Τετάρτη, 13 Αυγούστου, 2025

Φωνή ΑμεΑ με τη Χρονοπούλου – To κάμπινγκ για παιδιά ΑμεΑ δεν...

Μια ξεχωριστή δυνατότητα συμπερίληψης και συμβίωσης των τυπικών παιδιών...

Η απάντηση της Χατζίδου για την πεθερά «babysitter»!

Αντέδρασε η Ελένη Χατζίδου, βάζοντας στη θέση τους ορισμένους...

Stefania: Από τη Eurovision στη… ζούγκλα!

Από τη σκηνή της Eurovision για λογαριασμό της Ελλάδας,...

ΗΠΑ: Η μάχη μεγιστάνα να μην του πάρει η γυναίκα του τη...

Σύννεφο πάει το κουτσομπολιό στην υψηλή κοινωνία της Βιρτζίνια...

Η Λεώνη Γιαγδζόγλου παρουσιάζει μεγάλη επιλογή έργων της με τίτλο «Ceramystique»

Στο πωλητήριο της Πινακοθήκης Γκίκα του Μουσείου Μπενακη

CERAMYSTIQUE – Με αυτόν τον τίτλο παρουσιάζει η Λεώνη Γιαγδζόγλου στο πωλητήριο της Πινακοθήκης Γκίκα του Μουσείου Μπενακη μια μεγάλη επιλογή έργων της, ανάμεσα στα οποία και τελευταίες της δημιουργίες.

Τα εγκαίνια θα γίνουν την Τρίτη 21 Μαρτίου, ώρα 19:00 με ελεύθερη είσοδο. Η παρουσίαση θα διαρκέσει έως τις 4 Απριλίου. Κεραμικά έργα αλλά και αριθμημένα σχέδια σε εκτύπωση Giclée θα είναι προς πώληση.

Η Λεώνη έδωσε τον τίτλο CΕRAMYSTIQUE γιατί κάθε έργο περιέχει δικούς του κώδικες και συμβολισμούς, συχνά και με αναφορές σε άλλους πολιτισμούς. Ο τίτλος CERAMYSTIQUE είναι το αόρατο μυστικό νήμα που συνδέει όλα τα έργα μεταξύ τους.

Οι κώδικες και οι συμβολισμοί αυτοί πηγάζουν τόσο μέσα από την επιλογή των χρωμάτων και τον συνδυασμό τους αλλά και μέσα από τα αρθρωτά στοιχεία που συνθέτουν ένα γλυπτό όπως το τοτέμ “I am all ears” ή ακόμα ένα χρηστικό αντικείμενο όπως τα κηροπήγια “Lavalamp23”. Η δυνατότητα που έχει κάποιος να αποδομήσει και να συνθέσει το αντικείμενο είναι χαρακτηριστικό του τελικού σχεδιασμού.

“Ιδανικά τίποτα μόνιμο. Όλα να μπορούν να αλλάζουν σαν παιχνίδι” είναι η φράση που χαρακτηρίζει τη φιλοσοφία της Λεώνης. Κυρίαρχη είναι ακόμη η μαύρη γραμμή που γεννάει το πλήθος με το όνομα Peoplakia, μια από τις αγαπημένες (αλλά και πολύ δημοφιλείς) σειρές της Λεωνής.

Ποιοι είναι όλοι αυτοί, χωμένοι ο ένας μέσα στον άλλο, που συνωστίζονται τη μια στιγμή γύρω από ένα αντικείμενο και την άλλη ξεχειλίζουν από μια επιτοίχια εκτύπωση? Τι λένε μεταξύ τους και ποιοι ακούνε όσα λένε… Ακούει άραγε κανείς?

Η δυσκολία της επικοινωνίας αλλά και της συνύπαρξης είναι πάντα ένα κεντρικό θέμα αναζήτησης για τη Λεώνη. Αυτό όμως αποτελεί και την έμπνευση της. Έτσι γεννήθηκαν τα Peoplakia, μέσα από μια ανάγκη να εκφράσει σαρκάζοντας αυτό που όλοι ζούμε: Την σπάνια έως ανύπαρκτη επικοινωνία της ανθρώπινης φυλής.

Η Λεώνη Γιαγδζόγλου είναι εικαστικός, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Τα τελευταία δώδεκα χρόνια, έχει αφοσιωθεί στην κεραμική, η οποία συνδυάζει τα δύο βασικά στοιχεία της καλλιτεχνικής της έκφρασης, το design και τη ζωγραφική. Έχει κάνει τέσσερις ατομικές εκθέσεις: “My self as a room” στη DEPAM, Μύκονος το 2017, “Objects born not made” στο KARYBU, Τήνος το 2019, “Narratives from ceramic creations” στην Art Appel Gallery, Αθήνα το 2020 και “The Queen undressed” στην Iris Gallery το 2022.

Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις όπως Ceramic Again στο Hermes, Just Art στο Showroom10, When Law goes pop(!)_Project {Just/Art} στο Κέντρο Τεχνών δήμου Αθηναίων, το Εmergency στο Sealed Earth, “The big blue dot”art residency στο Κουφονήσι 2022, το Rebirth στο Sealed Earthκαι το Mirror Project στο Μπενακη. Είναι απόφοιτος της σχολής Βακαλό και του Art Center Europe στο Montreux με εξειδίκευση στον Communication Design.

Για περισσότερες πληροφορίες www.leonieart.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Επιμελήτρια παρουσίασης: Τατιάνα Σαρλή

Φωτογράφος: Ζωή Γαμπιερακη

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρώην αστυνομικός και σταρ του ΤikΤok: Σεξομανής & κοκάκιας

Εθισμένος στην κοκαΐνη αλλά και στο σεξ φέρεται ότι...

Παναγιώταρου στο Nammos της Μυκόνου χωρίς ρετούς

Η Αλεξάνδρα Παναγιώταρου μπορεί να έχει κάνει τη Μύκονο...

Τραγικό τέλος για τον γιο του καπετάν Ανδρέα Ζέππου

Χτυπημένος από τον καρκίνο, με δύο μαρτυρικούς μήνες να...

Το Airbnb του «Ντάνου» στη Σκιάθο και το ξενοδοχείο στο Θησείο του Κατσούλη

Είναι οι πιο γνωστοί και δημοφιλείς νικητές του «Survivor»,...

Ποιους «τσακώσαμε» στη Μύκονο

Διακοπές στο νησί των ανέμων κάνει η Μαρία Μπεκατώρου,...

Νεφέλη Λιβιεράτου in love στη Λέρο

Εναν μεγάλο έρωτα βιώνει η Νεφέλη Λιβιεράτου, κόρη του...

Σωτηρία Δεμίρογλου: Η νικήτρια του τελευταίου «Power of Love» κατακεραυνώνει το κανάλι του Φαλήρου

Κατακεραυνώνει τον Σκάι η νικήτρια του τελευταίου κύκλου του...

Σοφία Σεϊρλή: Η τραγική ειρωνεία για τη «Μάρω» των «Άγριων Μελισσών»

Σοκ και θρήνος στον καλλιτεχνικό κόσμο για τον απροσδόκητο...