Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Αναστάσιος Δημοσχάκης: Ο στρατηγός που θέλει να «εξουδετερώσει» τη «βόμβα» στα σπίτια των ακριτών!

Το βροντερό «όχι» στον γάμο ομοφύλων, ο «λαϊκιστής» Κασσελάκης, η εμφάνιση της νεοτρομοκρατίας και η μεγάλη αγάπη για το κολύμπι

Σαρακοστή για εκείνον σημαίνει αυστηρή νηστεία και κάθαρση στον δρόμο προς την Ανάσταση του Χριστού. Αυτό, άλλωστε, επιβάλλει και ο αξιακός του κώδικας, τον οποίο δεν αγνόησε ούτε στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφύλων, τασσόμενος με την πλευρά του «όχι»!

  • Aπο τη Βίβιαν Μπενέκου

«Μέσα από τον πολιτικό μου λόγο και τις παρεμβάσεις μου, σε όλη μου την πολιτική σταδιοδρομία, στηρίζω με κάθε τρόπο τον πρωθυπουργό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχω άποψη» λέει σήμερα στην «Espresso» ο βουλευτής Εβρου της Ν.Δ. και επίτιμος αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.) Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Ο στρατηγός, όπως του απευθύνονται φίλοι και γνωστοί, καθώς υπήρξε αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., κρούει εδώ και χρόνια τον κώδωνα του κινδύνου για το Δημογραφικό στη Θράκη και ιδιαίτερα στον ακριτικό νομό του χαρακτηρίζοντας την κατάσταση «εθνικό έγκλημα». «Η ερήμωση των χωριών της εθνικά ευαίσθητης περιοχής μου συνιστά “προάγγελο” εθνικού εγκλήματος» επισημαίνει ο στρατηγός, που ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή ολοκληρωμένο και σαφές σχέδιο για να μπει φρένο στη δημογραφική ερήμωση του Εβρου.

Ο ίδιος επιβεβαιώνει ότι οι ροές μεταναστών στον Εβρο σχεδόν εκμηδενίστηκαν, ενώ όσον αφορά τη δημόσια τάξη παραδέχεται την ύπαρξη της λεγόμενης «νεοτρομοκρατίας». Ο βουλευτής της Ν.Δ. στην προσωπική του ζωή είναι ένας ευτυχισμένος μπαμπάς και παππούς έχοντας συνολικά έξι εγγόνια. Δηλώνει δεινός κολυμβητής, χορευτής παραδοσιακών χορών, αλλά και τραγουδιστής! Εφαρμόζει, δε, ρητώς το απόφθεγμα «νους υγιής εν σώματι υγιεί».

Η έναρξη της Σαρακοστής πώς σας βρίσκει; Τι σηματοδοτεί για εσάς;

Η κορυφαία θεία λειτουργία των Αποκριών, με τον κατανυκτικό συγχωρητικό εσπερινό και με την έναρξη της Σαρακοστής, που σφραγίζεται με τα παραδοσιακά έθιμα, τα γνωστά Κούλουμα, και τα σπουδαία τοπικά γλέντια, με τοπικούς χορούς και τραγούδια, συνιστούν το νόημα της Σαρακοστής. Σηματοδοτεί, δε, την αρχή της νηστείας, μιας διαδικαστικής προετοιμασίας και κάθαρσης εν όψει του Αγίου Πάσχα, η οποία μας προετοιμάζει γι’ αυτό που επιδιώκουμε ως χριστιανοί, ως πολίτες κι ως χώρα, την Ανάσταση παντού.

Επιλογές της κυβέρνησης που δεν ταιριάζουν με το προφίλ δεξιού κόμματος, όπως το νομοσχέδιο για τους ομόφυλους, σας βρίσκουν σύμφωνο;

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. υλοποιεί με συνέπεια εθνικά σχέδια δράσης, στο πλαίσιο του οράματος της κοινωνικής Ελλάδας. Αίροντας τις ανισότητες και με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης, εφαρμόζει πολιτικές σε όλους τους τομείς, ευθυγραμμίζοντας τη χώρα με τη δυτική Ευρώπη. Συνεπώς, δεν τίθεται θέμα «αλλοίωσης» της πολιτικής ταυτότητας του κόμματος. Αντιθέτως, οι αναφερόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες εκφράζουν την πολιτική ατζέντα μιας κεντροδεξιάς κυβέρνησης που επιδιώκει την αναπτυξιακή θωράκιση της χώρας και την αναβάθμιση της θέσης της στην ευρωπαϊκή και τη δυτική σκακιέρα.

