Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου, 2025

Η υπευθυνότητα ως δέσμευση των παρόχων τυχερών παιγνίων και ως στάση ζωής...

Το μήνυμα που έστειλαν οι συμμετέχοντες στην Ημερίδα Υπεύθυνου...

Ορθάνοιχτες οι πόρτες για συνεργασία Καγιά με Σκάι

Στον αέρα του Σκάι θα κάνει την επόμενη εμφάνισή...

Βράβευση για την Παλιοσπύρου και τη γιατρό της Μαρία Καλοφώνου

Eνα βραβείο που της δίνει δύναμη για να συνεχίσει...

Μαρία Καβογιάννη: Απόλαυσε τη φίλη της Ορνέλα Λούτη στη σκηνή

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους θεατές του θεάτρου Εν...

Ανθρωπιστική κρίση στη χώρα των Φαραώ «βλέπει» η HRW!

Στα όρια του εμφύλιου πολέμου οι αντίπαλες παρατάξεις, με δεκάδες νεκρούς και καμιά ορατή διέξοδο.

Ανθρωπιστική κρίση είναι αυτό που συμβαίνει στην Αίγυπτο, με τις αντιμαχόμενες πλευρές να μην υπολογίζουν στο ελάχιστο την ανθρώπινη ζωή. Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) καταγράφει με τα μελανότερα χρώματα τα γεγονότα και οι αριθμοί έρχονται απλώς να επιβεβαιώσουν τον εμφύλιο πόλεμο που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Η Μουσουλμανική Αδελφότητα του ανατραπέντος προέδρου Μόρσι κάνει λόγο για τουλάχιστον διακόσιους νεκρούς και 4.500 τραυματίες στα επεισόδια του Σαββάτου κοντά στο Κάιρο, όπου είχαν συγκεντρωθεί οπαδοί του Μόρσι προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την ανατροπή του. Ο επίσημος απολογισμός το διαψεύδει και αναφέρεται σε εξήντα πέντε θύματα, ενώ ο στρατός και οι υποστηρικτές του κατηγορούν την Αδελφότητα και τον Μόρσι για υποκίνηση της βίας.

Η βία έχει εξαπλωθεί και σε άλλες πόλεις της χώρας, με τελευταίο θέατρο συγκρούσεων το Πορτ Σάιντ, όπου τουλάχιστον δεκαπέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσα σε οπαδούς και αντιπάλους του Μοχάμεντ Μόρσι. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι συγκρούσεις άρχισαν μετά την κηδεία νεαρού υποστηρικτή του ανατραπέντος προέδρου. Οι αψιμαχίες εστιάστηκαν στη μεγάλη αρτηρία κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης. Πυρά δέχτηκε κοπτική εκκλησία, ενώ την ίδια τύχη είχαν και όσα καταστήματα είχαν στις προθήκες τους φωτογραφίες του αρχηγού του στρατού, στρατηγού Αμπντελ Φάταχ αλ Σίσι. Χθες εξάλλου οι δυνάμεις ασφαλείας ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν δέκα ενόπλους, τους οποίους χαρακτήρισαν «τρομοκράτες», και συνέλαβαν άλλους είκοσι στη χερσόνησο του Σινά.

Στο διπλωματικό πεδίο η Ουάσινγκτον αρνείται να χαρακτηρίσει «πραξικόπημα» όσα έχουν συμβεί στην Αίγυπτο, ενώ ο υπουργός Αμυνας Τσακ Χέιγκελ περιορίστηκε να εκφράσει βαθιά ανησυχία για τις αιματηρές συγκρούσεις στην Αίγυπτο. Μιλώντας με τον Φάταχ αλ Σίσι απηύθυνε έκκληση για αυτοσυγκράτηση.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΟΥΝΔΟΥΛΑΚΗΣ

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το πάρτι που οργάνωσε η Αννα Βίσση για τα γενέθλια της αδελφής της

Γενέθλια, ντουέτα και γλεντοκόπι έως τα ξημερώματα. Μια ξεχωριστή...

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ο Λάκης Γαβαλάς ξαναχτυπά: Κάνει την Ερμού πασαρέλα και σκορπίζει τη λάμψη του

Χριστουγεννιάτικο glam powered by ΣΚΡΑΤΣ Στα κόκκινα ντύθηκε η γιορτινή...

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...




Μποζουκια Αθηνα