Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Χάρης Βεραμόν: Το θρίλερ 348 σελίδων με άλυτες αστυνομικές υποθέσεις

Ιδιωτικός ερευνητής, δημιουργός true crime σειράς ντοκιμαντέρ στο YouTube...

Γιώργος Ανδρέου – Χαμός στις Σέρρες με τον πρώην σύζυγο της Τσαλιγοπούλου

Ο δήμαρχος όρισε (χωρίς διαδικασίες) ως νέο καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ τον Γιώργο Ανδρέου

Εντονες αντιδράσεις προκάλεσε η ανακοίνωση του δημάρχου Σερρών Αλέξανδρου Χρυσάφη για την επιλογή του γνωστού μουσικοσυνθέτη και πρώην συζύγου της Ελένης Τσαλιγοπούλου, Γιώργου Ανδρέου, στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών.

  • Από τον
    Βαγγέλη Καράλη

Ο κ. Χρυσάφης μιλώντας στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο» έδωσε μια είδηση -όπως είπε-, ανακοινώνοντας το όνομα του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή, χωρίς όμως να έχουν αρχίσει καν οι σχετικές διαδικασίες και εν αγνοία του διοικητικού συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ.

Η «είδηση», μάλιστα, σχολιάστηκε έντονα και από τον Σταμάτη Κραουνάκη, ο οποίος με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχολίασε την επιλογή του δημάρχου, γράφοντας τα παρακάτω: «Ο δήμαρχος Σερρών εκεί, ερωτώμενος για το ΔΗΠΕΘΕ, ανακοίνωσε τον νέο διευθυντή συνάδελφο Ανδρέου, παραμελώντας την… Καλλιόπη Ευαγγελίδου, η οποία έδωσε γη και ύδωρ και εθριάμβευσε στη θητεία της. Κάπου ντροπή λίγο; Οι δημαρχαίοι;».

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, ο δήμαρχος ανασκεύασε τις δηλώσεις του μιλώντας στο Δίκτυο Σερρών και στην εκπομπή της Μαρίας Νάβαλη, τονίζοντας ότι επρόκειτο για «μια άστοχη δήλωση». Μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών μιλώντας στην «Εspresso» σχολιάζουν την απολυταρχική κίνηση του δημάρχου, ο οποίος αγνόησε επιδεικτικά τις προβλεπόμενες διαδικασίες και τον διαγωνισμό για την επιλογή του καλλιτεχνικού διευθυντή. Η κυρία Χρυσούλα Δρίγκα, μέλος του ΔΗΠΕΘΕ και δημοτική σύμβουλος της αντιπολίτευσης, τονίζει χαρακτηριστικά: «Η δήλωση του δημάρχου ήταν άστοχη και άκυρη. Δεν έπρεπε να κάνει καμία δήλωση, ούτε να ανακοινώσει ούτε καν να προτείνει, καθώς δεν έχει το συγκεκριμένο δικαίωμα. Ο διαγωνισμός θα γίνει με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και όποιος από τους ενδιαφερομένους έχει τα περισσότερα προσόντα θα εκλεγεί ως νέος καλλιτεχνικός διευθυντής».

Η «Εspresso» επικοινώνησε και με τον πρώην αντιδήμαρχο Σερρών και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ Ηλία Γκότση, ο οποίος, αν και στηρίζει την επιλογή του Γιώργου Ανδρέου, αντιδράει για την τοποθέτηση του δημάρχου: «Προσωπικά τάσσομαι υπέρ του κυρίου Ανδρέου, προτού καν κάνει τη δήλωση ο δήμαρχος, αλλά θεωρώ ότι πρόκειται για πολιτικό ατόπημα, που μετά το πήρε πίσω. Ολες οι διαδικασίες θα γίνουν νόμιμα και θα εκλεγεί όποιος τηρεί τα καλύτερα κριτήρια. Εάν υπάρξει κάποιος πιο ικανός από τον κύριο Ανδρέου, θα τον στηρίξω».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...