Ο δάσκαλος δεν ήταν λεβεντιά!

❱❱ Καμπάνα επτά ετών σε εκπαιδευτικό, που άρπαζε το ένα μελίσσι μετά το άλλο σε Μεσσηνία και ΑρκαδίαΑπό την
Εύα Παπαδάτου 

Δάσκαλος είχε εξαφανίσει τις κυψέλες της… μισής Πελοποννήσου! Ο 62χρονος, που εργαζόταν σε σχολείο της Καλαμάτας, είχε γίνει ο φόβος κι ο τρόμος των μελισσοκόμων σε Μεσσηνία και Αρκαδία, αφού έκλεβε το ένα μελίσσι μετά το άλλο για οκτώ ολόκληρα χρόνια (!), προξενώντας τεράστια οικονομική ζημιά στους επαγγελματίες.

Ο κατηγορούμενος για ζωοκλοπή κατά συναυτουργία κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Καλαμάτας, το οποίο τον καταδίκασε σε επτά χρόνια κάθειρξη και σε χρηματική ποινή 3.000 ευρώ. Η εισαγγελέας, νωρίτερα, είχε προτείνει την ενοχή του 62χρονου εκπαιδευτικού, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να κριθεί ένοχος για κλοπές μελισσοσμηνών που είχαν γίνει από το 2004 έως το 2012 σε βάρος οκτώ μελισσοκόμων σε Μεσσηνία και Αρκαδία.

Ελειπαν 18 τελάρα

Ο άνθρωπος που έκανε την καταγγελία στην Αστυνομία, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει έρευνα και να συλληφθεί ο κατηγορούμενος, κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου ότι στις 24 Μαρτίου 2012 έμεινε άναυδος όταν είδε ότι από τα μελίσσια του στην Τσακώνα Αρκαδίας είχαν κάνει φτερά 40 κυψέλες, οι 35 από τις οποίες μαζί με τις μέλισσες! Ο ίδιος ανέφερε ότι έλειπαν και περίπου 18 τελάρα γεμάτα με μέλι και γόνο, με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιά της τάξης των 60.000 ευρώ! Επίσης, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Ελευθερία», ανέφερε ότι ένας γνωστός του είδε πεταμένα σε έναν λάκκο κουτιά, που τα αναγνώρισε από τον μοναδικό κωδικό τον οποίο χαράσσει κάθε μελισσοκόμος. Ετσι, οδηγήθηκαν στο κτήμα του κατηγορουμένου, στο χωριό Βασιλικό Μεσσηνίας, όπου, όπως επεσήμανε η εισαγγελέας στην αγόρευσή της, βρέθηκαν δεκάδες κυψέλες και τελάρα που ανήκαν σε μελισσοκόμους, οι οποίοι είχαν πέσει θύματα κλοπής από το 2004 έως το 2012.

Απολογούμενος, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι έκλεψε μελισσοσμήνη και παραδέχτηκε μόνο ότι βρήκε και πήρε πεταμένα κουτιά, γιατί «έχει τη… λόξα να τα επισκευάζει». Ωστόσο, ο ισχυρισμός του απορρίφθηκε από την εισαγγελέα ως αβάσιμος.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