Σε απολογία για τη μικρή Μελίνα

❱❱ Η αναισθησιολόγος εξαδέλφη του Πολάκη θα δώσει εξηγήσεις στο Πειθαρχικό για τον θάνατο της 4χρονης ύστερα από επέμβαση για κρεατάκιαΤην ερχόμενη εβδομάδα θα απολογηθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΔΥΠΕ η αναισθησιολόγος Νεκταρία Πολάκη, εξαδέλφη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, σχετικά με την υπόθεση του θανάτου της μικρής Μελίνας Παρασκάκη ύστερα από επέμβαση ρουτίνας για κρεατάκια τον Δεκέμβριο του 2015.

Στη συνέχεια, το συμβούλιο θα αποφασίσει για τις πειθαρχικές κυρώσεις που πιθανόν προκύψουν σε βάρος της, κάτι που αναμένεται να γίνει έως το τέλος του Μαρτίου. Πρόκειται για μία διαδικασία διαφορετική από αυτή που έχει γίνει από το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας, σύμφωνα με το οποίο προέκυψε «βαριά ιατρική αμέλεια για παρεκκλίσεις από την εφαρμογή των ιατρικών πρωτοκόλλων για την ανάταξη του βρογχόσπασμου, καθώς δεν χορηγήθηκαν βρογχοδιασταλτικά και για τη μη ορθή χρήση αδρεναλίνης όσον αφορά την ενδοφλέβια και τη χορηγούμενη δοσολογία».

Ο επικεφαλής του Σώματος Επιθεωρητών Σταύρος Ευαγγελάτος έχει διαβεβαιώσει ότι «δεν υπήρξε καμία πολιτική ή άλλη παρέμβαση στο πόρισμα για τον θάνατο της άτυχης τετράχρονης στις 29 Δεκεμβρίου του 2015, όταν υποβλήθηκε σε επέμβαση για να αφαιρέσει τα κρεατάκια από τη μύτη».

Πάντως, η Νεκταρία Πολάκη ελεγχόταν πειθαρχικά και ποινικά για κλοπή ναρκωτικών ουσιών που είχε γίνει από την ίδια στις 24 Μαΐου 2015 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Παρ’ όλα αυτά, έναν χρόνο αργότερα το ανώτατο πειθαρχικό όργανο του ΕΣΥ έκρινε ότι δεν ήταν κλοπή, αλλά «απρεπής ή ανάρμοστη ή ανάξια συμπεριφορά υπαλλήλου εκτός υπηρεσίας» και της επέβαλε πρόστιμο ύψους 1.321 ευρώ, δηλαδή πρόστιμο αποδοχών ενός μηνός, που παρακρατείτο σε δόσεις από τον μηνιαίο μισθό της.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