608476122034

Εσείς ψηφίσατε «όχι» στον γάμο των ομοφύλων. Γιατί το κάνατε;

Από την πρώτη στιγμή ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι οι βουλευτές θα ψηφίσουν κατά συνείδηση το νομοσχέδιο περί της ισότητας στον πολιτικό γάμο, αποδεικνύοντας το μεγαλείο της δημοκρατικότητας που χαρακτηρίζει τόσο τον ίδιο όσο και την παράταξή μας. Προσωπικά, για αξιακούς, νομικούς, εθνικούς και συνειδησιακούς λόγους εξέφρασα συνειδητά τη γνήσια φωνή του Εβρου, καταψηφίζοντας το σχετικό νομοσχέδιο. Με αίσθημα ευθύνης, εξέφρασα ως όφειλα τη «φωνή» της τοπικής κοινωνίας του ακριτικού νομού, που έχει εθνικές ευαισθησίες και απαιτεί ενότητα. Μέσα από τον πολιτικό μου λόγο και τις παρεμβάσεις μου, σε όλη μου την πολιτική σταδιοδρομία, στηρίζω με κάθε τρόπο τον πρωθυπουργό και πρόεδρό μας, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν έχω άποψη. Εάν υπερψήφιζα τον νόμο ή απείχα από τη διαδικασία, δεν θα ήμουν χρήσιμος και ειλικρινής στους Εβρίτες.

Η ιστορία της ευρωβουλευτού Αννας Μισέλ Ασημακοπούλου θα κοστίσει στις ευρωεκλογές;

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. διακρίνεται από διαφάνεια, δικαιοσύνη και υπευθυνότητα σε όλα τα επίπεδα. Είναι αποφασισμένη να μην ανέχεται στους κόλπους της οποιοδήποτε στοιχείο δεν συνάδει με τις αρχές και τις αξίες της. Στο εν λόγω ζήτημα, από την πρώτη στιγμή κατέστη σαφές ότι θα γίνει έρευνα, προκειμένου να μη μείνει σκιά και να λήξει χωρίς εκπτώσεις, όπως και έγινε. Το κόμμα της Ν.Δ. αποτελεί το κατεξοχήν ευρωπαϊκό κόμμα, όπως, άλλωστε, είναι ταυτισμένο και στη συνείδηση των πολιτών, και αυτό θα αναδειχθεί και στις ευρωκάλπες.

Ο Στέφανος Κασσελάκης θα τα καταφέρει ή θα είναι μια ευχάριστη φιγούρα για τη Βουλή;

Εδώ και έξι μήνες πήρε τη «σκυτάλη» από τον προκάτοχό του, μοιράζοντας υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα και παραμένοντας δέσμιος μικροκομματικών ιδεολογιών. Το κόμμα του απέχει πολύ από το να εκφράζει τη γνήσια αξιωματική αντιπολίτευση ως οφείλει, με σοβαρότητα και με ουσιαστικές προτάσεις, με γνώμονα το καλό της πατρίδας. Ακολουθεί την τοξικότητα και τον λαϊκισμό, αναζητώντας πρόσκαιρες σανίδες σωτηρίας, προκειμένου να αποδράσουν από εσωκομματικά αδιέξοδα.

