Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Οι killers του Ζαφειρόπουλου ετοίμαζαν χτύπημα στις Φυλακές Κορυδαλλού!

❱❱ Οι εκτελεστές του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου σχεδίαζαν επίθεση με χειροβομβίδες για να απελευθερώσουν τους τρεις σκληρούς βαρυποινίτες • Οι αναρτήσεις για τη δήθεν μεγάλη Αλβανία, ο «UCK» και το χτύπημα σε χρηματαποστολή ΑΠΟ ΤΟΝ
ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Τη μεγάλη απόδραση από τον Κορυδαλλό φέρεται πως ετοίμαζαν οι δολοφόνοι του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, προκειμένου να βγάλουν έξω τα μεγάλα αφεντικά της αλβανικής μαφίας.

f11Σε αυτό το συμπέρασμα έχουν καταλήξει οι διωκτικές Αρχές μετά όσα εντόπισαν στο σπίτι του 32χρονου εκτελεστή του άτυχου ποινικολόγου, στην Καλλιθέα.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών που ερεύνησαν το διαμέρισμα του 32χρονου Αλβανού, μεταξύ άλλων, βρήκαν και κατάσχεσαν ένα καλάσνικοφ, ένα πιστόλι, πυρομαχικά, εκρηκτικά, φιτίλι, μια χειροβομβίδα, στολές αστυνομικών, αλλά και ηλεκτρονικούς πυροκροτητές.

Η εκτίμηση των αστυνομικών βάσει των ευρημάτων αυτών είναι ότι οι δύο Αλβανοί δολοφόνοι -ο ένας έχει συλληφθεί και ο άλλος έχει διαφύγει στην Αλβανία- σχεδίαζαν αρχικά να πάρουν 5.000.000 ευρώ από την ιστορία της Energa και με τα χρήματα αυτά να χρηματοδοτήσουν την απόδραση των τριών «αφεντικών» τους από την Αλβανία που είναι έγκλειστοι στον Κορυδαλλό.

Μάλιστα, έχουν κάθε λόγο να εκτιμούν ότι ο 32χρονος και οι συνεργοί του είχαν εξοπλιστεί κατάλληλα προκειμένου με τα εκρηκτικά να ρίξουν τη μάντρα των φυλακών και να απελευθερώσουν τους τρεις σκληρούς βαρυποινίτες που τους έδωσαν την εντολή να εκφοβίσουν – εκβιάσουν τον γνωστό ποινικολόγο, εντολή που κατέληξε στη δολοφονία του.

qertr

Στο σενάριο αυτό συγκλίνει και το ότι είχαν προμηθευτεί από κατάστημα δύο πλήρεις στολές ειδικού φρουρού της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και περούκα, προκειμένου να μεταμφιεστούν και να εμφανιστούν ως αστυνομικοί που κάνουν περιπολία, περιμετρικά των φυλακών, και την κατάλληλη στιγμή να τοποθετήσουν τα εκρηκτικά και να τινάξουν τον μαντρότοιχο του προαυλίου.

eqrt

Παράλληλα εκτιμάται πως είναι πιθανόν με αυτά τα εκρηκτικά να σχεδίαζαν ένα εξίσου «θεαματικό» χτύπημα σε θωρακισμένο όχημα χρηματαποστολής κεντρικής τράπεζας, ώστε να έβαζαν στο χέρι πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Στο μεταξύ, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, πριν από την εξιχνίαση της δολοφονίας του γνωστού ποινικολόγου, είχαν αρχίσει να παρακολουθούν τα προφίλ που είχαν στο facebook τόσο οι τρεις βαρυποινίτες όσο και οι δύο Αλβανοί που σκότωσαν των Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

Εθνικιστικές αναφορές

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα προφίλ αυτά πλέον έχουν «κατέβει», πλην όμως οι αστυνομικοί κατάφεραν να βγάλουν πολύ σοβαρά και κατά ένα μέρος ανησυχητικά συμπεράσματα.

Συχνές ήταν οι αναρτήσεις των κατηγορούμενων Αλβανών για τη δήθεν μεγάλη Αλβανία, αλλά και για τον απελευθερωτικό στρατό του Κοσόβου, του γνωστού «uck».

Μάλιστα, και τα πέντε προφίλ των Αλβανών κακοποιών βρίθουν εθνικιστικών αναρτήσεων αλλά και αναφορών για τη συμπεριφορά Ελλήνων αστυνομικών προς Αλβανούς κακοποιούς.

Στο μεταξύ, χθες το πρωί ο Αλβανός εκτελεστής του άτυχου ποινικολόγου οδηγήθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων, προκειμένου να απολογηθεί σε εισαγγελέα και ανακριτή. Τελικά, με ομόφωνη γνώμη και των δύο, προφυλακίστηκε, ενώ για τη δίκη που θα γίνει θα ορίσει συνήγορο υπεράσπισης το δικαστήριο, καθώς κανείς δικηγόρος δεν δέχτηκε να αναλάβει των άνθρωπο που εκτέλεσε εν ψυχρώ τον συνάδελφο τους μέσα στο γραφείο του.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο 32χρονος έχει πολλά ονόματα. Ονομάζεται IBRAHIM ή BRAHIMAJ ή BRAHIMAS ή KASTRIOT LAVDIMIR ή MIKELA ή IBRAHIM του KORON ή COURDRETI και της DALADUSHE ή TALANDOUSI ή TARADUSHE ή HENRIME, και γεννήθηκε το 1985 ή το 1989 ή το 1991 στην Αλβανία.

Ο συνεργός του, που αναζητείται, είναι ο MATA ALEKSANDROS ή ENO ή ALEKSANDRO του ΠΕΤΡΑΚΗ ή PETRAKHS ή PETRAQ και της ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ή BASILIKH ή VASILIKI, που γεννήθηκε στις 14/1/1987 στην Αλβανία. Ο 30χρονος ήταν ιδιαίτερα γνωστός τόσο στην Αρκαδία όσο και στην Εύβοια, καθώς έπαιζε ποδόσφαιρο σε τοπικές ομάδες. Μάλιστα, επειδή ήταν ιδιαίτερα ταλαντούχος, τον αποκαλούσαν «Μαραντόνα». Η ποδοσφαιρική καριέρα του, όμως, έληξε άδοξα το 2008, όταν αποφάσισε να ασχοληθεί με τις… ληστείες.

offer

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...