Κοσμικοί, celebrities και «γαλαζοαίματοι» στην έκθεση της Ευανθίας Ρεμπούτσικα στο πλαίσιο του {Just/Art}*

Ένα project που ξεκίνησε το 2016 με βασικό ερώτημα αν μπορεί να επιβιώσει η τέχνη εκτός των κλασσικών, αναμενόμενων χωρών και αν μπορεί κυρίως να συμβιώσει με το δίκαιο

Διασημότητες, κοσμικοί Αθηναίοι και «γαλαζοαίματοι» έγιναν ένα με αφορμή το Project {Just/Art}*, που παρουσίασε φέτος τη φωτογραφική έκθεση της Ευανθίας Ρεμπούτσικα  «What the camera saw» στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Κασσανδρινός Λευτέρης Γιοβανίδης. Ευανθία Ρεμπούτσικα
Αλέξανδρος Κασσανδρινός Λευτέρης Γιοβανίδης. Ευανθία Ρεμπούτσικα

Η έκθεση επιχειρεί να σκιαγραφήσει φωτογραφικά την πολυσχιδή προσωπικότητα της δημοφιλούς συνθέτριας, ενώ στοχεύει να κάνει τον θεατή να αφεθεί στη γοητεία των αντικατοπτρισμών και των αντανακλάσεων που δημιουργεί. Οι φωτογραφίες της αποκαλύπτουν μια αθέατη πλευρά της πραγματικότητας, μια ανόθευτη ποιητικότητα. Μας μεταφέρουν την εικόνα ενός ανθρώπου με μία ιδιαίτερη αύρα τρυφερότητας, ενός ανθρώπου με αισιοδοξία.

Μπεχράκη Θεοδωρής Θεοδωρίδης Φένυ Μπούζα
Βένια Μπεχράκη, Θεοδωρής Θεοδωρίδης Φένυ Μπούζα

Η Ευανθία με τις φωτογραφίες της, με ένα μοναδικό τρόπο καταφέρνει να ταξιδέψει τον θεατή στο δικό της, μοναδικό σύμπαν. Ο σχεδιασμός της έκθεσης είναι εμπνευσμένος από τον πολύπλευρο χαρακτήρα της και από την αστείρευτη επιθυμία της για ταξίδια.

Λάλας
Θανάσης Λάλας

Αποτελείται από τριάντα τρείς ανέκδοτες φωτογραφίες της τελευταίας δεκαετίας που απεικονίζουν σκηνές από την ύπαιθρο, αλλά και το αστικό τοπίο της Ελλάδας, της Ανατολής και όχι μόνον. Την έκθεση της Ευανθίας Ρεμπούτσικα έχει επιμεληθεί ο φιλότεχνος δικηγόρος και εμπνευστής του Project {Just/Art}* Αλέξανδρος Κασσανδρινός.

Ευανθία Ρεμπούτσικα με τον εμπνευστή του project JustArt Αλέξανδρο Κασσανδρινό
Η Ευανθία Ρεμπούτσικα με τον εμπνευστή του project {JustArt} Αλέξανδρο Κασσανδρινό

Ένα project που ξεκίνησε το 2016 με βασικό ερώτημα αν μπορεί να επιβιώσει η τέχνη εκτός των κλασσικών, αναμενόμενων χωρών και αν μπορεί κυρίως να συμβιώσει με το δίκαιο.

Κασσανδρινός Ευανθία Ρεμπούτσικα Άννα Δρούζα
Αλέξανδρος Κασσανδρινός, Ευανθία Ρεμπούτσικα Άννα Δρούζα

Κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας της έκθεσης στο φουαγιέ του θεάτρου ήταν πολλοί εκείνοι που έσπευσαν ν’ απολαύσουν από κοντά τα φωτογραφικά έργα της συνθέτριας Ευανθίας Ρεμπούτσικα.

Πολίτη Ειρήνη Νταιφά
Αγάπη Πολίτη Ειρήνη Νταιφά

Μεταξύ αυτών ο γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Νικόλαος, η ηθοποιός Κωνσταντίνα Μιχαήλ, ο φωτογράφος Θοδωρής Θεοδωρίδης, η εικαστικοί Βένια Μπεχράκη και Στέλλα Καπεζάνου, οι δημοσιογράφοι Άννα Δρούζα και Θανάσης Λάλας, ο φωτογράφος Robert MacCabe και η σχεδιάστρια μόδας Ελευθερία Καρδάμη.   

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