Τους πολίτες του νομού σας ποια θέματα τους απασχολούν κατά προτεραιότητα;

Κορωνίδα των προβλημάτων των χωριών και οικισμών του νομού Εβρου συνιστά το δημογραφικό ζήτημα, το οποίο έχει καταστεί μια «βόμβα», της οποίας το φιτίλι καίγεται με γοργούς ρυθμούς. Αυτό υποδεικνύουν και τα απογοητευτικά αποτελέσματα της ΕΛ.ΣΤΑΤ., με την απογραφή πληθυσμού του 2021 σε σχέση με αυτή του 2011. Αναδεικνύω με τον πλούσιο κοινοβουλευτικό έλεγχο και τον πολιτικό μου λόγο ότι η ερήμωση των χωριών και οικισμών της εθνικά ευαίσθητης περιοχής συνιστά «προάγγελο» εθνικού εγκλήματος. Η ανθρώπινη παρουσία πλησίον της συνοριογραμμής είναι εθνικά αναγκαία, αυτό, άλλωστε, κράτησε όρθιο τον νομό, στο πλαίσιο της ιδιότυπης πολιορκίας τον Μάρτιο του 2020. Τελευταία ελπίδα μπορεί να είναι η υλοποίηση του πρακτικού της Διακομματικής Επιτροπής, καθώς και του αντίστοιχου που θα προκύψει από τη συγκροτηθείσα ειδική επιτροπή για την ανασυγκρότηση του νομού Εβρου μετά την πύρινη λαίλαπα. Στόχος είναι να κρατήσουμε άθικτα και χωρίς αμφισβητήσεις τα στρατηγικά μας πλεονεκτήματα. Για τον λόγο αυτό, καταθέτω προσεχώς σχέδιο στήριξης των χωριών και των οικισμών με λογικές και πρωτοποριακές λύσεις, γιατί άλλως χάνουμε εθνική κυριαρχία μέσα από την ενοικίαση και την παρεκκλίνουσα αγορά ακινήτων όπως κατοικίες, χωράφια κ.ά.

Τι φταίει και η παραβατικότητα, η εγκληματικότητα και τα ακραία περιστατικά βίας έχουν αυξηθεί κατακόρυφα; Η ηγεσία της ΕΛ.Α.Σ ή η ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης φέρουν ευθύνη για όλα αυτά;

Για την κυβέρνηση της Ν.Δ. ο περιορισμός της ανομίας και της εγκληματικότητας και η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών συνιστούν βασικές προτεραιότητες. Η προσπάθεια αυτή έχει αρχίσει από το 2019 και είναι μία συνεχής πρόκληση, χωρίς να ξεχνάμε ότι η αντιμετώπισή της είναι πολυπαραγοντική. Δεν θα πρέπει να λησμονείται, ωστόσο, ποια ήταν η προγενέστερη κατάσταση την οποία κληρονομήσαμε το 2019. Η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ περιφρόνησε την Ελληνική Αστυνομία και τον ρόλο που κατέχει ως πυλώνα ειρήνης και ασφάλειας της χώρας. Επιδεικνύοντας ανοχή στην παραβατικότητα και την ανομία, επιτρέποντας την άνθηση της εγκληματικότητας, με τα απόνερα της οποίας βρίσκεται αντιμέτωπη η σημερινή κυβέρνηση. Ωστόσο, με σχεδιασμό και αποτελεσματικά μέτρα, η κυβέρνηση καταφέρνει να περιορίσει την εγκληματικότητα και την παραβατικότητα, ενισχύοντας το ιστορικό Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο είναι σωστά δομημένο και άρτια οργανωμένο. Προφανώς, όσο υπάρχει εγκληματικότητα και παραβατικότητα είναι δεδομένο ότι θα μας προβληματίζει. Ομως σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να εκμηδενίζεται η συνολική προσπάθεια, η οποία είναι συνεχής, υπό τη σκιά, δε, πολλαπλών κρίσεων και προκλήσεων.

Επέστρεψε η τρομοκρατία; Τι λέει η εμπειρία σας;

