Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Αλέξης Πατέλης: Ο ευέξαπτος ισχυρός του Οικονομικού Γραφείου του Μαξίμου πλέει σε πελάγη ευτυχίας

Σε γιορτινό και αγαπησιάρικο mood, ο κύριος Πατέλης μετά του συζύγου του

Ο έρωτας κι ο βήχας δεν κρύβονται! Ετσι λέει ο λαός και έτσι πιστεύει κι ο Αλέξης Πατέλης, που κάθε άλλο παρά κρύβει τον έρωτά του για τον Μιχάλη, αγνώστων λοιπών στοιχείων, που τον παντρεύτηκε δις!

To ζευγάρι στα πρώτα χρόνια της γνωριμίας του

Με μια τρυφερή φωτογραφία, στην οποία απεικονίζεται με τον σύζυγό του, ευχήθηκε λοιπόν «καλή χρονιά» στα social media ο προϊστάμενος στο Οικονομικό Γραφείο της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού της Προεδρίας της Κυβέρνησης, με αρμοδιότητα να συμβουλεύει τον πρωθυπουργό για θέματα οικονομικής πολιτικής, Αλέξης Πατέλης, που επανήλθε στην επικαιρότητα πάλι με τα προσωπικά του!

Μιχάλης και Αλέξης την ημέρα του γάμου τους

«Με τον Μιχάλη γνωριστήκαμε στο Λονδίνο το 2004. Ηταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Εξι μήνες μετά μετακομίσαμε στο ίδιο σπίτι και έκτοτε είμαστε μαζί. Στα χαρτιά δεν ταιριάζουμε, διότι είναι πιανίστας κλασικής μουσικής και εγώ οικονομολόγος. Ομως κάνουμε εξαιρετική παρέα και μας αρέσει να είμαστε μαζί, πώς να το πω. Πολλές φορές προτιμάω να είμαι μαζί του αντί με φίλους, και με παρεξηγούν» είναι τα δημόσια λόγια του 53χρονου Πατέλη για τον άντρα με τον οποίο μοιράζεται τη ζωή του και παντρεύτηκε ακριβώς πριν από δεκαπέντε χρόνια στο Λονδίνο. Στην Ελλάδα, όπου ακόμη δεν αναγνωρίζεται ο γάμος των ομοφύλων, το ζευγάρι επέλεξε το σύμφωνο συμβίωσης, αλλά περιμένει την καθιέρωση του γάμου για να ξαναπαντρευτεί, τρίτη φορά, τον… τυχερό Μιχάλη!

Υπερήφανες δηλώσεις

Ο Πατέλης -που μέχρι τώρα είχε γίνει περισσότερο γνωστός από τις δηλώσεις του ότι είναι ομοφυλόφιλος και παντρεμένος με άντρα- είναι ο πρώτος αξιωματούχος ελληνικής κυβέρνησης που δήλωσε δημοσίως ομοφυλόφιλος. «Προφανώς είμαι γκέι… Κάθε ομοφυλόφιλος ξέρει ότι κάποια στιγμή στη ζωή του θα πρέπει να πει στους άλλους ότι είναι ομοφυλόφιλος και αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό και που τον ορίζει και που δεν τον ορίζει» έλεγε στον Φώτη Σεργουλόπουλο, κάποια χρόνια πριν, ο άνθρωπος που λύνει και δένει στο Μαξίμου!

O Αλέξης Πατέλης περνώντας τα δικά του μηνύματα

Και ο επικείμενος γάμος των ομοφυλοφίλων θα φέρει τη δική του «ηθική αυτουργία». Ο ίδιος θέλει διακαώς τη νομοθετική κατοχύρωση όλων των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, για την οποία αγωνίζεται από την πρώτη στιγμή της παρουσίας του δίπλα στον πρωθυπουργό. Τώρα έχει και σύμμαχο τον Στέφανο Κασσελάκη. Τον νοιάζει ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι παντρεμένος στο εξωτερικό με μία σχέση που δεν αναγνωρίζεται από την ελληνική έννομη τάξη! Ο ίδιος πάντως έχει αποκαταστήσει και στην Ελλάδα τον Μιχάλη του με σύμφωνο συμβίωσης. Ομως επειδή ο σύζυγος εργάζεται στο Λονδίνο, πού τον χάνεις πού τον βρίσκεις, εκεί βρίσκεται ο Πατέλης…

