Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Ο τρελός για τη Ζόζεφιν Νίνο ζητά επανασύνδεση

Ο Νίνο θέλει να επανασυνδεθεί με την Josephine, γι'...

Βραδινές περιπολίες για Ζουγανέλη και Συρίγο!

Ζευγάρια της showbiz σε νυχτερινές εξόδους. Η Κατερίνα Λιόλιου,...

Αθώοι οι ιερείς που κατηγορούνταν για διάδοση fake news για την πανδημία...

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου κάθισαν ο ηγούμενος,...

«Power of Love» με Μπακοδήμου (;) παρουσιάστρια

Σας έλειψε... η δύναμη της αγάπης; Μην παραπονιέστε, επανέρχεται!...

Έλενα Κουντουρά: «Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι αυθεντικός»

Η εκ νέου υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ανάμεσα στους πέντε «πιο επιδραστικούς Ελληνες ευρωβουλευτές» και μέσα στους 20, σε σύνολο 705

Συμμετείχε σε τέσσερις από τις πιo σημαντικές επιτροπές του Eυρωκοινοβουλίου (τουρισμού – μεταφορών, ενέργειας, ψηφιακής εποχής, Tεχνητής Νοημοσύνης), «χτίζοντας» με τη σκληρή δουλειά της ένα ευρωκοινοβουλευτικό έργο το οποίο την κατέταξε στους πέντε «πιο επιδραστικούς Ελληνες ευρωβουλευτές» και μέσα στους 20, σε σύνολο 705 ευρωβουλευτών, με τη μεγαλύτερη πολιτική επιρροή και το πιο σπουδαίο νομοθετικό έργο.
Γι’ αυτό και για άλλα πολλά η ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ Ελενα Κουντουρά δηλώνει σήμερα στην «Espresso» πάντοτε παρούσα πολιτικά, θεωρώντας ότι έχει να προσφέρει ακόμη περισσότερα.

  • Από τη Βίβιαν Μπενέκου

Μιλώντας για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, λέει ότι η ειλικρίνεια, η αμεσότητα επικοινωνίας, οι γνώσεις του στα χρηματοοικονομικά και οι προτάσεις του για ένα νέο μοντέλο οικονομικής πολιτικής εμπνέουν ασφάλεια, γι’ αυτό και εκείνη τον στηρίζει απόλυτα.

Η Ελενα Κουντουρά, top model παγκόσμιου βεληνεκούς, εκδότρια περιοδικών, πρώην υπουργός Τουρισμού και νυν ευρωβουλευτής, σύζυγος και μητέρα, χωράει σε μια ζωή μόνο πετυχημένους ρόλους.

Η Ανάσταση και το Πάσχα 2024 βρίσκουν την Ελενα στον τόπο καταγωγής της, στην Αμαλιάδα. «Θα βρίσκομαι στην Πελοπόννησο. Θα περάσω το Πάσχα στην Αμαλιάδα με την οικογένειά μου, όπως κάθε χρόνο» είναι τα λόγια της υποψήφιας ευρωβουλευτού, η οποία στέλνει τις πασχαλιάτικες ευχές της στους πολίτες μέσω της «Espresso».

Εάν κάνατε έναν απολογισμό της θητείας σας στην Ευρωβουλή, τι είναι αυτό που θα αποτιμούσατε ως το πιο σημαντικό;

