Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μαριάντα Πιερίδη: Ερωτικό ταξιδάκι στο Λονδίνο

Απόδραση στο Λονδίνο με το νέο της αμόρε για...

Ο ντελιβεράς που είχε αφοδεύσει σε ασανσέρ και πασάλειψε τους τοίχους μονοκατοικίας...

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο δυόμισι μήνες από εκείνο...

Ένοχος για βιασμό ο Ηλίας Μίχος – Αθώα η μητέρα της 12χρονης...

Ένοχο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον Ηλία Μίχο...

H Mαριαγάπη του «GNTM» μίλησε για την περιπέτεια με τον καρκίνο του...

Η Μαριαγάπη Ξυπολιά αποκάλυψε πως πρόλαβε τον καρκίνο του...

Νίντζα από τους… ειδικούς!

Δύο κοινότητες πολεμιστών στις πόλεις Ναμπάρι και Ιγκα της Ιαπωνίας κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα με το… αζημίωτο!

Αναρρίχηση σε τοίχους, ισορροπία πάνω σε σκοινιά και ευστοχία στη ρίψη θανάσιμων σούρικεν είναι μερικές μονάχα από τις δεξιότητες που έχει κάθε καλός στρατιώτης νίντζα. Αν και στη σύγχρονη εποχή τα παραπάνω ταλέντα δεν έχουν την παραμικρή χρησιμότητα στις μοντέρνες κοινωνίες, πολλοί είναι εκείνοι που προθυμοποιούνται να πληρώσουν προκειμένου να εκπαιδευτούν από τους μετρ του είδους. Στις Ninja Towns της Ιαπωνίας, όπως ονομάζονται οι πόλεις Ναμπάρι και Ιγκα, δύο κοινότητες νίντζα, που πιστεύεται πως κρατούν ίσως και από τον 15ο αιώνα, είναι πρόθυμες να μυήσουν -με το αζημίωτο- τους επισκέπτες στον ιδιαίτερο τρόπο ζωής τους. Το κόστος μιας «περιπέτειας νίντζα» διάρκειας μιάμισης ώρας ανέρχεται σε 11,5 ευρώ και δίνει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να ντυθούν με παραδοσιακές στολές νίντζα και να φέρουν σε πέρας δύσκολες αποστολές.9v74q98r7w3

Οι τουρίστες που θα καταφέρουν να ολοκληρώσουν τον κύκλο εκπαίδευσης σώοι και αβλαβείς από την πόλη Ναμπάρι παίρνουν πιστοποιητικά αποφοίτησης, ενώ όσοι δεν επιθυμούν να κουραστούν πολύ, μπορούν απλώς να παρακολουθήσουν τις επιδείξεις των νίντζα, αλλά και να αγοράσουν παραδοσιακά γλυκά και σουβενίρ από τα δεκάδες μαγαζάκια της πόλης Ιγκα, σε απόσταση μιας ώρας με το αυτοκίνητο. Τα διαδραστικά στρατόπεδα εκπαίδευσης που λειτουργούν στις δύο πόλεις απευθύνονται τόσο σε τουρίστες όσο και Ιάπωνες που θέλουν να γνωρίσουν καλύτερα τη φιλοσοφία τους, κάτι που μπορεί να γίνει μέσα και από τη μελέτη αρχαίων κειμένων νίντζα, που διασώζονται και φυλάσσονται στο Ninja Museum και στο Ueno Castle.

Οι δύο γειτονικές πόλεις θεωρούνται γενέτειρες των νίντζα, καθώς οι πρώτοι πολεμιστές εκπαιδεύτηκαν στην περιοχή στις αρχές του 15ου αιώνα και τώρα προσπαθούν να ενισχύσουν τις τοπικές οικονομίες τους εκμεταλλευόμενες την ιστορική τους παράδοση. Το απόκρημνο ορεινό τοπίο συνέβαλε τα μέγιστα στην ενίσχυση του σκοτεινού προφίλ των ατρόμητων πολεμιστών, οι περισσότεροι εκ των οποίων ανήκαν είτε στην ομάδα Ιγκα είτε στην ομάδα Κόγκα. Ακριβώς όπως και οι σαμουράι, γίνονταν πολεμιστές καθώς ανέπτυσσαν τις δεξιότητές τους μεγαλώνοντας. Πέρα από την πειθαρχία που διδάσκουν οι πολεμικές τέχνες, οι νεαροί νίντζα διδάσκονταν τεχνικές επιβίωσης και παροχής πρώτων βοηθειών.

ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....