Η κυβέρνηση εμπλουτίζει διαρκώς το θεσμικό της οπλοστάσιο, προκειμένου να θωρακίσει αποτελεσματικά την Πολιτεία έναντι σύγχρονων απειλών, κινδύνων και προκλήσεων της νέας ψηφιακής εποχής, την οποία βιώνουμε. Η κοινωνία και οι πολίτες προστατεύονται όταν οι Αρχές έχουν την αναγκαία πληροφόρηση, προλαμβάνοντας τυχόν απειλές, εκβιασμούς και κατασκοπευτικές ενέργειες κάθε μορφής και κατηγορίας. Η εξέλιξη στις τεχνολογίες επικοινωνίας επέβαλε στις Αρχές να αναπτύξουν το δικό τους τεχνολογικό υπόβαθρο, προκειμένου να ενεργούν προληπτικά, αλλά και κατασταλτικά. Το έτος 2007, επί αρχηγίας μου στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, η Πολιτεία θωράκισε με την απαραίτητη νομοθεσία τόσο την ΕΥΠ όσο και τις Αρχές επιβολής του νόμου της Αστυνομίας, εφοδιάζοντας αυτές με τα πλέον σύγχρονα συστήματα επισυνδέσεων, με αυστηρότατη χρήση αυτών, βάσει του νόμου και μόνο με διάταξη του εισαγγελέα Εφετών. Για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, του σκληρού και του οργανωμένου εγκλήματος, το εν λόγω σύστημα αποτέλεσε τον θεμέλιο λίθο και το βασικό εργαλείο απαλλαγής του τόπου από τη σκληρή βία και όχι μόνο. Αν οι υπηρεσίες μας, τότε, δεν εξασφάλιζαν τον εναρμονισμό με την Ε.Ε., σήμερα πιθανόν να μιλούσαμε ακόμη για μαζική τρομοκρατία στη χώρα μας, με ανυπολόγιστες συνέπειες. Επίσης, προχωρήσαμε στην ίδρυση Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (ΥΑΕΕΒ), δηλαδή Αντιτρομοκρατικής για τη βόρεια Ελλάδα με έδρα τη Θεσσαλονίκη, καθιστώντας την αντίστοιχη υπηρεσία της Αθήνας περισσότερο ευέλικτη, ανοιχτή, διαμπερή και αποτελεσματική, αντιμετωπίζοντας τη λεγόμενη νεοτρομοκρατία.

Σε σχέση με το Μεταναστευτικό, όντως οι ροές μειώθηκαν στον Εβρο ή είναι «στατιστική εικόνα» αυτό μόνο;

Η Ελλάδα διαχειρίζεται με αποτελεσματικότητα το μεταναστευτικό ζήτημα, το οποίο δεν είναι μόνο εθνικό, αλλά και ευρωπαϊκό. Αυτό επιτυγχάνεται με την άσκηση μιας σκληρής αλλά δίκαιης μεταναστευτικής πολιτικής, καθιστώντας σαφές ότι η πολιτική των ανοιχτών συνόρων ανήκει στο παρελθόν. Η στάση μας στην τρέχουσα μεταναστευτική κρίση καθιστά ξεκάθαρο στον κάθε επίδοξο παράνομο μετανάστη ότι θα πετάξει άδικα τα χρήματα που δίνει στους λαθροδιακινητές, αν ο προορισμός του είναι η Ελλάδα. Οπως φανερώνουν, άλλωστε, και τα νούμερα, οι μεταναστευτικές ροές από τον Εβρο έχουν σχεδόν εκμηδενιστεί, ενώ έχουν περιοριστεί δραστικά, σε πολύ μεγάλο βαθμό, οι ροές από το ανατολικό Αιγαίο.

Ποιο είναι το δικό σας lifestyle; Τι προσέχετε, τι αποφεύγετε στην καθημερινότητά σας;

Νους υγιής εν σώματι υγιεί. Με εκφράζει απόλυτα! Για να ανταποκρίνομαι στις κοινοβουλευτικές και στις οικογενειακές υποχρεώσεις, επιλέγω υγιεινό τρόπο ζωής, ο οποίος περιλαμβάνει καθημερινή άσκηση, σε μικρό οικογενειακό «γυμναστηριάκι». Η μεγάλη διαχρονική αγάπη μου, όμως, είναι το καθημερινό κολύμπι. Αρχισα από παιδί να κολυμπώ στον ποταμό Εβρο και από 22 ετών χειμώνα και καλοκαίρι στη θάλασσα. Αλλωστε αυτό φαίνεται εκ του αποτελέσματος της «δωροδότησής» μου, τόσο στα παιδιά μου Ζωή και Σπύρο, που έγραψαν ιστορία στον εσωτερικό και διεθνή υγρό στίβο, όσο και προσεχώς στα έξι εγγόνια μου.

{{-PCOUNT-}}26{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...