Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024

Eλενα Χριστοπούλου: Η artist manager σε ρόλο κριτή στο reality «My Style...

Υπό άκρα μυστικότητα «έκλεισε» για τη νέα τηλεοπτική σεζόν...

Εβελυν Καζαντζόγλου με νέο hairstyle

Νέο look για την Εβελυν Καζαντζόγλου. H fashion expert...

Ηλίας Καμπακάκης: Νέο διπλό ψηφιακό άλμπουμ

Λίγο μετά την κυκλοφορία του single του «1000 φορές»,...

Ειρήνης Στεριανού: Το μοντέλο και ηθοποιός σε λαμπερό event με φίλους...

Η σειρά γυαλιών ηλίου της Ειρήνης Στεριανού είναι γεγονός...

Αφροδίτη Λατινοπούλου: Επιτυχία για την Ελληνίδα Μελόνι

Μοναδικό το επίτευγμά της, αν αναλογιστεί κανείς ότι το κόμμα μετράει μόλις έναν χρόνο ζωής

Το ‘πε και το ‘κανε η Αφροδίτη Λατινοπούλου. Προέβλεψε ότι θα είναι η έκπληξη των εκλογών, και αυτό ακριβώς συνέβη. Η πρώην πρωταθλήτρια του τένις, με την ισχυρή πολιτική άποψη, την ξεκάθαρη γλώσσα, το καθαρό πρόσωπο, την ευχέρεια να λέει τα πράγματα με το όνομά τους, και τον θαυμασμό της για το γυναικείο δίπτυχο «Θάτσερ – Μελόνι», κατάφερε να πετύχει μέσα στον πρώτο χρόνο ζωής του κόμματός της το ακατόρθωτο.

  • Aπό τη Βίβιαν Μπενέκου

Η πρόεδρος της Φωνής Λογικής έπεισε τους ψηφοφόρους, που της έδωσαν ένα πολύ καλό ποσοστό και είναι πολύ πιθανό αυτό να οδηγήσει την Αφροδίτη πανηγυρικά στην Ευρωβουλή. (Να σημειώσουμε εδώ ότι μέχρι την ώρα που γράφεται το ρεπορτάζ βρίσκεται σε εξέλιξη το θρίλερ των εδρών) Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι εκείνη κατάφερε να σπάσει τη δεξαμενή των ψηφοφόρων του Μητσοτάκη, παίρνοντας μεγάλο μερίδιό του. Τολμά να παρατηρήσει κανείς ότι η Αφροδίτη έγινε ο εφιάλτης του Μητσοτάκη στις ευρωεκλογές 2024.

latinopoulou1064
Η Λατινοπούλου με τους γονείς της

Πρωταθλήτρια στο τένις

Η 33χρονη, δικηγόρος στο επάγγελμα, με καταγωγή από τον Εβρο, από τα τέσσερά της έμαθε να παλεύει πρώτα στα τερέν του τένις, όπου κατέκτησε συνολικά δεκαπέντε πρωταθλήματα στην Ελλάδα, και τέσσερα πανευρωπαϊκά, και ύστερα στην πολιτική. Μάλιστα, το 2006 πήρε το βραβείο «Μέγας Αλέξανδρος» ως η καλύτερη πρωτοεμφανιζόμενη αθλήτρια της χρονιάς. Η Θρακιώτισσα από τα Βρυσικά του Εβρου, όπου ζουν σήμερα οι παππούδες της, ο ιερέας παπα-Βλάσσης και η πρεσβυτέρα Ελένη, αναγκαστικά κλείνει την πορεία της ως πρωταθλήτρια στο τένις ύστερα από έναν σοβαρό τραυματισμό. Τότε ήταν που εισάγεται στη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και παράλληλα παίρνει και το πτυχίο της στη σχολή Προπονητών Αντισφαίρισης. Εργάστηκε ως προπονήτρια, δημιουργώντας επιπλέον και μία μικρή ακαδημία για τα παιδιά που, όπως εκείνη, ήταν ταλέντα στο τένις από μικρή ηλικία.

Λίγα χρόνια μετά και προτού ασχοληθεί με την πολιτική είχε δημιουργήσει με τοπικούς επαγγελματικούς αλλά και κοινωνικούς φορείς της πόλης της την πρωτότυπη καμπάνια «Macedonian Products made in Greece», σε μία προσπάθεια να γίνουν παγκοσμίως γνωστά τα προϊόντα του τόπου καταγωγής της. Το 2019 αποδέχτηκε την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας να κατέβει υποψήφια βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης, αλλά δεν εξελέγη. Συνέχισε την πολιτική δράση και δύο χρόνια μετά ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το κόμμα, διαφωνώντας ριζικά με κάποιες επιλογές.

latinopoulou10641

Πέρσι ιδρύει τη Φωνή Λογικής και μέσα σε 12 μήνες τη φέρνει στην πόρτα του Ευρωκοινοβουλίου. Η Αφροδίτη Λατινοπούλου αυτοπροσδιορίζεται ως η πρώτη πρόεδρος συντηρητικού κόμματος στην Ελλάδα, και έτσι είναι φυσικά. Στον δεξιό πατριωτικό χώρο που υπηρετεί το «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» η Αφροδίτη Λατινοπούλου είναι η πρώτη γυναίκα αρχηγός κόμματος. «Πολιτικό μου πρότυπο είναι η Θάτσερ, η απόλυτη θεά του συντηρητικού και φιλελεύθερου οικονομικά χώρου. Αυτήν μελετούσα από μαθήτρια του γυμνασίου» είχε δηλώσει παλαιότερα στην «Espresso» η απόλυτη και πιστή στις αρχές της Αφροδίτη Λατινοπούλου.

