Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες...

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

«Next please» μόνο τα Σαββατοκύριακα

Τέλος η Αννίτα Πάνια τις καθημερινές από το ψυχαγωγικό...

Η Ναταλία ετοιμάζει εκπλήξεις για το «Secret song»

H Ναταλία θα δείξει τη δύναμή της! Ονόματα πρώτης...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της...

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Αποστάσεις και ο Παππάς

Ο υπ. Επικρατείας επέστρεψε από τις ΗΠΑ και δεν έδειξε διατεθειμένος να στηρίξει πλέον τον Χρήστο Καλογρίτσα

Αποστάσεις από τον Χρήστο Καλογρίτσα παίρνει, μετά τον Αλέξη Τσίπρα, και ο Νίκος Παππάς, καθώς όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το «πόθεν έσχες» του εργολάβου τείνουν να γυρίσουν «μπούμερανγκ» στην κυβέρνηση.

Ο υπουργός Επικρατείας, ο οποίος γύρισε εσπευσμένα από τις ΗΠΑ προκειμένου να διαχειριστεί προσωπικά τη χαοτική εικόνα του υπό διαμόρφωση τηλεοπτικού τοπίου, ανέφερε: «Δεν είμαστε σε θέση να εγγυηθούμε σε κανέναν από τους τέσσερις ότι θα πάρει την άδεια. Συντρέχουν και άλλες προϋποθέσεις. Οποιος από τους τέσσερις υπερθεματιστές δεν είναι εντάξει φεύγει το επόμενο δευτερόλεπτο».

Ο κ. Παππάς απάντησε στις επιθέσεις που δέχεται λέγοντας: «Εμείς δεν είμαστε σκιτζήδες. Δεν κάνουμε γελοιότητες, υπάρχει κατάλογος επιλαχόντων. Στην Ελλάδα έγινε αεροπειρατεία. Πήραν τον αέρα της χώρας με τρόπο σκοτεινό. Εσπασε το κλαμπ το κλειστό και ορισμένοι σπαρταράνε».

Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε μάλιστα προσωπικά στους σημερινούς καναλάρχες, κατηγορώντας καθέναν προσωπικά για προπαγάνδα. Ερωτώμενος αν η υπόθεση Καλογρίτσα θα γίνει «το Βατοπαίδι του ΣΥΡΙΖΑ», περιορίστηκε να πει «τους εύχομαι καλή τύχη».

Για Στουρνάρα

Κληθείς να σχολιάσει τις σχέσεις της κυβέρνησης με τον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα παρέπεμψε στην πρόσφατη δήλωση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα», συστήνοντάς του, εμμέσως πλην σαφώς, να… κοιτάξει τη δουλειά του. «Να μείνουμε στη δήλωσή του.

Ο κ. Στουρνάρας είναι κεντρικός τραπεζίτης και αν καθένας αφοσιωθεί στο πεδίο των αρμοδιοτήτων του, δεν θα έχουμε τέτοια φαινόμενα στο μέλλον». Τέλος, αναφερόμενος στο περίφημο «περούκα-gate» με τους δύο Ελληνες δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη, είπε: «Δεν είμαι πολύ σίγουρος αν φταίνε οι δημοσιογράφοι ή οι ιδιοκτήτες των μέσων. Η πιο σοβαρή και πιθανολογούμενη υπόθεση εργασίας είναι ότι λειτούργησαν κατόπιν οδηγιών».

Αίτηση για ασφαλιστικά μέτρα από Star – Σκάι

Ακόμη δύο αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων κατατέθηκαν χθες στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τη διαδικασία χορήγησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών. Οι νέες αιτήσεις υποβλήθηκαν από τους τηλεοπτικούς σταθμούς Star Channel και Σκάι.

Συγκεκριμένα, ο τηλεοπτικός σταθμός Star Channel κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της εγγυητικής επιστολής του Ιωάννη – Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, ο οποίος έχει λάβει σχετική άδεια, ενώ ζητάει ακόμα την ακύρωση των υπ’ αριθμ. 252/15.9.2016 και 228/29.8.2016 αποφάσεων του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του υπουργείου Επικρατείας.

Επίσης, ο τηλεοπτικός σταθμός Σκάι προσέφυγε και πάλι στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητάει να ανακληθεί η άρνηση του προέδρου του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Νικολάου Σακελλαρίου να χορηγήσει προσωρινή διαταγή με την οποία να «παγώνει» την αδειοδοτική διαδικασία. Υπενθυμίζεται ότι για τις 30 Σεπτεμβρίου 2016 ορίστηκε η κρίσιμη διάσκεψη της διευρυμένης Ολομέλειας του ΣτΕ, η οποία θα κρίνει εάν είναι συνταγματικός και νόμιμος ο τρόπος χορήγησης των τεσσάρων αδειών των τηλεοπτικών σταθμών.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...