Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

«Σφραγίζουν» τα σύνορα για τους φονιάδες του Ζαφειρόπουλου

❱❱ Στο μικροσκόπιο οι κλήσεις του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου! Αλβανοί (;) οι δύο εκτελεστές του άτυχου ποινικολόγου ΑΠO ΤΟΝ
ΘΕΟΔOΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Στην άρση απορρήτου των τηλεφωνικών επαφών του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και στις σημειώσεις που κράτησε ο άτυχος ποινικολόγος στη διάρκεια της 15λεπτης συνάντησης που είχε με τους δολοφόνους του αναζητούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας το «κλειδί» που θα τους οδηγήσει στην εξιχνίαση του εγκλήματος που συγκλόνισε τον νομικό και τον πολιτικό κόσμο της χώρας.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να βγάλουν άκρη από τις σημειώσεις του δολοφονημένου δικηγόρου, από τις οποίες φαίνεται ότι οι δράστες έδειξαν ενδιαφέρον για τη δικογραφία της Energa. Ωστόσο, σύμφωνα με στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους, προκύπτει ότι η συζήτηση που άνοιξαν ήταν μάλλον προσχηματική, καθώς είχαν επιδερμική γνώση της υπόθεσης. Μάλιστα, σύμφωνα με τον συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου που ήταν παρών, σε κάποια φάση της συζήτησης ο ποινικολόγος φέρεται ότι τους είπε: «Μα, η δικογραφία είναι μια ντουλάπα, πώς να βρεθεί το συγκεκριμένο σημείο;»

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αστυνομικών, το ενδιαφέρον των δραστών φαίνεται ότι ήταν ένα πρόσχημα για να κερδίσουν χρόνο, ώσπου να φύγει από την αίθουσα ο συνεργάτης του και να μπορέσουν να αναφερθούν σε άλλη υπόθεση, που μόνο οι ίδιοι γνωρίζουν. Πάντως, οι αστυνομικοί έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν πήγαν στο γραφείο του ποινικολόγου με πρόθεση να τον δολοφονήσουν, αλλά να τον εκφοβίσουν.

Οι αστυνομικοί αναμένουν τα αποτελέσματα από τις εργαστηριακές εξετάσεις στο DNA και στα αποτυπώματα, ωστόσο κάποιες πηγές θέλουν τουλάχιστον έναν από τους δράστες να έχει ήδη ταυτοποιηθεί, καθώς φέρεται ότι είναι σεσημασμένος. Από τις ίδιες πηγές πληροφόρησης προκύπτει ότι οι αστυνομικοί έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι δολοφόνοι είναι μάλλον Αλβανοί, αν και αφήνουν ένα μικρό ενδεχόμενο να πρόκειται για ομογενείς από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης. Γι’ αυτόν τον λόγο έχουν κλείσει τα σύνορα και γίνονται αυστηροί έλεγχοι, ενώ έχουν ενημερωθεί οι υπηρεσίες σε όλη την Ελλάδα να αναζητούν υπόπτους βάσει της περιγραφής που έχει δώσει ο συνεργάτης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ «ΑΝΤΙΟ»

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης τελέστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου η κηδεία του αδικοχαμένου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Βυθισμένοι στη θλίψη, τα παιδιά του Νώντας και Ιριδα, η σύζυγός του Βίκυ αλλά και η 92χρονη μητέρα του εκλιπόντος, η οποία δεν άντεξε τον πόνο και λιποθύμησε, είχαν στο πλευρό τους πλήθος κόσμου που πήγε στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Ελληνικό για να πει το τελευταίο «αντίο» στον διακεκριμένο δικηγόρο.

f3 7

Σπαρακτικός ήταν ο επικήδειος που εκφώνησε μία από δύο αδελφές του, μιλώντας για έναν υπέροχο οικογενειάρχη, πατέρα και σύζυγο. «Δεν θα αφήσω κανέναν να υπερασπιστεί τους δολοφόνους σου» είπε με τρεμάμενη φωνή.

Στην κηδεία έδωσαν το «παρών» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, βουλευτές και σύσσωμο το δικηγορικό σώμα.

offer

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...