Σε αυτήν την ταραχώδη θητεία για την Ευρώπη ήμουν σε τέσσερις επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου, που παράγουν πολύ σημαντικό έργο και επηρεάζουν άμεσα τη ζωή μας στην Ελλάδα. Μην ξεχνάμε ότι οκτώ στις 10 ευρωπαϊκές αποφάσεις εφαρμόζονται στη χώρα μας, στην εθνική μας νομοθεσία και στις κυβερνητικές πολιτικές. Συνέβαλα καταλυτικά στην ασφαλή επανεκκίνηση των ταξιδίων στην πανδημία μέσα από το έργο μου στην Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού. Αγωνίστηκα για την οικονομική στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εργαζομένων μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης και άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα. Είμαι υπερήφανη που ύστερα από πρότασή μου το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατάρτισε την πρώτη ευρωπαϊκή στρατηγική για τον βιώσιμο τουρισμό, την οποία συνδιαμόρφωσα και έχει ως κορμό της την πετυχημένη εθνική τουριστική πολιτική που έφερε επιδόσεις ρεκόρ σε έσοδα, αφίξεις και τουριστική ανάπτυξη την περίοδο 2015-2019, οπότε διετέλεσα υπουργός Τουρισμού. Αγωνίστηκα για όλες τις περιφέρειές μας και τα νησιά μας, που σηκώνουν ένα δυσανάλογα μεγαλύτερο κόστος μεταφορών και επομένως κόστος ζωής, για να έχουν ισότιμες ευκαιρίες στην ανάπτυξη, στη διασυνδεσιμότητα, με φθηνό ίντερνετ νέας γενιάς, που τα επόμενα χρόνια θα είναι κυρίαρχο μέσο στην καθημερινότητά μας και την εργασία μας. Συγχρόνως, έχοντας διαμορφώσει τη θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ενδοοικογενειακή βία, μαζί με τις προοδευτικές δυνάμεις πετύχαμε ιστορικές νίκες σε αυτή τη θητεία με την κύρωση της σύμβασης της Κωνσταντινούπολης και την πρώτη ευρωπαϊκή οδηγία για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών και των παιδιών, που ποινικοποιεί μορφές βίας εντός και εκτός διαδικτύου και ενισχύει τα δικαιώματά τους και την προστασία τους σε όλη την Ευρώπη.

kountoura2

Με ποιο σύνθημα κατεβαίνετε στις εκλογές;

Στόχος μου είναι να βρίσκομαι πάντα στην πρώτη γραμμή για την Ελλάδα και τους Ελληνες. Ευχαριστώ πολύ τους συμπολίτες μας που με επέλεξαν το 2019 να τους εκπροσωπήσω στην Ευρώπη. Και τους ζητώ να με εμπιστευτούν ξανά για να είμαι η δυνατή φωνή τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. To ευρωκοινοβουλευτικό μου έργο με τις πολιτικές μου παρεμβάσεις και τη σκληρή μου δουλειά αξιολογήθηκε και διακρίθηκα στους πέντε πιο επιδραστικούς Ελληνες ευρωβουλευτές και στους 20, σε σύνολο 705, με τη μεγαλύτερη πολιτική επιρροή και νομοθετικό έργο στις μεταφορές και στον τουρισμό. Με την εμπειρία, την επιρροή και τις ισχυρές σχέσεις που έχτισα αυτήν την πενταετία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και με τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουμε τα επόμενα χρόνια θα συνεχίσω να αγωνίζομαι ώστε να συγκλίνει η Ελλάδα με την Ευρώπη σε επίπεδο μισθών και κόστους διαβίωσης, με καλύτερες δουλειές για τους νέους μας, ώστε να μη φεύγουν στο εξωτερικό, και καλύτερη ποιότητα ζωής για όλες τις Ελληνίδες και τους Ελληνες.

Πώς αντιμετωπίζει ο κόσμος μια γυναίκα υποψήφια ευρωβουλευτή; Δείχνει ενδιαφέρον να ακούσει;

Οι γυναίκες αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε ίσες ευκαιρίες. Δεν μας έχει χαριστεί τίποτα. Η σκληρή και αποτελεσματική δουλειά μου ως υπουργός Τουρισμού 2015-2019 αναγνωρίστηκε διεθνώς, αλλά και από τους Ελληνες πολίτες, για τις ιστορικές επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού. Ετσι, με εμπιστεύτηκαν να τους εκπροσωπώ στην Ευρωβουλή την τελευταία πενταετία. Γνωρίζουν το έργο μου στις τέσσερις επιτροπές που ήμουν για τον τουρισμό, τις μεταφορές, την ενέργεια, την ψηφιακή εποχή, την Τεχνητή Νοημοσύνη και την ισότητα, αλλά και τις ουσιαστικές και ρεαλιστικές παρεμβάσεις μου στην Ευρωβουλή για τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Σε όλες μου τις επαφές και τις συναντήσεις δείχνουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για να ακούσουν και αυτά που έχουμε πετύχει ως η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το ευρωπαϊκό μας πρόγραμμα, τις προτεραιότητές μας και τις προτάσεις μας για τη βελτίωση της ζωής τους την επόμενη πενταετία.

