Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

To DNA «δείχνει» τους killers του Ζαφειρόπουλου

❱❱ Σκανάρουν τα πρόσωπα των δύο εκτελεστών που «έφαγαν» εν ψυχρώ τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο
❱❱ Βρέθηκαν αποτυπώματα και τρίχες στο τραπέζι και στις καρέκλες όπου κάθονταν οι δράστες ΑΠΟ ΤΟΝ
ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Οι κάμερες μιας τράπεζας και ενός καταστήματος στην οδό Ασκληπιού και στους δρόμους γύρω από το γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου κατέγραψαν τα πλάνα και τα πρόσωπα δύο ανδρών που κινούνταν πεζοί και η σωματοδομή τους ταίριαζε με την περιγραφή που έδωσε ο συνεργάτης του άτυχου ποινικολόγου, ο οποίος ήρθε τετ α τετ με τους δολοφόνους.

«Μπήκαν στον προθάλαμο λίγο μετά τις 7 το απόγευμα ένας ψηλός περίπου 30 χρόνων κι ένας πιο κοντός, μεγαλύτερος, ίσως 40 ετών. Μιλούσαν σπαστά ελληνικά και έδειχναν ότι έχουν έρθει για υπόθεσή τους» περιέγραψε στην κατάθεσή του ο ασκούμενος δικηγόρος.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών παρέδωσαν το βιντεοληπτικό υλικό στους ειδικούς των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι προσπαθούν να «καθαρίσουν» την εικόνα, καθώς, όταν διέφυγαν οι εκτελεστές, είχε πέσει το σκοτάδι και τα χαρακτηριστικά τους δεν φωτίζονταν.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν βρεθεί αποτυπώματα και τρίχες στις καρέκλες και στο σημείο του τραπεζιού όπου κάθονταν οι δράστες, στην αίθουσα συσκέψεων του γραφείου όπου έγινε το έγκλημα.

f2 12

Τα ευρήματα έχουν παραδοθεί στην Εγκληματολογική Υπηρεσία, όπου επιχειρείται να ταυτοποιηθεί το DNA των δολοφόνων.

Ο ιατροδικαστής Γιώργος Ντιλέρνια, που έκανε νεκροτομή στη σορό του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, διαπίστωσε ότι φέρει ένα τραύμα από σφαίρα στη θωρακική χώρα.

«Του πολτοποίησε ένα μέρος του συκωτιού και του προκάλεσε αιμορραγία στην αριστερή άνω κοιλιακή χώρα» ανέφερε σε δηλώσεις του και πρόσθεσε ότι ο δολοφόνος ήξερε ακριβώς σε ποιο σημείο του σώματος να τον πυροβολήσει.

Στην αίθουσα συσκέψεων δεν βρέθηκε κάλυκας και, αν δεν τον μάζεψαν οι δράστες πριν διαφύγουν, τότε μάλλον το όπλο που χρησιμοποιήθηκε ήταν περίστροφο.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν δύο σενάρια για το κίνητρο της δολοφονίας: Το ένα μιλά για πληρωμένους φονιάδες που ήρθαν από το εξωτερικό -πιθανότατα από την Αλβανία- για να εκτελέσουν «συμβόλαιο» θανάτου.

Σχέδιο διαφυγής

Ισως γι’ αυτό δεν κάλυψαν τα χαρακτηριστικά τους, καθώς θα είχαν έτοιμο σχέδιο διαφυγής τους από τη χώρα.

Οι φονιάδες δεν είχαν κλείσει ραντεβού μέσω της γραμματείας του γραφείου, ίσως όμως είχαν μιλήσει απευθείας με τον ποινικολόγο στο κινητό του και η συσκευή εξετάζεται στα εργαστήρια της Αστυνομίας.

f4 8

Το δεύτερο σενάριο εξετάζει την εκδοχή να πρόκειται για δυσαρεστημένους πελάτες του ποινικολόγου. Αν ισχύει, ίσως η έρευνα να είναι πιο εύκολη, καθώς εκτιμάται ότι δεν πήγαν στο γραφείο αποφασισμένοι να σκοτώσουν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο. Ομως, κατά τη διάρκεια της 15λεπτης συζήτησης που είχαν, ίσως κάτι να «στράβωσε» και ένας από τους επισκέπτες έβγαλε περίστροφο και τον σκότωσε εν ψυχρώ.

Δικογραφίες

Ηδη, οι αστυνομικοί «ξεσκονίζουν» παλιές υποθέσεις του θύματος. Οι περισσότερες από τις δικογραφίες που είχε διαχειριστεί αφορούσαν εγκλήματα του λεγόμενου «λευκού κολάρου», δηλαδή οικονομικά, αλλά στο παρελθόν είχε ασχοληθεί και με υποθέσεις του κοινού ποινικού δικαίου – κυρίως ναρκωτικών και εγκλημάτων τιμής.

Μια από τις υποθέσεις που βρίσκονται στο μικροσκόπιο αφορά τον τραυματισμό με ανθρωποκτόνο πρόθεση ενός δικηγόρου, που είχε αναλάβει υπόθεση για το σκάνδαλο της Energa, έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη πριν από δύο χρόνια. Ως δράστες φέρονται δύο Αλβανοί που συμμετείχαν στη συμμορία του Αλβανού μακελάρη του Μικρολίμανου Αρμπέν Μπάκο.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος συζητούσε για να αναλάβει αυτή την υπόθεση και μάλιστα το πρωί της Πέμπτης είχε πάει στις Φυλακές Κορυδαλλού για κατ’ ιδίαν συζήτηση με τους φερόμενους ως δράστες.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, του οποίου ο δολοφονημένος ποινικολόγος ήταν υποψήφιος πρόεδρος, κήρυξε εβδομαδιαία αποχή σε ένδειξη πένθους.

