«Εξυπνος» καθρέφτης

Πρωτότυπη συσκευή, που θα δείχνει (παράλληλα) βάρος και μάζα σώματος του χρήστη!

❱❱ Πρωτότυπη συσκευή, που θα δείχνει (παράλληλα) βάρος και μάζα σώματος του χρήστη!Από την
Πετρίνα Καλαμβοκίδη

Πρόσωπο με πρόσωπο με τη σκληρή αλήθεια της ζυγαριάς θα μας φέρνει στο μέλλον «έξυπνος» καθρέφτης, ο οποίος, εκτός από το είδωλό μας, θα αντικατοπτρίζει και το βάρος μας.

Η νέα πρωτότυπη συσκευή, που αναπτύχθηκε από την εταιρία Grundig και παρουσιάστηκε πρώτη φορά στη διεθνή έκθεση ηλεκτρονικών IFA στο Βερολίνο, αποτελείται από έναν καθρέφτη συνδεδεμένο με μια ζυγαριά Sensimeter.

Οπως διαπίστωσε η δημοσιογράφος της «Daily Mail» Σιβάλι Μπεστ, η οποία δοκίμασε τη συσκευή, μερικά δευτερόλεπτα αφότου ο χρήστης ανέβει σε μια πλατφόρμα με αισθητήρες βλέπει στον καθρέφτη το βάρος, τον δείκτη μάζας σώματος, καθώς επίσης και ένα γράφημα με όλες τις διακυμάνσεις του βάρους του το τελευταίο διάστημα.
Αν ωστόσο η σκέψη του να βλέπει κανείς το βάρος του στον καθρέφτη τον γεμίζει τρόμο, μπορεί να επιλέξει διάφορες άλλες μετρήσεις. Η συσκευή μπορεί να συνδεθεί, για παράδειγμα, με μια «έξυπνη» οδοντόβουρτσα που θα ενημερώνει τον χρήστη πότε πρέπει να αλλάξει κεφαλή.

«Μέχρι στιγμής έχουμε μόνο το πρωτότυπο, ωστόσο ελπίζουμε να προχωρήσουμε στην παραγωγή της συσκευής στο μέλλον» δήλωσε εκπρόσωπος της Grundig. Εως τότε, όσοι ενθουσιάστηκαν με την ιδέα μπορούν να συμβιβαστούν με τη σύνδεση της δικής τους ζυγαριάς με το app της Sensimeter για smartphones και να παρακολουθούν το βάρος τους ανά πάσα ώρα και στιγμή.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