Τρυφερές συζυγικές στιγμές

Αρκετές φορές τα πρωθυπουργικά ταξίδια είναι ένας πολύ δελεαστικός τρόπος για να βρίσκεται «νόμιμα» κοντά στον σύζυγό του. Οι άλλοι συνδιασκέπτονται στο City του Λονδίνου και ο ίδιος είναι στην αγκαλιά του Μιχάλη του! Γι’ αυτό κι όταν είναι στο διαμέρισμά του στο Κολωνάκι, αρκετές φορές μόνος, χωρίς τον σύντροφό του, εκνευρίζεται σε τέτοιο σημείο, που τον ενοχλούν τα τραπεζοκαθίσματα των ρεστοράν που βλέπει από τα παράθυρά του. Κάπως έτσι κατάφερε και σφράγισε ένα ιταλικό εστιατόριο μιας νεαρής σεφ. Τον ενοχλούσαν οι μυρωδιές των φαγητών και τα… τραπεζοκαθίσματα. Με τη δύναμη του συμβούλου του πρωθυπουργού άφησε κόσμο χωρίς δουλειά, στον δρόμο. Αλλά αυτά δεν αφορούν τον ίδιο. Ο μόνος καημός του είναι τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

Το κάλεσμά του για την ημέρα κατά της ομοφοβίας στους πολίτες να κατέβουν στο κέντρο της Αθήνας με… μπαλόνια για να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας και Τρανσφοβίας, ήταν το επόμενο μεγάλο έπος του. Σε άρθρα του πολύ συχνά μιλάει με θαυμασμό για τον Γρηγόρη Βαλλιανάτο και τις μεταμεσονύκτιες εκπομπές του στον τηλεοπτικό σταθμό Seven X, το ριάλιτι «RuPaul’s Drag Race», το «It’s a Sin», το «Heartstopper», αλλά και την τηλεοπτική σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη «Σέρρες».

Ο προϊστάμενος στο Οικονομικό Γραφείο της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού της Προεδρίας της Κυβέρνησης μπροστά
στο χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Μέγαρο Μαξίμου

Η ζωή επί της οθόνης

«Ολοι θέλουμε να βλέπουμε στην οθόνη ανθρώπους με τους οποίους μοιάζουμε» αναφέρει σε άρθρο του ο Αλέξης Πατέλης, μιλώντας θετικά και για τα πολύχρωμα φουστάνια στο Athens Pride. Μόνο που δεν έχει καταλάβει ότι στην οθόνη βλέπουμε πια μόνο τέτοια… «Μα γιατί εμφανίζονται κάποιοι με φουστάνια στο Athens Pride; Γιατί δεν είναι όλοι σαν και εσένα. Για πολλούς λόγους: Κάποιοι άνθρωποι αισθάνονται διαφορετικό φύλο από αυτό που γεννήθηκαν, έχουν δηλαδή διαφορετική ταυτότητα φύλου» είναι τα λόγια του. «Από την ταραχή μου έχασα την ισορροπία και έπεσα, και έζησα. Ευτυχώς, γιατί δεν τα είχα ολοκληρώσει όλα στη ζωή μου.

Δεν είχα γνωρίσει εσένα. Δεν σε ήξερα καθόλου. Τώρα όμως σε ξέρω και σε αγαπάω. Για έτσι όπως είσαι, για όλα όσα είσαι». Αυτό τα λόγια του σεναρίου της ταινίας «Σέρρες» ενθουσίασαν τον «ερωτευμένο Σαίξπηρ» του Μαξίμου, και τα ανέβασε στο Instagram.Τις πολλές αστοχίες του ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις συγχώρεσε… Αρκετοί όμως δίπλα στον πρωθυπουργό λένε ότι θα ήταν καλύτερο να μην… πολυμιλάει για αυτά που δεν ξέρει, γιατί «μας εκθέτει»! Πέρσι, μιλώντας σε κάποια διαδικτυακή πλατφόρμα, είπε πως ο ίδιος δεν θα προσλάμβανε κάποιον «με διδακτορικό, γιατί δεν έχει απαραιτήτως όρεξη για δουλειά» και άλλα τέτοια αδιανόητα, που γρήγορα το Μαξίμου… τα συμμάζεψε!

