Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μηνύσεις στους υπευθύνους της Πυροσβεστικής και της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας από τους...

Τις ποινικές ευθύνες των υπευθύνων της Πυροσβεστικής αλλά και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Σίμος προσπαθεί να αποτρέψει την Αμαλία και...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Θεάσεις UFO πάνω από πυρηνικό σταθμό και σταθμό ατομικής ενέργειας στην Ινδία

Παγκόσμιες διαστάσεις παίρνει το μυστήριο με τις θεάσεις UFO...

Ανδρέας Βγενόπουλος: Άγονο το «σφυρί» για τον πύργο στην Εκάλη του νεκρού...

Στα αζήτητα έμεινε η βίλα του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου,...

«Έσβησε» ο σπουδαίος Σπύρος Γιατράς – Η μετανάστευση, το επάγγελμα του οπτικού και η συνεργασία με μεγάλα ονόματα

Ένας από τους σπουδαιότερους στιχουργούς των τελευταίων δεκαετιών, ο Σπύρος Γιατράς, έφυγε από τη ζωή χθες το μεσημέρι, βυθίζοντας στη θλίψη όλο τον καλλιτεχνικό κόσμο που τον είχε αγαπήσει μέσα από τα τραγούδια του.

Ποιος δεν έχει τραγουδήσει «Της γυναίκας η καρδιά», «Δεν πάω πουθενά», «Αν δεν είχα και σένα», «Με προδώσαν οι φίλοι μου», «O αετός πεθαίνει στον αέρα», «Μήπως είμαι τρελός» και δεκάδες άλλες επιτυχίες του Στράτου Διονυσίου, του Τόλη Βοσκόπουλου, του Γιάννη Πάριου, της Πίτσας Παπαδοπούλου, του Νότη Σφακιανάκη και πολλών ακόμη μεγάλων ερμηνευτών;

f6 ΦΟΙΒΟΣ ΗΛΙΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ 1
Αγκαλιά με τον Ηλία Φιλίππου

Την είδηση του θανάτου του Σπύρου Γιατρά (σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, μπήκε στο νοσοκομείο για μια επέμβαση ρουτίνας, όμως παρουσιάστηκαν επιπλοκές, με αποτέλεσμα ύστερα από 35 μέρες νοσηλείας να καταλήξει) έκανε γνωστή με ανάρτησή του στο facebook ο συνάδελφός του Ηλίας Φιλίππου.

«Απίστευτη θλίψη»

«Δυστυχώς, οι απρόσμενα θλιβερές ειδήσεις αυτού του καιρού μάς έχουν διαλύσει ψυχολογικά… Σήμερα έφυγε από τη ζωή ο συνάδελφος, πολυαγαπημένος φίλος, σπουδαίος στιχουργός, συναγωνιστής μου αμέτρητα χρόνια, άνθρωπος με το αξεπέραστο χιούμορ και τη μοναδική εξυπνάδα ο… ο… ο… δεν ξέρω τι να πρωτοπώ και τι να πρωτογράψω… Αγαπημένε Σπύρο Γιατρά… απίστευτη θλίψη και μεγάλο κενό. Δεν υπάρχουν λόγια, δυστυχώς, να περιγράψουν τις στιγμές. Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του και στους δικούς του ανθρώπους» έγραψε με πόνο ψυχής στην ανάρτησή του ο Ηλίας Φιλίππου.

f2 Parios
Με τον Γιάννη Πάριο

Τα τραγούδια του τεράστιου Σπύρου Γιατρά ήταν σχεδόν όλα βιωματικά. Η οικογένειά του είχε μεταναστεύσει για πολλά χρόνια στη Νότια Αφρική και, όταν επέστρεψε στην Ελλάδα σε ηλικία 27 ετών, ήταν πια διπλωματούχος οπτικός, επάγγελμα που έκανε μέχρι σήμερα, με ιδιαίτερη αγάπη και ζήλο, θέλοντας να είναι κοντά στον κόσμο.

f4
Με τους Χρυσοβέργη και Διονυσίου

«Ημουν ένα άτακτο παιδί, ήμουν πάρα πολύ καλός μαθητής, αντιδραστικός και, επειδή η επανάσταση των όπλων είναι δεύτερη, μια και πρώτα είναι η επανάσταση της σκέψης, ήμουν επαναστάτης» είχε πει ο ίδιος μιλώντας για την παιδική του ηλικία σε μία από τις σπάνιες ομολογουμένως συνεντεύξεις του, που μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.

«Ήμουν μαμάκιας»

«Δύσκολα τα έφερναν οι γονείς μου, καθώς ήταν φτωχοί άνθρωποι, και αυτό με ανάγκαζε βέβαια να ξεχωρίζω το καλό από το κακό. Ηταν ηθικοί άνθρωποι. Ο πατέρας μου παντρεύτηκε τη μητέρα μου, η οποία ήταν υπηρέτρια στο σπίτι τους. Εγώ, σαν άντρας, ήμουν μαμάκιας – ναι, δεν ήμουν με τον πατέρα μου» ανέφερε σε αυτή τη σπάνια συνέντευξη, χωρίς περιστροφές.

f5
Με την Τζένη Βάνου

Τα πρώτα του τραγούδια ο Σπύρος Γιατράς τα έγραψε σε συνεργασία με τον Βαγγέλη Πιτσιλαδή. Ωστόσο, το πηγαίο ταλέντο του αναμφισβήτητα το είδαν και άλλοι σπουδαίοι του στίχου και της σύνθεσης, όπως ο Αντώνης Βαρδής, ο Νίκος Λαβράνος, ο Γιάννης Πάριος, o Γιώργος Χατζηνάσιος.

f3 Sfakianakis 1
Με τον Νότη Σφακιανάκη

Μάλιστα, το δίδυμο Γιατρά – Χρυσοβέργη καθόρισε την τύχη πολλών καλλιτεχνών κυρίως τις δεκαετίες του ’80 και του ’90. Από την πρώτη στιγμή της καριέρας του συνεργάστηκε με τη δισκογραφική εταιρία ΜΙΝΟΣ, κι έτσι οι στίχοι του τραγουδήθηκαν από τις μεγάλες φωνές της εποχής!

f7 ANTΖΕΛΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Με την Αντζελα Δημητρίου

Στράτος Διονυσίου, Γιάννης Πάριος, Μαρινέλλα, Λίτσα Διαμάντη, Βασίλης Καρράς, Θέμης Αδαμαντίδης, Ηλίας Κλωναρίδης, Γιάννης Ντουνιάς, Τόλης Βοσκόπουλος, Πίτσα Παπαδοπούλου, Αντύπας, Δημήτρης Κοντολάζος και Νότης Σφακιανάκης είχαν την τύχη να τραγουδήσουν τους στίχους του, σημειώνοντας πάντα τεράστια επιτυχία!

Μερικές από τις μεγάλες επιτυχίες του:

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...