Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ταξιδάκι στον Καναδά για τον Μητσοτάκη, ο οποίος «μύησε» τον Τζάστιν Τριντό στον… ελληνικό καφέ πριν από την παρέλαση

Φρέντο, Καναντέρ και φουστανέλες στο Μόντρεαλ

Στη διπλωματία του «φρέντο καπουτσίνο» κατέφυγαν από κοινού ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό και ο Ελληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που ταξίδεψε επισήμως στον μακρινό Καναδά, συγκεκριμένα στην καρδιά του Παρκ Εξτενσιόν, στο Μόντρεαλ, όπου έγινε χθες η παρέλαση της ομογένειας για την επέτειο της Εθνικής Ανεξαρτησίας.

  • Aπο τη Βίβιαν Μπενέκου

Εκεί, λοιπόν, στο ωραίο Μόντρεαλ, κλείστηκε η συμφωνία για τα Καναντέρ, συζητήθηκε η επιστολική ψήφος των ομογενών και… μάθαμε και στον Τριντό τον «ελληνικό φρέντο»! Το καφεδάκι το απόλαυσαν παρουσία της υπουργού Εσωτερικών Νίκης Κεραμέως, του υποψήφιου ευρωβουλευτή Βασίλη Κοντοζαμάνη και των υφυπουργών Νίκου Παπαθανάση και Γιώργου Κώτσηρα. Ο Μητσοτάκης, δεν φτάνει που γιόρτασε την επέτειο της Εθνεγερσίας μακριά από την πατρίδα, ακολούθησε δικά του ήθη και έθιμα, με φρέντο αντί για μπακαλιάρο και σκορδαλιά.

kanadas260341
Το ιδιαίτερο δώρο του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Τριντό

Προηγήθηκε η θεαματική παρέλαση των ομογενών μας για την 25η Μαρτίου. Οι δύο ηγέτες φορώντας μπλε κορδέλες που έγραφαν «μεγάλος στρατάρχης 1821-2024» την παρακολούθησαν μαζί με πλήθος κόσμου, σε μια ηλιόλουστη ημέρα για τον Καναδά, που επέτρεπε και την απόλαυση κρύου καφέ, αλά ελληνικά! «Είναι ο καλύτερος καφές που έχω δοκιμάσει» είπε ο Τριντό, δοκιμάζοντας τον κρύο φρέντο με το πυκνό αφρόγαλο, που τον συνδύασε με λαχταριστά ντόνατς.

kanadas26034 ken
Οι δύο πρωθυπουργοί με φρέντο καπουτσίνο στο καφέ «Αφροδίτη»

Οι δύο πρωθυπουργοί, σαν φίλοι από παλιά, ήπιαν το καφεδάκι τους στην καφετέρια ονόματι «Αφροδίτη», που ανήκει σε ομογενή Ελληνα, ο οποίος μάλιστα αποκάλυψε στους δύο ηγέτες τα μυστικά του για τον φρέντο καπουτσίνο, το σύγχρονο «εθνικό ποτό» της χώρας μας! «Εχω ακούσει ότι έχετε φανταστικό καφέ εδώ» είπε ο πρωθυπουργός στον ιδιοκτήτη του καταστήματος, τον νεαρό barista, και εκείνος με χαρά τούς έφτιαξε καφέ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόταν στο ταξίδι αυτό από την οικογένειά του, τη Μαρέβα, τον Κωνσταντίνο και την κόρη του Δάφνη, που βρέθηκαν στη δοξολογία στον ελληνορθόδοξο ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, αλλά δεν τους είδαμε στην παρέλαση. Η Μαρέβα, ντυμένη με ζιβάγκο λευκό και σακάκι σκούρο, στάθηκε στο πλάι του Κυριάκου αλλά και του γιου της Κωνσταντίνου, που φορούσε μπλε κοστούμι με γραβάτα.

kanadas260342
Ο Μητσοτάκης με την οικογένειά του στον ελληνορθόδοξο ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

«Εδώ στον Καναδά πράγματι η καρδιά του Ελληνισμού χτυπάει πολύ δυνατά και το μήνυμα της 25ης Μαρτίου αντηχεί ζωντανό και επίκαιρο σε όλη την οικουμένη. Ο αγώνας μας για εθνική ανεξαρτησία σε δύσκολες στιγμές είναι πάντα ιστορικά επίκαιρος. Είναι πραγματικά μεγάλη τιμή και μεγάλη χαρά να εκπροσωπώ σήμερα την πατρίδα μας σε αυτή την πραγματικά εντυπωσιακή παρέλαση συλλόγων της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ για την επέτειο της Εθνικής Ανεξαρτησίας της 25ης Μαρτίου» είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στους Ελληνες που τον υποδέχτηκαν.

«Οι Ελληνοκαναδοί είναι μια απίστευτα δυναμική κοινότητα, έχουν προσφέρει πολλά στον Καναδά, αλλά είναι επίσης πολύ περήφανοι για τις ελληνικές τους ρίζες και είναι υπέροχο που είμαστε μαζί σήμερα» ανέφερε από την πλευρά του ο Τζάστιν Τριντό. Στην εκδήλωση της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ, που ακολούθησε μετά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιφύλασσε μια έκπληξη στον ομόλογό του Τριντό.

kanadas26034

Του χάρισε μια φωτογραφία του Τζάστιν Τριντό από την παιδική του ηλικία, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Ελλάδα, συγκεκριμένα στην Ακρόπολη. «Καθώς έψαχνα το αρχείο μου, ανακάλυψα κάτι ενδιαφέρον. Διότι πριν από 41 χρόνια ο νεαρός Τζάστιν Τριντό επισκέφθηκε την Αθήνα μαζί με τον πατέρα του και τα δύο μικρότερα αδέλφια του. Εχω μια φωτογραφία του εδώ. Για έφηβος, δείχνει πραγματικό ενδιαφέρον γι’ αυτό που έβλεπε. Θα του δώσω αυτή τη φωτογραφία ως αναμνηστικό» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσφέροντας το δώρο του στον Καναδό πρωθυπουργό.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...