Ο Αλέξανδρος Πατέλης μετά του συζύγου του Μιχάλη σε μία εορταστική selfie που κόσμησε το προφίλ του στα social media

Μόνο όταν αναφέρεται στον σύζυγο τα διατυπώνει όλα ωραία και σωστά: «Ηταν μία από τις πιο ευτυχισμένες ημέρες της ζωής μου ο γάμος μου στο Λονδίνο. Είχαν έρθει γονείς και οικογένεια από την Ελλάδα. Οι γονείς μου ήταν πάντα στο πλευρό μου. Ηρθαμε στην Ελλάδα μετά τον γάμο και το 2017 κάναμε και σύμφωνο συμβίωσης. Ο Μιχάλης έχει μάθει ελληνικά και του αρέσει η ζωή εδώ. Είναι η πατρίδα του» έχει δηλώσει κατά καιρούς σε συνεντεύξεις του για την προσωπική του ζωή. Φυσικά είναι και υπέρ της τεκνοθεσίας των ΛΟΑΤΚΙ, αλλά όχι της δικής του οικογένειας, όπως έχει υποστηρίξει.

«Αυξάνεται ο αριθμός αυτών των παιδιών (που ζουν σε ομόφυλα ζευγάρια), και πρέπει για το όφελος των ίδιων των παιδιών η Πολιτεία να προχωρήσει σε μια ισότητα και στα δικαιώματα αυτών των παιδιών. Αυτή είναι η βάση της τεκνοθεσίας κυρίως» έχει δηλώσει ο «καλλιτέχνης του Μαξίμου», που αρέσκεται στη ζωγραφική και χαίρεται για την τύχη του να δουλεύει… στην κυβέρνηση.

Ο Πατέλης με τον πρωθυπουργό

«Ε όχι και… Αλεξ»

«Μου άρεσε πάντα η ζωγραφική… Καμιά φορά στο Μαξίμου πιάνω τον εαυτό μου να είναι απορροφημένος από τους πίνακες του Βολανάκη και του Τέτση. Είναι ένα από τα προνόμια της δουλειάς μου να εργάζομαι σε ένα τέτοιο περιβάλλον» έχει πει ο Αλέξης, που δεν θέλει να τον φωνάζουν Αλεξ, όπως κάνουν πολλοί στα media. «Το όνομά μου είναι Αλέξης και όχι Αλεξ! Δεν ξέρω πώς προέκυψε το Αλεξ – αν και ακούγεται πιο… εξωτικό» λέει ο ίδιος.

Λάτρεις και οι δύο των σπορ συνδύαζουν περιπέτεια και ταξίδια

Ο Αλέξης Πατέλης, πάντως, γενικότερα προκαλούσε εκνευρισμό στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας αλλά και στη βάση του κόμματος, ακριβώς διότι κανείς δεν είχε καταλάβει ποιος ήταν ο ρόλος του στην κυβέρνηση και ποιος ο λόγος της λυσσαλέας υπερπροβολής του. Και τώρα αυτή η αίσθηση έχει ανακινηθεί, καθώς πολλοί βουλευτές και υπουργοί, παρότι δημόσια δεν το λένε, αντιδρούν πολύ στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφυλοφίλων. Θεωρούν ότι πιέζει ο Πατέλης για να λύσει τα προβλήματα της κοινωνικής ομάδας στην οποία ανήκει, αλλά η ελληνική κοινωνία βρίσκεται αλλού… Αλλού η θάλασσα κι αλλού το πλοίο!

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...