Παρασκευή, 15 Αυγούστου, 2025

Πλήθη προσκυνητών στη Μονή της Παναγίας Σαϊντνάγια, που αποτελεί ανά τους αιώνες...

Είκοσι μίλια βόρεια της Δαμασκού, σε μια ορεινή τοποθεσία,...

Νόα Σεντίνεο: «Λάιτ» ο νέος Ράμπο

Ο νέος «Ράμπο», που θα πάρει τη σκυτάλη στον...

Γιώργος Μαζωνάκης: Σε ψυχιατρική κλινική ο τραγουδιστής

Σε ψυχιατρική κλινική νοσηλεύεται ο Γιώργος Μαζωνάκης από νωρίς...

Σμαράγδα Καρύδη στην Αίγινα με σούπερ birthday cake

Τα γενέθλιά της, παρέα με αγαπημένα της πρόσωπα, γιόρτασε...

Κέρκυρα, Κέρκυρα με τον Καραμανλή σου!

Πάσχα στο νησί του Ιονίου για τον πρώην πρωθυπουργό και την οικογένειά του

Εάν ανάμεσα στο κερκυραϊκό πλήθος που θα παρακολουθεί το περίφημο και θορυβώδες έθιμο των Μπότηδων, στη Σπιανάδα, διακρίνει κανείς τον Κώστα Καραμανλή, να μην ξαφνιαστεί, διότι όντως ο πρώην πρωθυπουργός περνά φέτος το Πάσχα στην Κέρκυρα.

  • Απο τη Βίβιαν Μπενέκου

Το ζεύγος Κώστα Καραμανλή και Νατάσας Παζαΐτη βρίσκεται ήδη στο νησί του Ιονίου, όπου γιορτάζεται το πιο παραδοσιακό Πάσχα στη χώρα, και θα φροντίσει να απολαύσει το Μεγάλο Σάββατο και το έθιμο Μπότηδες, με τα περίφημα κερκυραϊκά κανάτια που σπάνε από ψηλά. Το Μεγάλο Σάββατο η Κέρκυρα ξυπνά νωρίς. Στις έξι το πρωί, στην Παναγία των Ξένων, μια εντυπωσιακή τρίκλιτη βασιλική επτανησιακού ρυθμού, γίνεται η αναπαράσταση του σεισμού που κατά τις Γραφές ακολούθησε την Πρώτη Ανάσταση, ενώ λίγο αργότερα στον Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα αρχίζει η λιτανεία του αγίου, που καθιερώθηκε το 1550, όταν η Κέρκυρα σώθηκε από λιμό.

Κώστας και Νατάσα Καραμανλή σε παλαιότερο στιγμιότυπο

Και ο Δένδιας

Ολα αυτά και πολλά άλλα θα ζήσουν ο πρώην πρωθυπουργός, η σύζυγός του και τα δύο παιδιά τους, ο Αλέξανδρος και η Αλίκη, που τους συνοδεύουν. Στο νησί θα βρίσκεται το πιθανότερο και ο υπουργός Αμύνης Νίκος Δένδιας, και δεν αποκλείεται να πιουν καφεδάκι στην πλατεία Λιστόν, εκεί όπου χτυπά η καρδιά της Κέρκυρας. Ο Κώστας Καραμανλής διατηρεί οικογενειακές φιλίες με γνωστά κερκυραϊκά ονόματα, που δεν αποκλείεται να συναντήσει, αν και η επίσκεψη είναι αυστηρά ιδιωτική. Οπως και να έχει, θα έχει την ευκαιρία να χαρεί το κερκυραϊκό Πάσχα, το οποίο, ως γνωστόν, εμπεριέχει το ωραιότερο πασχαλιάτικο τελετουργικό. Οι φιλαρμονικές παίζουν παντού πένθιμα εμβατήρια συνοδεύοντας τους Επιταφίους στο Λιστόν, ενώ όλη η πόλη βάφεται σε μοβ αποχρώσεις.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κονσέρτα για… πολυβόλα με Μάτσα & Κεφαλογιάννη

Εκείνη στη Ρωμαϊκή Αγορά Αθηνών, εκείνος στο Ωδείο Ηρώδου...

Σε ίδρυμα στην Τήνο η τυφλή σύζυγος του ηθοποιού Δημήτρη Καλλιβωκά

Ούτε λεπτό δεν μπόρεσε να ζήσει μακριά από την...

Πρώην αστυνομικός και σταρ του ΤikΤok: Σεξομανής & κοκάκιας

Εθισμένος στην κοκαΐνη αλλά και στο σεξ φέρεται ότι...

Γιώργος Μαζωνάκης: Σε ψυχιατρική κλινική ο τραγουδιστής

Σε ψυχιατρική κλινική νοσηλεύεται ο Γιώργος Μαζωνάκης από νωρίς...

Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου Κύριλλος: Ο «Παπαφλέσσας της Παναγιάς»!

Στα δύο αλησμόνητα νησιά της Παναγίας μας, την Ιμβρο...

Διακοπές για Λιάγκα και Αντωνά στο υπερπολυτελές «Grand Hotel Et Des Palmes»

Αφού απόλαυσαν τις βουτιές τους σε Τήνο και Κύθνο,...

Ποιους «τσακώσαμε» στη Μύκονο

Διακοπές στο νησί των ανέμων κάνει η Μαρία Μπεκατώρου,...