Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Baby bloom για τον κανακάρη της Μαρίας Καρλάκη

Διπλό όνομα και νησιωτικό location στο baby bloom του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η Τραϊάνα Ανανία για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Tην ώρα που η αγωνία για την υγεία του...

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

Πιο κοντά από ποτέ στην «ώρα μηδέν»!

❱❱ Τρόμος από το «Ρολόι της Αποκάλυψης»! Απομένουν πλέον μόλις δύο λεπτά (πριν από τα μεσάνυχτα) για την απόλυτη καταστροφήΑΠΟ ΤΟΝ
ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Ο Αρμαγεδδών που θα φέρει την απόλυτη καταστροφή στον πλανήτη μας είναι πιο κοντά από ποτέ άλλοτε τα τελευταία 65 χρόνια, προειδοποιούν οι επιστήμονες που ελέγχουν το «Ρολόι της Αποκάλυψης».

Οι δείκτες του μετακινήθηκαν άλλα 30 δευτερόλεπτα πιο κοντά στην «Ωρα μηδέν» σε σχέση με πέρυσι και πλέον απέχουμε μόλις «δύο λεπτά» από τα «μεσάνυχτα», που σηματοδοτούν την ώρα της Αποκάλυψης.

Πριν από έναν χρόνο, όπως είχε αποκαλύψει η «Espresso» με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της, οι επιστήμονες είχαν μετακινήσει τους δείκτες του συμβολικού ρολογιού 2,5 λεπτά πριν από τα «μεσάνυχτα», με αφορμή την ορκωμοσία του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ αλλά και τη διάδοση των πυρηνικών όπλων.

Φέτος ο διαχειριστής του «Ρολογιού της Αποκάλυψης» στην Ουάσινγκτον Λόρενς Κράους φέρνει ακόμη πιο κοντά το τέλος του κόσμου, επικαλούμενος ξανά τον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά αυτήν τη φορά για την κόντρα του με τον Κιμ Γιονγκ Ουν πάνω από τα κουμπιά με τα οποία απειλούν να εξαπολύσουν πυρηνικές επιθέσεις ο ένας στη χώρα του άλλου. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει δηλώσει ότι το κουμπί με το οποίο θα καταστρέψει τις ΗΠΑ βρίσκεται στο γραφείο του, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ απάντησε ότι το δικό του κουμπί είναι πολύ μεγαλύτερο και πολύ πιο ισχυρό.

«Βρισκόμαστε πιο κοντά από ποτέ στα μεσάνυχτα και αποφασίσαμε να κάνουμε ξεκάθαρο ότι ο κόσμος γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος» δήλωσε ο Κράους, προσθέτοντας ότι το πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι οι ισχυροί του πλανήτη μας δεν λαμβάνουν σοβαρές πρωτοβουλίες για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των πυρηνικών αλλά και της κλιματικής αλλαγής.

Οπως τόνισε η Ρέιτσελ Μπρόνσον, πρόεδρος και εκδότρια του Δελτίου των Ατομικών Επιστημόνων, πίσω από το οποίο βρίσκονται οι δημιουργοί του ρολογιού, η ένταση ανάμεσα στις ΗΠΑ και στη Βόρεια Κορέα έχει «χτυπήσει κόκκινο», ενώ την ίδια ώρα έχουν αυξηθεί τα αποθέματα πυρηνικών όπλων της Κίνας, της Ινδίας και του Πακιστάν. Ο ερευνητής του Περιβαλλοντικού Ινστιτούτου της Στοκχόλμης Σίβαν Κάρθα, από την άλλη, αν και συμφωνεί με τη μετακίνηση προς τα εμπρός των δεικτών του ρολογιού, πιστεύει ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα είναι «η γενική αποδυνάμωση των θεσμών».

Βόμβες υδρογόνου

Η μοναδική φορά που το ρολόι έφτασε ξανά μόλις δύο λεπτά πριν από την Αποκάλυψη ήταν το 1953, έναν χρόνο αφότου οι ΗΠΑ και η Σοβιετική Ενωση πραγματοποίησαν με επιτυχία τις πρώτες δοκιμές βόμβας υδρογόνου. Εκείνη την εποχή το «Ρολόι της Αποκάλυψης» είχε μόλις έξι χρόνια ζωής, καθώς δημιουργήθηκε το 1947. Δημιουργοί του ήταν επιστήμονες που είχαν εργαστεί στις ΗΠΑ στο Πρόγραμμα Μανχάταν για την παραγωγή της πρώτης ατομικής βόμβας που χρησιμοποιήθηκε το 1945 στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι της Ιαπωνίας κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Πρόθεση των επιστημόνων ήταν να κατασκευάσουν ένα κατανοητό στο ευρύ κοινό «εργαλείο» με το οποίο θα αναδεικνύουν τη σοβαρότητα του κινδύνου που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα από τα πυρηνικά όπλα και άλλες απειλές.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...