Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024

Eλενα Χριστοπούλου: Η artist manager σε ρόλο κριτή στο reality «My Style...

Υπό άκρα μυστικότητα «έκλεισε» για τη νέα τηλεοπτική σεζόν...

Εβελυν Καζαντζόγλου με νέο hairstyle

Νέο look για την Εβελυν Καζαντζόγλου. H fashion expert...

Ηλίας Καμπακάκης: Νέο διπλό ψηφιακό άλμπουμ

Λίγο μετά την κυκλοφορία του single του «1000 φορές»,...

Ειρήνης Στεριανού: Το μοντέλο και ηθοποιός σε λαμπερό event με φίλους...

Η σειρά γυαλιών ηλίου της Ειρήνης Στεριανού είναι γεγονός...

H… παράσταση του Εντι Ράμα αλά… Κοκλώνη

Show με τραγουδιστές στην επέτειο σύλληψης του Φρέντι Μπελέρη (τυχαίο;) στη Χειμάρρα

Αλβανική φιέστα που τα είχε όλα ήταν η χθεσινή του Εντι Ράμα στην Αθήνα, στον απόηχο της υποψηφιότητάς στην Ευρωβουλή του φυλακισμένου ομογενούς μας Φρέντι Μπελέρη, διαλέγοντας μάλιστα τη 12η Μαΐου, ημερομηνία η οποία συμπίπτει με την επέτειο σύλληψής του στη Χειμάρρα, που μόνο τυχαία δεν τη λες.

  • Απο την Βίβιαν Μπενέκου

Η «απόβαση» του Αλβανού πρωθυπουργού στο Christmas Theater μαζί με πούλμαν Αλβανών για να μιλήσει στον όχλο του είχε και θέαμα τύπου «Κοκλώνη», με Αλβανούς τραγουδιστές! «Δεν ήρθα να προκαλέσω, αλλά για να συναντήσω τον λαό μου» είπε ο Ράμα, αρχίζοντας την ομιλία του υπό τους ήχους του αλβανικού εθνικού ύμνου και καταχειροκροτούμενος από περίπου 6.000 Αλβανούς, που φώναζαν «Εντι, Εντι», ενώ πολύ από αυτούς ακόμα και μικρά παιδιά σχημάτιζαν το σύμβολο της μεγάλης Αλβανίας.

rama130541
Η τραγουδίστρια Ερα Ρούσι

Το show είχε και τραγούδι, μια και την εκδήλωση άνοιξαν οι τραγουδιστές Νόιζι και Ερα Ρούσι. Ο πρώτος ράπερ, ορμώμενος από το Δυρράχιο, είχε βρεθεί στην Ελλάδα για λογαριασμό των MAD Video Music Awards 2019 και έχει συνεργαστεί με τον Ελληνα τράπερ Snik, ενώ η δεύτερη αοιδός είναι ποπ είδωλο διάσημο στα Τίρανα και στα… περίχωρα! Ο Ράμα, που προτού φτάσει στην Αθήνα έκανε ανάρτηση με συρτάκι στο facebook είχε μαζί του τη σύζυγό του Λίντα και υπουργούς του, ενώ πριν από την άφιξή του δεν έλειψαν και τα μικροεπεισόδια από ομάδα αντιφρονούντων, παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφάλειας! Πριν από την ομιλία του Αλβανού πρωθυπουργού προηγήθηκαν στο βήμα οκτώ ομιλητές, που προετοίμασαν το κοινό, ανάμεσά τους και η υπουργός Επικρατείας Ελίζα Σπιροπάλι, η οποία είπε, μεταξύ άλλων, ότι όταν έπεσε το κομμουνιστικό καθεστώς «η Ελλάδα ήταν εκεί, οι γενναιόδωροι Ελληνες μοιράστηκαν μαζί μας ψωμί και αλάτι».

rama13054
Ο Εντι Ράμα στο Christmas Theater

Ο Ράμα μίλησε για μία ώρα και είπε… είπε… είπε… και τι δεν είπε, «περί αλβανικών ανέμων και υδάτων», με τους οπαδούς του να το ρίχνουν στον χορό και τον ίδιο να μη βγάζει λέξη για τον φυλακισμένο Μπελέρη, αλλά ούτε για τον ακριβή λόγο της επίσκεψής του! H επιλογή της σημερινής ημέρας για την επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού στην Αθήνα δεν είναι τυχαία, ανέφερε χθες ο Φρέντι Μπελέρης σε μήνυμά του από τις Φυλακές στο Φιέρι, κατηγορώντας τον Αλβανό πρωθυπουργό ότι θέλει να προκαλέσει. Στο μήνυμά του ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ. και δήμαρχος Χειμάρρας επισημαίνει ότι «σήμερα συμπληρώνεται ακριβώς ένας χρόνος από τη σύλληψή του» κι ότι ο Ράμα επέλεξε αυτήν την ημέρα επειδή ενοχλήθηκε από την υποψηφιότητά του. Οπως και να ‘χει, στο γήπεδο χθες ανεμίστηκαν χιλιάδες αλβανικές σημαίες και το κοινό φώναζε κάνοντας προκλητικά συνθήματα υπέρ της χώρας, δείχνοντας με τον πιο εύγλωττο τρόπο σε όλους αυτούς που υποστηρίζουν την ενσωμάτωση των λαών και των διαφόρων μεταναστών ότι αυτό είναι όνειρο απατηλό!

rama130542

Και, πολιτικά, ήταν μήνυμα του Ράμα και των Αλβανών ότι «εάν τους… τσιτώσουμε περισσότερο, όπως έγινε με την υποψηφιότητα Μπελέρη, θα μας… τσιτώσουν κι αυτοί». Ο νοών νοείτω!

rama130543

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Φωνή ΑμεΑ με τη Χρονοπούλου – Σύνταξη εδώ και τώρα στους γονείς παιδιών με αναπηρία

Ενα ψήφισμα διαφορετικό από τα υπόλοιπα έρχεται από σήμερα...

Βιασμοί σε γηροκομείο: Το μαρτύριο μάνας τεσσάρων παιδιών σε οίκο ευγηρίας στη δυτική Ελλάδα

Την ώρα που η σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος ανυπεράσπιστων...

«Βασίλισσα» στο Μαρούσι (;) από τον ερχόμενο Φεβρουάριο η Ελένη Μενεγάκη

Το 2025 θα προσγειωθεί η Ελένη Μενεγάκη στον ΑΝΤ1;...

Ντόλτσε βίτα για ένστολους λουφαδόρους – Σόδομα και Γόμορρα στην κοσμοπολίτικη Μύκονο

Σόδομα και Γόμορρα στην κοσμοπολίτικη Μύκονο με τα καμώματα...

Η πασίγνωστη ηθοποιός που κόλλησε Covid οκτώ εργαζομένους έκανε παράνομα ιατρικές εξετάσεις

Ρουσφέτι στην πασίγνωστη ηθοποιό που κόλλησε κορονοϊό τουλάχιστον οκτώ...

Βούλα Γκίκα: Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι παρουσία μόλις 20 ανθρώπων

Μόνη και ξεχασμένη από φίλους και συναδέλφους της κηδεύτηκε...