Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Ανταλλαγή πυρών πάνω από την επίμαχη ροζ ελληνική σημαία της εικαστικού Γεωργίας Λαλέ

Τι με κοιτάζεις Ρόζα μουδιασμένο

Η ροζ σημαία της Γεωργίας Λαλέ δίχασε την πολιτική στην Αθήνα! Οι βουλευτές και οι υπουργοί της Ν.Δ. τρέχουν να αποκαταστήσουν την… αλήθεια του Γεραπετρίτη, άλλοι όπως η Μενδώνη διαφωνούν, ο Νατσιός της ΝΙΚΗΣ συγχαίρει τον υπουργό, και ο Κασσελάκης με τους συριζαίους είναι στα κάγκελα για τη λογοκρισία στην τέχνη!

  • Απο τη Βίβιαν Μπενέκου

Μπορεί η επίμαχη σημαία με τα ροζ και φούξια σεντόνια των κακοποιημένων γυναικών να κατέβηκε από το προξενείο της Νέας Υόρκης, όπου η καλλιτέχνης και δημιουργός της Γεωργία Λαλέ την είχε αναρτήσει, αλλά ο θόρυβος που προκάλεσε εξακολουθεί να ακούγεται έντονος!

simaia211231
Η σημαία στο προξενείο της Νέας Υόρκης

Τα πυρά δέχεται εξ ολοκλήρου ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, που θίχτηκε και την αποκαθήλωσε με απόφασή του… Μόνο που η εντολή να «κατέβει» καλλιτεχνικό έργο από το ελληνικό προξενείο της Νέας Υόρκης δόθηκε έπειτα από δημόσια προτροπή της ΝΙΚΗΣ του Δημήτρη Νατσιού, που διαμαρτυρήθηκε. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης συνέδεσε όλο αυτό με την υπόκλιση, το «άλλο φάουλ», του υπουργού προς τον Ερντογάν.

«Η τέχνη επιτρέπεται να “παίζει” ακόμη και με τα χρώματα των εθνικών συμβόλων, όταν θέλει να μεταφέρει ένα μήνυμα – από την αντίθεσή της στον ρατσισμό μέχρι την ενδοοικογενειακή βία. Αντίθετα, η εξωτερική πολιτική της χώρας μας δεν επιτρέπεται να παίζει με τα εθνικά θέματα “υποκλινόμενη” -κυριολεκτικά και μεταφορικά-, διότι αυτό είναι που προσβάλλει στην πράξη τα εθνικά μας χρώματα. Δεν περιμένω από τον κ. Γεραπετρίτη να υποκλιθεί μπροστά στην τέχνη, αλλά τουλάχιστον ας την αφήσει στην ησυχία της» συμπλήρωσε, δηκτικά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ίδιο και ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς Νάσος Ηλιόπουλος στηλίτευσε την υποχώρηση της κυβέρνησης στις ακροδεξιές φωνές που ζητούσαν να κατέβει το έργο. Επίσης, με αφορμή την απόσυρση της ροζ ελληνικής σημαίας η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση με ανακοίνωσή της λέει ότι «η δημιουργία από τη Γεωργία Λαλέ έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει για το θέμα της βίας κατά των γυναικών. Οι αντιδράσεις ήταν πολλές και θύμισαν Μεσαίωνα». Ξεκάθαρη θέση υπέρ της ελευθερίας στην τέχνη πήρε και ο Αρκάς. «Μόνο στα ολοκληρωτικά καθεστώτα τα έργα τέχνης κρίνονταν με πολιτικά κριτήρια» έγραψε ο σκιτσογράφος στα social media! «Ροζ χάος» προκάλεσε ο Γεραπετρίτης!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...