Η πρόεδρος της Φωνής Λογικής ανήκει στη γενιά των social media και δεν διστάζει να έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με ό,τι δεν της αρέσει ή το βρίσκει λάθος. Παλεύει ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που αγωνιζόταν μέσα στα τερέν, ως πρωταθλήτρια του τένις, και όνειρό της είναι να ενώσει τον λεγόμενο πατριωτικό χώρο. Χωρίς κανέναν ενδοιασμό δηλώνει ότι κινείται στο φάσμα του «κεντροδεξιού» έως του «δεξιού πατριωτικού χώρου».

Η δυναμική και υπερδραστήρια Αφροδίτη Λατινοπούλου, εάν τελικώς βρεθεί στο Ευρωκοινοβούλιο, θα εργαστεί για «να βάλει στοπ στη λαθρομετανάστευση, στη λαίλαπα της woke ατζέντας και στον άκρατο δικαιωματισμό», όπως ξεκάθαρα δήλωνε προ ημερών, στη διάρκεια της συνέντευξής μας, αποκαλύπτοντας συγχρόνως ότι η Φωνή Λογικής ανήκει στην ομάδα των Συντηρητικών της Μελόνι, με την οποία έχουν ήδη έρθει σε επαφή. Τα εθνικά θέματα είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα της Αφροδίτης Λατινοπούλου και πιστεύει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κινείται σε λάθος δρόμο ως προς αυτά. Ψηλά επίσης τοποθετεί τα θέματα των ΛΟΑΤΚΙ και των λαθρομεταναστών, για τα οποία έχει ξεκάθαρες θέσεις. «Η κυβέρνηση κοιμάται ύπνο βαθύ στα εθνικά θέματα και στις διεκδικήσεις μας… Εχουμε καταντήσει οι επίσημοι καρπαζοεισπράκτορες των γειτόνων μας» λέει η κυρία Λατινοπούλου.

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου, παρότι νεαρή και όμορφη, δεν αναφέρεται ποτέ στην προσωπική της ζωή, την οποία κρατά πολύ «κλειστή». Ερωτάς της είναι η πολιτική. «Αυτό που λείπει συνολικά από την πολιτική, και όχι μόνο, ζωή του τόπου είναι η κοινή λογική. Σταματάμε να θεωρούμε το παράλογο ως λογικό, το μαύρο να το βαφτίζουμε άσπρο και, φυσικά, το ανώμαλο να το βαφτίζουμε φυσιολογικό. Ως εδώ. Φτάνει» υποστηρίζει η πρόεδρος της Φωνής Λογικής, έχοντας ως συμπαραστάτες τους γονείς της, τον πατέρα της Θωμά και τη μητέρα της Ξανθή, αλλά και τα δύο αδέλφια της, τον Βλάσση και τον Τίμο. «Τα αδέλφια μου αλλά και οι γονείς μου είναι πάντα δίπλα μου, φοβερά υποστηρικτικοί με όποιο τρόπο μπορούν. Θα έλεγα πως είμαστε μια πολύ δεμένη οικογένεια, και να τονίσω πως στα δύο μικρότερα αδέλφια μου, τον Βλάσση και τον Τίμο, έχω μεγάλη αδυναμία. Οχι μόνο επικροτούν τις επιλογές μου, αλλά με θέλουν ακόμα πιο δυναμική και καυστική».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Φωνή ΑμεΑ με τη Χρονοπούλου – Σύνταξη εδώ και τώρα στους γονείς παιδιών με αναπηρία

Ενα ψήφισμα διαφορετικό από τα υπόλοιπα έρχεται από σήμερα...

Βιασμοί σε γηροκομείο: Το μαρτύριο μάνας τεσσάρων παιδιών σε οίκο ευγηρίας στη δυτική Ελλάδα

Την ώρα που η σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος ανυπεράσπιστων...

«Βασίλισσα» στο Μαρούσι (;) από τον ερχόμενο Φεβρουάριο η Ελένη Μενεγάκη

Το 2025 θα προσγειωθεί η Ελένη Μενεγάκη στον ΑΝΤ1;...

Ντόλτσε βίτα για ένστολους λουφαδόρους – Σόδομα και Γόμορρα στην κοσμοπολίτικη Μύκονο

Σόδομα και Γόμορρα στην κοσμοπολίτικη Μύκονο με τα καμώματα...

Η πασίγνωστη ηθοποιός που κόλλησε Covid οκτώ εργαζομένους έκανε παράνομα ιατρικές εξετάσεις

Ρουσφέτι στην πασίγνωστη ηθοποιό που κόλλησε κορονοϊό τουλάχιστον οκτώ...

Βούλα Γκίκα: Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι παρουσία μόλις 20 ανθρώπων

Μόνη και ξεχασμένη από φίλους και συναδέλφους της κηδεύτηκε...