Τι καινούργιο έχει να δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός από τον πρόεδρό του;

Στόχος μας είναι η νίκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε από το συνέδριό μας ανανεωμένος, ενωμένος και δυνατός, με μια ισχυρή δυναμική, που αποτυπώνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Με πρόεδρο τον Στέφανο Κασσελάκη, που είναι διαρκώς μέσα στην κοινωνία για την κοινωνία, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, με τους βουλευτές μας που παράγουν καθημερινό έργο μέσα και έξω από τη Βουλή, με τα ικανά μας στελέχη και με το σημαντικό μας έργο στην Ευρωβουλή, θα δώσουμε έναν πολύ δυναμικό αγώνα τις επόμενες εβδομάδες. Παρουσιάσαμε τεκμηριωμένες προτάσεις αντιμετώπισης της ακρίβειας και αισχροκέρδειας στην Ελλάδα, αλλά και το σχέδιό μας για ένα δεκαετές σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα με ελαφρύνσεις για τη συντριπτική πλειοψηφία πολιτών και επιχειρήσεων. Εχουμε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα 10 στόχων για μία καλύτερη ζωή σε μια Ευρώπη πιο κοινωνική, πράσινη και δίκαιη. Ζητούμε από τους πολίτες να μας στηρίξουν με την ψήφο τους, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη ισχυρή προοδευτική δύναμη που μπορεί να αντιμετωπίσει με ανθρωποκεντρικές πολιτικές και λύσεις τις μεγάλες προκλήσεις που έρχονται τα επόμενα χρόνια. Εμείς είμαστε η ελπίδα».

Υπάρχει κάτι που θαυμάζετε στον Στέφανο Κασσελάκη και τον στηρίζετε;

Ο πρόεδρός μας, ο Στέφανος Κασσελάκης, εκφράζει τον σύγχρονο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Η ειλικρίνειά του, η αμεσότητα που έχει στην επικοινωνία με τον κόσμο, οι σύγχρονες αντιλήψεις του, οι γνώσεις του στα χρηματοοικονομικά και οι προτάσεις του για ένα νέο μοντέλο οικονομικής και φορολογικής πολιτικής εμπνέουν ασφάλεια και φέρνουν καθημερινά ολοένα και περισσότερους πολίτες κοντά μας. Οι Ελληνες πολίτες τον εκτίμησαν για την ευθύτητά του, την καθαρότητά του, το πάθος του και τη δέσμευσή του για να προσφέρει στην πατρίδα μας. Είναι ο πρώτος πολιτικός που είναι τόσο κοντά στην κοινωνία και πάει ο ίδιος από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα. Πρόσφατα επισκέφθηκε τα νησιά του Αιγαίου -και περισσότερο τα πιο απομακρυσμένα- για να μιλήσει ο ίδιος με τους πολίτες, να ακούσει τα προβλήματά τους και τις ανάγκες τους.

Σας ενοχλεί ή όχι που ο Στέφανος Κασσελάκης εκθέτει τόσο τα προσωπικά του;

Ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης είναι ο εαυτός του, είναι αυθεντικός, είναι καθαρός, δεν έχει να κρύψει τίποτε, έχει αρχές και αξίες. Θέλει να τον γνωρίσουν οι Ελληνες πολίτες και να τον εμπιστευτούν. Δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, εκφράζεται ελεύθερα και η αλήθεια του έχει τεράστια απήχηση στην κοινωνία.

Τι μπορεί να προσφέρει στην Ευρωβουλή ένας σελέμπριτι χωρίς καμία κοινωνικοπολιτική ή επιστημονική περγαμηνή;

Στην Ευρωβουλή υπάρχουν σήμερα σε σύνολο 705 ευρωβουλευτών αρκετοί εκλεγμένοι που προέρχονται από διαφορετικούς επαγγελματικούς κλάδους, χωρίς απαραιτήτως να διαθέτουν πανεπιστημιακή μόρφωση ή προηγούμενη πολιτική εμπειρία. Εκπροσωπούνται επαγγελματικοί χώροι, όπως συνδικαλιστές, νοσηλευτές, οδηγοί φορτηγών, ελεύθεροι επαγγελματίες. Επίσης, έχουν εκλεγεί ευρωβουλευτές, που ήταν δημοφιλείς και αναγνωρίσιμοι από τον καλλιτεχνικό χώρο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν ικανότητες να αντεπεξέλθουν στον ρόλο ευθύνης που αναλαμβάνουν. Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες είναι αυτοί που αποφασίζουν και επιλέγουν με την ψήφο τους ποιους θεωρούν ικανούς να εκπροσωπήσουν τα συμφέροντά τους στην Ευρώπη.

