Σάββατο, 12 Ιουλίου, 2025

Γιώργος Λιβάνης: «Είχαν πετάξει ένα λουλούδι στη Demy που έπεσε κάτω στην...

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Γιώργος Λιβάνης μίλησε για...

Βραχάλη στο Open, στο πλευρό του Χαριτάτου

Από το αθλητικό ρεπορτάζ στο πολιτικό! Η Χριστίνα Βραχάλη...

Η Ηλιάνα ξανά για shopping το 2026

Μεγάλο «πρέσινγκ» πρέπει να κάνει αυτό το διάστημα η...

Πέφτει πάνω σε τοίχο ο Φερεντίνος

Ο κύβος ερρίφθη και ο «Τοίχος» θα υψωθεί αυτή...

Η πολυσυζητημένη παράσταση «Κούκλες» σε μια πρωτόγνωρη κινηματογραφική εμπειρία

Η πολυσυζητημένη παράσταση ΚΟΥΚΛΕΣ του Νικόλα Ανδρουλάκη, πιο επίκαιρη από ποτέ, σε μια πρωτόγνωρη κινηματογραφική εμπειρία. Ελεύθερα και δωρεάν στο Vimeo ως τις 30 Μαΐου.

Τρία χρόνια, δεκάδες άνθρωποι που εργάστηκαν μαζί, ένα ολόκληρο ταξίδι χειραφέτησης, μία σπουδή ζωής, σε μία ώρα. Σε μία πρωτόγνωρη κινηματογραφική σύνθεση.

Ένα κουκλόσπιτο επιβλητικό. Μέσα του κατοικεί μια εντεκάδα γυναικών. Ένας χορός κέρινων ομοιωμάτων. Ή αμαζόνων σε εγρήγορση.

Όλες νεαρές. Όλες αλαβάστρινες. Όλες κούκλες. Κι όλες τους είναι κόρες, σύντροφοι, σύζυγοι, αδελφές, φίλες, ερωμένες, μάνες, σε όλους γνωστές και ξένες. Μαριονέτες κι επαναστάτριες. Σε ένα ταμπλό βιβάν του συλλογικού ασυνείδητου της σύγχρονης γυναίκας.

Μια στρατιά από εκκολαπτόμενες Νόρες Χέλμερ βγαίνει από το κεχριμπάρι της ιστορίας, εξερευνά η μία την άλλη κι όλες μαζί χειραγωγούνται από τον δημιουργό τους. Αλληλέγγυα και συναγωνιστικά. Σε ένα reality show χειραφέτησης. Το έργο του Χένρικ Ίψεν που τάραξε τα λιμνάζοντα ύδατα των κοινωνικών δεδομένων αιώνων, για τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία και το σύνολο των σχεσιακών εξισώσεων στα δεσμά της πατριαρχίας, ανανεώνεται από την ίδια την ηρωίδα του. Και τα πολλαπλά καθρεφτίσματά της, στη γυναίκα του 21ου αιώνα.  Και μετατρέπεται σε συλλογικό αφήγημα –αφορμή για την προσωπική ρωγμή κάθε Κούκλας, κάθε ηλικίας, κάθε πεποίθησης, κάθε καταγωγής, κάθε φύλου, κάθε ονείρου.

“Εκείνη. Η άλλη. Η κόρη σου. Η μάνα σου. Η γυναίκα σου. Η παράνομη ερωμένη σου. Η γιαγιά σου. Η αδελφή σου. Η συνάδελφος. Η συμμαθήτρια. Η αδικοχαμένη σου καψούρα. Η κολλητή σου που κρυφογουστάρεις.

