«Δάσκαλος της Ιμβρου» ο Λάκης Λαζόπουλος στο Παλλάς

Το κάστινγκ και όλη η προεργασία για την εκκίνηση της παραγωγής θα πραγματοποιηθούν μέσα στο καλοκαίρι

Βαθιά πατριώτης και θρησκευόμενος, ο Λάκης Λαζόπουλος θα σκηνοθετήσει μια παράσταση για το Παλλάς την Τρίτη 5 Μαΐου, στις 18.30, με θέμα την Ιμβρο και τα σχολεία της, με τίτλο «Ο δάσκαλος της Ιμβρου».

Σε σκηνοθεσία Λάκη Λαζόπουλου, η Μαρία Καβογιάννη θα αφηγηθεί τις ιστορίες των νησιών της Ιμβρου και της Τενέδου και των σχολείων τους, ξετυλίγοντας ένα κουβάρι αναμνήσεων.

Στην παράσταση θα τραγουδήσει ο Γιάννης Κότσιρας -κλείνει 30 χρόνια στο τραγούδι- και θα μας ταξιδέψει σε ένα μουσικό οδοιπορικό γεμάτο συναίσθημα, ενώ η Δημοτική Φιλαρμονική Αμφιλοχίας θα πλαισιώσει με τη μελωδική της παρουσία την εκδήλωση.

Ο «Δάσκαλος της Ιμβρου» αποτελεί μια πράξη μνήμης και χρέους, μετατρέποντας μια σπουδαία καλλιτεχνική στιγμή σε έμπρακτη προσφορά για την παιδεία και ταυτόχρονα τη διατήρηση του Ελληνισμού στην Ιμβρο. Να τονίσουμε ότι μετά την ήττα των Ελλήνων στη Μικρά Ασία και τη Μικρασιατική Καταστροφή το 1922, η Συνθήκη της Λωζάννης έδωσε τα δύο νησιά στην Τουρκία.

Ακόμη και τότε, το 1924, λειτουργούσαν περίπου 18 σχολεία στην Ιμβρο και όλα ήταν ελληνικά. Μέχρι τις αρχές του 1964 λειτουργούσαν στην Ιμβρο επτά ελληνικά σχολεία με συνολικά 693 μαθητές και 27 δασκάλους. Τότε, η τουρκική κυβέρνηση έθεσε σε εφαρμογή μια δέσμη μέτρων εκτουρκισμού της Ιμβρου και απαγορεύτηκε η ελληνική εκπαίδευση. Πέρασαν πολλά χρόνια, ώσπου το 2012 εγκρίθηκε το αίτημα αδειοδότησης ελληνικού μειονοτικού σχολείου στην Ιμβρο. Τον Σεπτέμβριο του 2013 επαναλειτούργησε, έπειτα από 49 χρόνια, το Δημοτικό Σχολείο των Αγίων Θεοδώρων με τέσσερεις μαθητές.

Και ενώ ο Λάκης τρέχει για την παράσταση στο Παλλάς, στη μιντιακή αγορά ήδη κυκλοφορεί ότι από τον Οκτώβριο θα ξαναχτυπήσει στο Mega με το «Αλ Τσαντίρι Νιουζ», που θα ζωντανεύει τις Τετάρτες, με μηνιαία συχνότητα. Παράλληλα, ο Λάκης Λαζόπουλος θα «τρέξει» για το Mega τη νέα κωμική του σειρά «17 βαλίτσες και μία μαύρη,» στην οποία θα πρωταγωνιστεί. Το κάστινγκ και όλη η προεργασία για την εκκίνηση της παραγωγής θα πραγματοποιηθούν μέσα στο καλοκαίρι. Τα γυρίσματα, που θα περιλαμβάνουν σκηνές στη Λέσβο και τη Νέα Υόρκη, αναμένεται να αρχίσουν τον Σεπτέμβριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα «έσπασε» στη Βανδή παρέα με τον κούκλο γιο της

Η ίδια πόσταρε φωτογραφίες και έγραψε: «Μα τι βραδιά κι αυτή! Ξημερώσαμε! Πάντα τέτοιες χαρές εύχομαι σε όλο το κόσμο!

«Άννα, έτσι δεν κάνουν ούτε τα 15χρονα»

«Άδειασε» την Αννα Βίσση η Χριστίνα Πολίτη στο πλατό...

Δημήτρης Στάμου: Θυμάστε τον παρουσιαστή ειδήσεων του ΑΝΤ1 – Δείτε πώς είναι σήμερα

Ο Δημήτρης Στάμου υπήρξε παρουσιαστής δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1 επί σειρά ετών αλλά εδώ και 15 χρόνια έχει αφήσει πίσω του την τηλεόραση.

Ο Μπισμπίκης junior έφυγε μόνος για το πρώτο του ταξίδι – Το συγκινητικό μήνυμα της Κωνσταντίνας Μπεκιάρη

Η Κωνσταντίνα Μπεκιάρη το πρωί της Πέμπτης συνόδευσε τον γιο της, Μιχάλη στο αεροδρόμιο για να φύγει ταξίδι με την ομάδα μπάσκετ που παίζει.

Πατέρας 19χρονης Μυρτώς: «Η σύζυγός μου είναι σε απελπιστικά άσχημη ψυχολογία, σαν φυτό»

Ο πατέρας της Μυρτώς που έχασε τη ζωή της στην Κεφαλονιά μετά από υπερβολική δόση ναρκωτικών μίλησε στην εκπομπή «Το Πρωινό» για την άσχημη ψυχολογική κατάσταση της μητέρας της.