, Βασ. Κωνσταντίνου, Βασ. Αμαλίας, Αλεξάνδρας και των οδών Μιχαλακοπούλου, Σταδίου, Πανεπιστημίου και Ακαδημίας.

Όπως ήταν εύλογο, οι μετακινήσεις μετατράπηκαν σε… μαρτύριο για όσους ήθελαν να πάνε στις δουλειές τους, ενώ «νέκρωσαν» τα εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας. Αυξημένα αστυνομικά μέτρα είχαν ληφθεί και σε όλη τη διαδρομή από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» μέχρι το κέντρο της Αθήνας, με παρατεταγμένους αστυνομικούς σε όλο το μήκος της διαδρομής, ενώ από αέρος πετούσαν συνεχώς ελικόπτερο και drone της Αστυνομίας. Ιδιαίτερα αυξημένα ήταν τα μέτρα και γύρω από την τουρκική πρεσβεία. Με απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής απαγορεύτηκαν, για λόγους δημόσιας ασφάλειας, οι συγκεντρώσεις στην Αθήνα από τις 6 το πρωί μέχρι την αναχώρηση του Τούρκου προέδρου.

erntogan081233

Μέσα σε αυτό το χάος λόγω της απαγόρευσης των συγκεντρώσεων έγιναν και προσαγωγές είκοσι φοιτητών από την Κύπρο, που είχαν συγκεντρωθεί κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου πριν από τη συνάντησή του με τον Ελληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι 20 Κύπριοι φοιτητές είχαν συγκεντρωθεί για να φωνάξουν συνθήματα εναντίον του Ερντογάν, με τους αστυνομικούς να τους προσαγάγουν στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής για εξακρίβωση των στοιχείων τους.

Στο Σύνταγμα, εκτός των άλλων, βρέθηκαν και βουλευτές των «Σπαρτιατών» που κρατούσαν ένα πανό με το πρόσωπο του Ερντογάν που έγραφε «Ανεπιθύμητος». Αστυνομικοί της κρατικής ασφάλειας τους ζήτησαν να κατεβάσουν το πανό, και το έκαναν, προκειμένου να μη συλληφθούν.

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...