Τετάρτη, 14 Μαΐου, 2025

Η παράσταση «Θελεστίνα» έρχεται στην Αθήνα

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σε συμπαραγωγή με τα...

Ο Διονύσης Ζάχος στα «Τετράγωνα των Αστέρων»

«Και μην ξεχνάτε σας αγαπώ!» λέει ο Διονύσης Ζάχος...

Απόστολος Λύτρας – Θεοδώρα Παπαδοπούλου: Παντρεύονται στις 4 Ιουλίου

Όπως είχε αποκαλύψει ο Απόστολος Λύτρας πριν από λίγο...

Ξεφυλλίζοντας την Ιστορία

❱❱ Περίπτερο – μουσείο και έκθεση βιβλίου στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης από τον «Δημοκρατικό Τύπο»Ενθουσιασμένοι δηλώνουν οι επισκέπτες από τη λειτουργία του περιπτέρου – μουσείου Τύπου που δημιούργησε στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης ο «Δημοκρατικός Τύπος» σε συνεργασία με το Αθηναϊκό / Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ/ΜΠΕ).

Οι δεκάδες Θεσσαλονικείς που επισκέφτηκαν το περίπτερο κατά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του θαύμασαν τα μοναδικά ιστορικά πρωτοσέλιδα της εφημερίδας «Εστία» από το 1894 και ενημερώθηκαν για την ημερήσια εφημερίδα «δημοκρατία», την «κυριακάτικη δημοκρατία», την εβδομαδιαία «Ορθόδοξη Αλήθεια» και την «Espresso».

Επίσης, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το σύνολο των βιβλίων ιστορικού και πολιτικού περιεχομένου που κυκλοφορούν από τον όμιλό μας στην ξεχωριστή έκθεση βιβλίου που έχει στηθεί, ενώ παράλληλα προμηθεύτηκαν τις ειδικές και τις περιοδικές εκδόσεις του ΑΠΕ / ΜΠΕ, οι οποίες διανέμονται δωρεάν, και έλαβαν απαντήσεις στα ερωτήματα που είχαν σχετικά με το ειδησεογραφικό έργο του πρακτορείου.
«Είναι πραγματικά μοναδικό το περίπτερο το οποίο προβάλλει τον έντυπο Τύπο, την ιστορία του και τη συνέχειά του, σε μια περίοδο που κυριαρχεί το ίντερνετ και χάνονται τα παραδοσιακά μέσα» αναφέρει ο Γιώργος Ψάλτης.

Φανατική αναγνώστρια

«Είναι πολύ καλή η έκθεση βιβλίου μαζί με τις εφημερίδες. Τα παιδιά μας διαβάζουν βιβλία, δεν μένουν στο τάμπλετ και πιστεύω ότι θα έρθουν να γνωρίσουν τις εκδόσεις σας» λέει η Αννα Καϊτζή. Φανατική αναγνώστρια των βιβλίων που προσφέρει η «Ορθόδοξη Αλήθεια» δηλώνει η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Χρύσα Τσόρμπα:

«Παίρνω κάθε εβδομάδα την “Αλήθεια” και έχω στη βιβλιοθήκη μου όλα τα βιβλία που προσφέρετε. Είναι πολύ καλό που δημιουργήσατε αυτό το περίπτερο και μπορεί να ενημερωθεί ο κόσμος για τις εκδόσεις σας και να προμηθευτεί τη λίστα με τα βιβλία σας» τονίζει η κυρία Τσόρμπα.

Θερμά συγχαρητήρια μας έδωσε και ένας άλλος αναγνώστης μας, ο Ιωάννης Μανωλάς. Το (γυάλινο) περίπτερο, που βρίσκεται στον «Κήπο της Αμμου», δίπλα από το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Θεσσαλονίκης (μετά το «Μακεδονία Παλλάς»), λειτουργεί από Δευτέρα ως Παρασκευή από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα από τις 9 το πρωί ως τις 3 το απόγευμα. Οι συνεργάτες μας με χαρά θα σας ξεναγήσουν εντός του περιπτέρου, πρόθυμοι να σας εξυπηρετήσουν και να σας παράσχουν οποιαδήποτε πληροφορία.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Μαριάννα Κουράκου ποζάρει στα 84 της παρέα με τις κόρες της

Η Μαριάννα Κουράκου υπήρξε σπουδαία πρωταγωνίστρια του ελληνικού κινηματογράφου.Είχε...

«Χρόνια πολλά» του Μάτσα στην Κεφαλογιάννη με αγωγή για το «χρυσό» φιλέτο των παιδιών τους

Ενα ανέντιμο «δώρο», σε... συσκευασία αγωγής, επεφύλασσε, όπως αποκαλύπτει...

Κι όμως είναι γιαγιά! Ποια κυρία πήγε να διασκεδάσει στον Αργυρό με αποκαλυπτική εμφάνιση;

Η γνωστή κυρία «ντύθηκε» και πήγε να διασκεδάσει στο...

Ο μεγαλοδικηγόρος των Αθηνών συχνά «εκτροχιάζεται» και ξεσπάει τα νεύρα του στις συντρόφους του

Είναι κοινό μυστικό στον δικηγορικό κόσμο (το σούσουρο και...

Στο νοσοκομείο ο Πάνος Μιχαλόπουλος

Ο Πάνος Μιχαλόπουλος τη Δευτέρα πήγε στο νοσοκομείο μετά από ατύχημα που είχε. Τι συνέβη στον σπουδαίο ηθοποιό;
spot_img