Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης προανήγγειλε επιστροφή της πενταήμερης αποβολής για το bullying

H αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος και τα πιο... βαριά περιστατικά!

Τέλος στην ανομία που επικρατεί στα σχολεία μετά τα συνεχόμενα περιστατικά bullying επιχειρεί να βάλει ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης, με επαναφορά της 5ήμερης αποβολής ως ποινής για πράξεις σχολικού εκφοβισμού.

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή με αφορμή τις αστυνομικές επιχειρήσεις στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου και στο ΑΠΘ, ο κ. Πιερρακάκης δήλωσε: «Η εποχή της ανομίας στα πανεπιστήμια χωρίς συνέπειες τελείωσε. Νομίζω πως είναι αυτό ακριβώς που ζητάει η ελληνική κοινωνία και αυτό θα διαφυλάξει το ελληνικό πανεπιστήμιο από όλους που το επιβουλεύονται».

bulling200341

Αναφορικά με το φλέγον ζήτημα του σχολικού εκφοβισμού που απασχολεί έντονα τους γονείς και την εκπαιδευτική κοινότητα, ο υπουργός είπε ότι ετοιμάζεται να λειτουργήσει μια πλατφόρμα καταγγελιών: «Σε ό,τι αφορά το bullying, βλέπουμε ότι σε όλη την Ευρώπη αλλά και σε όλο τον δυτικό κόσμο συνολικά -θα έλεγα εγώ- το φαινόμενο εντείνεται. Γι’ αυτόν τον λόγο η Πολιτεία πρέπει να παρέμβει. Πολύ σύντομα θα έχουμε την πλατφόρμα αποτύπωσης περιστατικών με επώνυμες καταγγελίες. Μέσα σε αυτή θα μπορούν ο γονιός και ο μαθητής από το γυμνάσιο και πάνω να καταγγέλλει συγκεκριμένα περιστατικά και να διαχειρίζονται στο πλαίσιο της σχολικής μονάδας. Η πρώτη διαχείριση του περιστατικού θα είναι εντός του σχολείου, αλλά για τα πιο βαριά περιστατικά θα υπάρχουν επιστημονικές επιτροπές».

Επίσης, ανέφερε ότι η λειτουργία της πλατφόρμας δεν αποτελεί γι’ αυτόν πολιτική πρόταση αλλά δράση που θα χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με άλλες, όπως οι μέθοδοι πρόληψης και η επιβολή ποινών. «Θα υπάρξει και εθνικής κλίμακας καμπάνια και θα υπάρξει και μία αλλαγή στο πλαίσιο συνεπειών. Θα επανέλθει η 5μερη αποβολή για περιπτώσεις bullying στα σχολεία. Δεύτερη αλλαγή είναι ότι θα επανέλθει ο διαχωρισμός της απουσίας σε αδικαιολόγητη και δικαιολογημένη. Ταυτόχρονα, σε ό,τι αφορά τον θύτη, θα υπάρξει μία διευκόλυνση στην αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος» δήλωσε, προαναγγέλλοντας αλλαγές και στον τρόπο διδασκαλίας: «Θα έρθουν μεγάλες αλλαγές γενικά στο σχολείο. Από τον Σεπτέμβριο θα δουν οι μαθητές μας αλλαγές σε πολλά μαθήματα. Μάλιστα, σε λίγες εβδομάδες ξεκινάει η ψηφιακή ενισχυτική διδασκαλία».

bulling20034

Φυσικά, ο αρμόδιος υπουργός για θέματα Παιδείας δεν θα γινόταν να μην αναφερθεί και στα φαινόμενα ανομίας που επικρατούν στα πανεπιστήμια της χώρας, με καταλήψεις, προπηλακισμούς, αλλά και την πρόσφατη απόπειρα κουκουλοφόρων να μπουν με αλυσοπρίονο σε αίθουσα του ΑΠΘ, όπου υπάρχει ένας μικρός πυρηνικός αντιδραστήρας: «Είναι ένα περιστατικό που έγινε προ μηνών, δεν έγινε τις τελευταίες ημέρες. Υπάρχει ένα αντιδραστήρας για πειράματα σε κρίσιμη κατάσταση, μη φανταστείτε ότι είναι κάτι που μπορεί να προκαλέσει έκρηξη ή διαρροή ραδιενέργειας. Εγινε παραβίαση ενός λουκέτου από κάποιους πριν από λίγους μήνες, αλλά ο χώρος είναι πολύ καλά φυλασσόμενος με συναγερμούς». Αναφορικά δε με την ανάγκη επέμβασης των αστυνομικών δυνάμεων στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, εφόσον κρίνεται απαραίτητο, ο κ. Πιερρακάκης τόνισε ότι πλέον είναι ζητούμενο της κοινωνίας η εφαρμογή του νόμου.

«Το κρίσιμο δεν είναι αν παρεμβαίνει η Πανεπιστημιακή Αστυνομία ή η Αστυνομία, αλλά το ότι βλέπουμε κάτι που δεν συνέβαινε πριν από μερικά χρόνια γιατί ήταν ταμπού. Και νομίζω αυτό ακριβώς είναι και που η κοινωνία ζητά κι αυτό εν τέλει θα διαφυλάξει και το ελληνικό πανεπιστήμιο από όλους αυτούς που επί τοις πράγμασι το επιβουλεύονται. Η Πολιτεία και η Αστυνομία παρεμβαίνουν όπου και όποτε χρειαστεί. Η εποχή της ανομίας χωρίς συνέπειες στα πανεπιστήμια έχει τελειώσει» όπως δήλωσε.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...