«Σουλιώτισσα» η Γκίλφοϊλ!

Δύο προσκλήσεις για να βρεθεί στα ιστορικά Σουλιωτοχώρια

Η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα προσκεκλημένη σε εκδηλώσεις στα ιστορικά χωριά της Ηπείρου.

Από τη Βίβιαν Μπενέκου

Δύο προσκλήσεις για να βρεθεί στα ιστορικά Σουλιωτοχώρια δέχτηκε προ ημερών η πρέσβης των ΗΠΑ, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ. Μία από τον βουλευτή του νομού Θεσπρωτίας, Βασίλη Γιόγιακα, για τις Γιορτές Σουλίου, και μία από τον δήμαρχο Σουλίου, Αθανάσιο Ντάνη, για τα εγκαίνια του ιστορικού σχολείου του οίκου κοσμημάτων Bulgari!

Ο Γιόγιακας κάλεσε την πρέσβη να παραστεί στις Γιορτές Σουλίου, ένα τριήμερο εκδηλώσεων μνήμης και τιμής που διοργανώνονται ετησίως τον Μάιο, από 23-25 Μαΐου, στο Σούλι, και είναι αφιερωμένες στο ολοκαύτωμα των Σουλιωτών και στην αυτοθυσία του καλόγερου Σαμουήλ. Περιλαμβάνουν ιστορικές αναπαραστάσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Παραμυθιά και κορυφώνονται με επιμνημόσυνη δέηση στον ιστορικό χώρο του Σουλίου.

Η εκδήλωση, όμως, που θα τιμήσει την Παραμυθιά διεθνώς είναι αυτή των εγκαινίων του σχολείου όπου φοίτησε ο ιδρυτής του οίκου Bvlgari, ο δημιουργός του πιο διάσημου οίκου κοσμημάτων στον κόσμο. Στο ιστορικό κέντρο της Παραμυθιάς υπάρχουν το πρώτο κατάστημα του Βούλγαρη και το σχολείο. Αυτήν την πρόσκληση την απευθύνει ο δήμαρχος του Σουλίου, ο γιατρός Αθανάσιος Ντάνης.

Ο βουλευτής Βασίλης Γιόγιακας συνάντησε την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Η πρέσβης είχε πάει για επίσκεψη στο γραφείο του υπουργού Χρίστου Δήμα και όταν άνοιξε η πόρτα και εκείνη βγήκε, οι βουλευτές Ηπείρου της Ν.Δ., που ήταν εκεί, έσπευσαν να τη χαιρετήσουν και να της μιλήσουν.

Η Κίμπερλι θα εξετάσει τις δύο προσκλήσεις και, είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο, θα πάει στο Σούλι!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέφτει η αυλαία σε δύο γάμους της ελληνικής σόουμπιζ!

Σκάνε βόμβες χωρισμών στην καλλιτεχνική Αθήνα. Δύο πασίγνωστα ζευγάρια της showbiz βαδίζουν σε τεντωμένο σκοινί και, αν σπάσει, θα σημάνουν οι… καμπάνες για το τέλος των γάμων τους.

Η σκοτεινή Λαμπρή των διασήμων

Καλλιτέχνες που μεσουρανούσαν βρίσκονται για ένα ακόμη Πάσχα μόνοι...

Η βαριά απώλεια που λύγισε τον Μικρούτσικο: «Χθες έπαθε ανακοπή…»

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος άνοιξε την καρδιά του στον αέρα...

Klavdia: «Όμηρος για 5 ώρες – “Θα σου σπάσουμε τα δόντια”» – Τα ασφαλιστικά μέτρα του πρώην συντρόφου της

Σε εξέλιξη βρίσκεται δικαστική διαμάχη ανάμεσα στη γνωστή τραγουδίστρια...

Θρίλερ με τον θάνατο 19χρονης στην Κεφαλονιά – Έγιναν δύο συλλήψεις, ψάχνουν και τρίτο

Ο θάνατος 19χρονης στην πλατεία Αργοστολίου της Κεφαλονιάς έχει προκαλέσει θλίψη και αναστάτωση στο νησί.

Χάρης και Αντελίνα Βαρθακούρη: Με ποιους διάσημους φίλους τους έκαναν Πάσχα

Τη Μεσσηνία επέλεξαν για το φετινό Πάσχα η Αντελίνα...

Απασφάλισε η Αγγελική Ηλιάδη: «Έβγαζα λεφτά αλλά δεν είχα τίποτα, όταν τα ζήτησα με χτύπησε ενώ ήμουν έγκυος»

Η Αγγελική Ηλιάδη καλεσμένη της εκπομπής «Το Πρωινό» απασφάλισε με όσα ακούστηκαν για εκείνη και τη σχέση της με τον Μπάμπη Λαζαρίδη.