Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Σάσα Μπάστα: Ποιους τσάκωσε ο φακός στα γενέθλια της τραγουδίστριας

Glamorous γενέθλια για τη Σάσα Μπάστα. Η γνωστή τραγουδίστρια...

Τριήμερο για τις αξέχαστες πατρίδες στην Ιωνίδειο Σχολή του Πειραιά

Στα χνάρια του πόνου...

Ενα τριήμερο αφιερωμένο στις αξέχαστες πατρίδες οργανώνει από σήμερα μέχρι την Κυριακή, 31 Μαρτίου, ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιώς, με θέμα «Από τη Μικρασιατική καταστροφή στη Συνθήκη της Λωζάννης»

Οι εκδηλώσεις αρχίζουν σήμερα Παρασκευή, 29 Μαρτίου, στις 19.30, με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από τις αλησμόνητες πατρίδες, από τα χορευτικά συγκροτήματα των συνδιοργανωτών, που είναι σωματεία και ενώσεις, με παρουσιάστρια τη Βασιλική Παπαδοπούλου. Στο τριήμερο, μεταξύ άλλων, συμμετέχουν το κρητικό σωματείο «Οι Δροσουλίτες», το χορευτικό τμήμα του σωματείου «Νέα Σινασσός», η Ενωση Ποντίων Νίκαιας – Κορυδαλλού και η Ενωση των Απανταχού Μανιατών! Πιο αναλυτικά, το Σάββατο, 30 Μαρτίου, στις 19.00, θα ανέβει ο μονόλογος «Ολα Καλά» από την Πόπη Σπανάκου, σε κείμενο και σκηνοθεσία Αντώνη Παπαδόπουλου, από τη Θεατρική Ομάδα «Σίπυλον». Στη συνέχεια θα προκληθεί η ταινία «1922» του Ν. Κούνδουρου, σε επιμέλεια και παρουσίαση Κώστα Σαμάντη.

Την Κυριακή, 31 Μαρτίου, διοργανώνεται συνέδριο-εκδήλωση μνήμης και συγχρόνως προβληματισμού για τα σημερινά γεωπολιτικά ζητήματα που έχουν τη ρίζα τους σε εκείνη την περίοδο. Η ώρα προσέλευσης είναι από τις 10.15 έως τις 11, με έναρξη του α’ κύκλου «Η Μικρασιατική Εκστρατεία» (11-12.30).

genoktronoa29034

«Γενοκτονία»

Προεδρεύει ο Θόδωρος Μακρίδης (πρόεδρος Ενωσης Ποντίων Νίκαιας – Κορυδαλλού), εισηγητές οι Χρόνης Βάρσος (φιλόλογος – ιστορικός ερευνητής, ΜΑ Νεότερης & Σύγχρονης Ιστορίας Πανεπιστημίου «Νεάπολις» Πάφου), Γεώργιος Πουκαμισάς (πρέσβης ε.τ.) και Μιχάλης Βαρλάς (ιστορικός ερευνητής).

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ο β’ κύκλος «Γενοκτονία» (12.30-14.00), με πρόεδρο τον δικηγόρο Μανώλη Εγγλέζο – Δεληγιαννάκη και εισηγητές τους Χαρουτιούν Σπαρταλιάν (πρόεδρος Αρμενικής Επιτροπής Ελλάδος «Γενοκτονία των Αρμενίων), δρα Παναγιώτη Διαμάντη (γενοκτονολόγος, στέλεχος του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Μελετών Γενοκτονιών) και Γιάννη Χατζηελευθερίου (μέλος της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών).

Επεται ο γ’ κύκλος, «Η εγκατάσταση των προσφύγων» (15.00-16.30), με πρόεδρο τον Κυριάκο Μπατσάρα (πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Ασσυρίων) και εισηγητές τους Αρχοντία Παπαδοπούλου, Παύλο Κοσμίδη και Γρηγόρη Μπλαβέρη.

Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί με τον δ’ κύκλο «Συνθήκη της Λωζάννης και γεωπολιτική συγκυρία» (16.30-18.00), με πρόεδρο τον δημοσιογράφο Δημήτρη Καπράνο και εισηγητές τους δρα Αντώνη Παυλίδη (ιστορικός – κοινωνιολόγος), Γιώργο Καραμπελιά (εκδότης – συγγραφέας) και τον βουλευτή και πρώην υπουργό Αγγελο Συρίγο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...