Η καλή μαγείρισσα. Η τσιμπουκλού. Η κουτοπόνηρη. Η αγαθιάρα. Η ματαιόδοξη. Η ζουμερή. Η γυμνασμένη. Η κοκαλιάρα. Η πρώην σου. Η νυν. Η αεί. Η νεκρή. Η γριά. Η ξεχασιάρα. Η παιδούλα. Η καύλα σου. Η αφέντρα σου. Η ζουζούνα σου. Η αμαζόνα. Η ψεύτρα. Η φοβική. Η κακομαθημένη. Η προσφυγοπούλα. Η ντόπια. Η καλή. Η άγραφη και η χιλιογραμμένη. Η ηλίθια. Που τρέχει πάνω κάτω καθημερινά. Εκείνη που έχεις ανάγκη να παριστάνεις να γνωρίζεις εις βάθος μα αγνοείς μεγαλόπρεπα. Η κούκλα σου. Στο κεχριμπάρι του χρόνου.”

Δραματουργία-σκηνοθεσία: Νικόλας Ανδρουλάκης

Παίζουν: Άννα-Μαρία Βέλλη, Ναταλία Δήμου, Εύη Δόβελου, Άλκηστις Ζιρώ, Ειρήνη Καζαριάν, Αγγελική-Ζωή Καραγκούνη, Έλενα Μεγγρέλη, Έμιλυ Νικόλα, Ζαϊρα Νικολακοπούλου, Αναστασία Παντούση, Χριστίνα-Άρτεμις Παπατριανταφύλλου, Δώρα Σαμψώνα, Βίνα Σέργη, Αγγέλικα Σταυροπούλου, Αντιγόνη Σταυροπούλου, Ιώβη Φραγκάτου και η Ράνια Οικονομίδου

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Μιχάλης Δημητρίου

Μοντάζ: Σταύρος Συμεωνίδης

Κοστούμια: Ελένη Καββάδα

Σκηνικά: Δημήτρης Κωνσταντάρας

Επιστημονική συνεργάτης: Αναστασία Τοπαλτζίκη

Βοηθοί σκηνοθέτη: Γιάννης Αξιώτης, Νάσος Τόλιας


Ελεύθερα και δωρεάν στο Vimeo από τις 15 ως τις 30 Μαΐου

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο πρίγκιπας της Ζαμούντα με τα 1.024 καράτια στην Ψαρού

Οπίσθια και κοσμήματα σε... πρώτο πλάνο στον «πλανήτη» Μύκονος....

Η επανασύνδεση καλά κρατεί! Το ζευγάρι με το γιο του κάνουν διακοπές στη Μεσσηνία

Το γνωστό ζευγάρι πριν από λίγους μήνες αποφάσισε να δώσει δεύτερη ευκαιρία στον γάμο του και όπως όλα δείχνε πολύ καλά έκανε.

Τι τζέντλεμαν! Προσέχει τη σύζυγο βάζοντάς της αντηλιακό

Γνωστό ζευγάρι της σόουμπιζ απολαμβάνει τις διακοπές του στη Μύκονο

Αποφοίτησαν οι κόρες γνωστού ζευγαριού της σόουμπιζ

Οι δύο όμορφες κοπέλες της φωτογραφίες αποφοίτησαν και η...

Τσακωτός σε αλκοτέστ γνωστός ηθοποιός

Όπως κατέθεσε στο δικαστήριο, μετά την παράσταση τον κέρασαν δυο τρία τσίπουρα και στη συνέχεια φόρτωσε τον εξοπλισμό της παράστασης

Τα παθιασμένα φιλιά της Κατερίνας Λιόλιου στον σύντροφό της στη Μύκονο

Η Κατερίνα Λιόλιου πήγε στη Μύκονο να χαλαρώσει με τον σύντροφό της, Χάρη Παπατζανή και φίλους.

Ζευγάρι ηθοποιών περιμένει δεύτερο παιδί: «Round 2! Ο Θεός να μας δίνει δύναμη!»

Γνωστή ηθοποιός ανακοίνωσε μέσω instagram την εγκυμοσύνη της. Τρία χρόνια μετά το πρώτο παιδί της είναι ξανά έγκυος. Γονείς θα γίνου
spot_img
spot_img