Πώς πέρασαν αυτά τα πέντε χρόνια που λείπατε για την οικογένειά σας; Πώς τα καταφέρατε και πώς τα κατάφεραν κι εκείνοι;

Οι θέσεις ευθύνης σε όλους τους χώρους και ειδικά στην πολιτική απαιτούν συμβιβασμούς και θυσίες στην προσωπική και την οικογενειακή ζωή. Τα παιδιά μου, μετά τις σπουδές τους, ακολούθησαν τον δικό τους δρόμο με τη δική τους επαγγελματική δραστηριότητα και υποχρεώσεις. Η πιο δύσκολη περίοδος ήταν η πανδημία λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών. Ωστόσο, η ανάπτυξη της τεχνολογίας βοήθησε πολύ στην καθημερινή μας επικοινωνία.

Τι συναρπαστικό έχει για εσάς ο χώρος της πολιτικής;

Για μένα η προσφορά είναι στάση ζωής. Από πολύ μικρή ηλικία έχω μεγάλο εθελοντικό και κοινωνικό έργο. Εχω αγωνιστεί για την ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Οταν μου προτάθηκε να δραστηριοποιηθώ στην πολιτική, είχα ήδη ανακαλύψει ότι για να γίνουν αλλαγές στη ζωή μας που θα μας βοηθήσουν να τη βελτιώσουμε, πρέπει να βρίσκομαι εκεί όπου παίρνονται οι αποφάσεις και χαράσσονται οι πολιτικές. Η προσφορά είναι αυτή που με κινητοποιεί στην πολιτική, να προσφέρω στην πατρίδα μας και στους Ελληνες πολίτες.

Πού περνάτε αυτό το Πάσχα; Τι σημαίνουν για εσάς η Μεγάλη Εβδομάδα και η Ανάσταση;

Θα βρίσκομαι στην Πελοπόννησο. Θα περάσω το Πάσχα στην Αμαλιάδα με την οικογένειά μου, όπως κάθε χρόνο. Η Μεγάλη Εβδομάδα είναι ο αγώνας μας μέσα στο σκοτάδι και η Ανάσταση συμβολίζει την ελπίδα και το φως, που όλοι χρειαζόμαστε στη ζωή μας.

Μια ευχή που θα κάνατε;

Αυτό που επιθυμώ για όλο τον κόσμο είναι να έχουμε την υγεία μας. Οταν είμαστε υγιείς, μπορούμε να κάνουμε τα πάντα. Εύχομαι αυτές τις γιορτές υγεία, αγάπη, ειρήνη και χαμόγελα σε όλον τον κόσμο. Χρόνια πολλά.

{{-PCOUNT-}}28{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αχιλλέας Πλακίδας: Η κραυγή απόγνωσης του ιδιοκτήτη του γνωστού μπαρ στα Λαδάδικα

Υπό διωγμό φαίνεται πως είναι το υγιές επιχειρείν από...

Πέφτει οριστικά αυλαία για τη «Μουρμούρα»

Tέλος η «Μουρμούρα»! Στο κατώφλι της 12ης σεζόν, η...

Ζωζώ Σαπουντζάκη: «Δεν ισχύει ότι πούλησα το σπίτι στην Κινέτα»

Επίσημη διάψευση από τη Ζωζώ Σαπουντζάκη για την πώληση...

Έλιωσε ο πάγος για Γκρέυ και Ηλιάδη

Επρεπε να περάσουν δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια για να μιλήσουν...

Με φόρα και τρίωρο πρωινό η Σκορδά στο Mega

Τρίωρη πρωινή εκπομπή για τη Φαίη Σκορδά στο Mega!...

4amea: Γιορτή – υπόκλιση στην ηρωίδα μητέρα

Εντυπωσιακή ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε η 4amea της...

Κώστας Κωστόπουλος: Χωρίς «λεκέ» βιασμού ο «mister Σασμός»

«Εχω σοβαρές αμφιβολίες και μακάρι να ήταν διαφορετικό το...

Στο Μιλάνο για δουλειές και relax η Αθηνά Οικονομάκου

Στις 26 Απριλίου έγινε γνωστό ότι η Αθηνά Οικονομάκου...