Η νεκρώσιμη ακολουθία για τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο θα ψαλεί στις 3 σήμερα το απόγευμα, από τον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Ελληνικό (λεωφόρος Ιασωνίδου – Χρυσάνθου Τραπεζούντος), και θα ακολουθήσει η κηδεία στο Νεκροταφείο Ελληνικού.

Κατέρρευσαν η γυναίκα και η κόρη του 

Δραματικές σκηνές εκτυλίχθηκαν έξω από το δικηγορικό γραφείο του αδικοχαμένου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στην οδό Ασκληπιού, όπου η σύζυγός του Βίκυ Γριμάνη-Ζαφειροπούλου και η κόρη τους Ιριδα ξέσπασαν αγκαλιασμένες σε λυγμούς και κατέρρευσαν από το βάρος της οδυνηρής απώλειας.

f5 4

Η στενή φίλη της οικογένειας Ειρήνη Αθανασιάδου, κόρη του δολοφονημένου εκδότη της «Βραδυνής» Τζώρτζη Αθανασιάδη, περιέγραψε την αντίδραση της συζύγου του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου λέγοντας ότι επαναλάμβανε συνεχώς: «Καταστροφή, καταστροφή, τον εκτέλεσαν! Δεν έπαθε τροχαίο, δεν πήγε από την καρδιά του, τον εκτέλεσαν!»

Ο 52χρονος ποινικολόγος και η Βίκυ Γριμάνη παντρεύτηκαν τον Φεβρουάριο του 1992 και απέκτησαν δύο παιδιά, τον Νώντα και την Ιριδα. Ο γιος τους ακολούθησε τα βήματα του πατέρα και του παππού του Νώντα, πήρε πτυχίο Νομικής και εργαζόταν στο γραφείο του πατέρα του.

Αν και η οικογένεια Ζαφειρόπουλου ήταν ιδιαίτερα προβεβλημένη λόγω της στενής ενασχόλησης με την πολιτική αλλά και επειδή το θύμα ήταν διακεκριμένος ποινικολόγος, η Βίκυ Γριμάνη φρόντιζε να διατηρεί χαμηλό προφίλ και να παραμένει διακριτικά στο πλευρό του. Ενδεικτικό τού πόσο δεμένο ήταν το ζευγάρι ήταν ότι ο δικηγόρος ενημέρωνε τη σύζυγό του για κάθε του κίνηση, ακόμη και τι ώρα θα επέστρεφε στο σπίτι. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι μόλις στις 5 Οκτωβρίου ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε γιορτάσει τα γενέθλιά του.

Σπαρακτική ανάρτηση του γιου του στο fb: «Θα σε αγαπάω πάντα!»

Οι τραγικές ώρες που ζει ο γιος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου Νώντας αποτυπώνονται έντονα στις λίγες αράδες που κατάφερε να γράψει στη σελίδα του στο facebook, για να ευχαριστήσει όσους του εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους. Μέσα σε αυτές τις λίγες γραμμές, ο 23χρονος μιλά και για το όνειρο του πατέρα του να τον ορκίσει δικηγόρο, που δυστυχώς θα μείνει ανεκπλήρωτο.

«Χθες έχασα ό,τι πιο πολύτιμο είχα εξαιτίας κάποιων άνανδρων και μικρών ανθρώπων και ακόμα δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω. Εφυγε κάνοντας το λειτούργημά του, γιατί ως τέτοιο έβλεπε τη δικηγορία, και πάντα μου έλεγε πως αν το κάνεις αξιοπρεπώς δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα. Τελικά, ούτε αυτό δεν f6 4μπορείς να κάνεις στη σημερινή κοινωνία. Και το χειρότερο είναι ότι δεν πρόλαβε να με ορκίσει δικηγόρο, όπως ήταν το όνειρό του. Καλό παράδεισο, πατέρα μου!! Θα σε αγαπάω πάντα!» αναφέρει η συγκινητική ανάρτηση του 23χρονου Νώντα Ζαφειρόπουλου. Η δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου έχει προκαλέσει απόλυτη κατάρρευση στην οικογένειά του. Ολοι πέρασαν από το γραφείο της Ασκληπιού, το οποίο, από σημείο αναφοράς της καριέρας του άτυχου δικηγόρου, μετατράπηκε σε τόπο θυσίας.

Η θεία του 52χρονου νομικού Ντάνα Ζαφειροπούλου – Οικονομοπούλου στάθηκε στη θρασύτητα των δολοφόνων, που εκτέλεσαν έναν άνθρωπο σε ένα σημείο της πρωτεύουσας με έντονη αστυνόμευση. «Ο Μιχάλης Επαμ. Ζαφειρόπουλος, εγγονός δικαστή, γιος δικηγόρου και υπηρέτης της Θέμιδος, δεν θα ξαναμιλήσει με τα παιδιά του. Σε κάποιους από εμάς σήμερα δεν αρκεί ότι σε κράτη δικαίου οι εγκληματίες βρίσκονται, συλλαμβάνονται και τιμωρούνται. Τέτοια εγκλήματα, όπως και τόσα άλλα, έπρεπε να έχουν καταστεί αδιανόητα. Και αυτό δεν αφορά μόνο τη δική μας οικογένεια. Αφορά κάθε οικογένεια».

offer

{{-PCOUNT-}}34{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...