Φόρος… τιμής στο σανίδι

❱❱ Ο Σύλλογος Εφοριακών Θεσσαλονίκης έχει ιδρύσει θεατρική ομάδα και διαθέτει μέρος των εσόδων από τις παραστάσεις σε φιλανθρωπίεςΑπό τον
Βαγγέλη Στολάκη

Το πρωί βεβαιώνουν πρόστιμα και εισπράττουν φόρους, αλλά μόλις βραδιάσει γίνονται ηθοποιοί και εισπράττουν χαμόγελα, χειροκροτήματα και ευχές. Ο λόγος για τον Σύλλογο Εφοριακών Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Κιλκίς και συγκεκριμένα τη θεατρική ομάδα που έχουν συστήσει.

Οταν δεν βρίσκονται στο γραφείο ή στο γκισέ της υπηρεσίας τους, ανεβαίνουν στο σανίδι και πρωταγωνιστούν σε θεατρικές παραστάσεις. Η θεατρική ομάδα του πολιτιστικού τμήματος του Συλλόγου Εφοριακών ονομάζεται… Ευ(φ)ορία. Και μπορεί στο άκουσμα της λέξης τούς περισσότερους να τους λούζει κρύος ιδρώτας, στην περίπτωση όμως των εφοριακών της Κεντρικής Μακεδονίας συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο: οι πολίτες πληρώνουν για να τους θαυμάσουν.

Η Ευ(φ)ορία ιδρύθηκε πριν από οκτώ χρόνια και απαρτίζεται από 12 άτομα. «Οι θεατρικές παραστάσεις είναι ένα κομμάτι των δράσεων που πραγματοποιεί το πολιτιστικό μας τμήμα» αναφέρει σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εφοριακών Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Κιλκίς Μιχάλης Κούπκας.

Σκηνοθεσία και παραγωγή


Οπως τονίζει, η θεατρική ομάδα έχει τα τελευταία έξι χρόνια σταθερή συνεργασία με το Θέατρο Σοφούλη, που τους εμπιστεύεται και αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία και την παραγωγή των παραστάσεών τους. «Οι πρόβες γίνονται τις ώρες που έχουμε ελεύθερες ώρες και τα Σαββατοκύριακα» συμπληρώνει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέρος των εσόδων από τις παραστάσεις που ανεβάζουν οι συγκεκριμένοι δημόσιοι υπάλληλοι διατίθεται σε φορείς και σωματεία με πλούσια φιλανθρωπική δράση. Οι ρόλοι που τα μέλη της Ευ(φ)ορίας έχουν υποδυθεί είναι πολλοί. Εχουν παίξει δράμα, κωμωδία, μαύρη κωμωδία, αστυνομικά έργα. Η τελευταία παράσταση που ανεβάζουν είναι η αστυνομική κωμωδία «Black out». Οι πρωταγωνιστές του έργου αναζητούν στοιχεία για να απαντήσουν στο ερώτημα «Τι έγινε όταν έσβησαν τα φώτα στην έπαυλη των Γουίκενχαμ».
Ενα δείπνο με πολλούς καλεσμένους, ένας αστυνομικός και η βοηθός του, ένα μυστηριώδες σημείωμα που ανακοινώνει έναν φόνο που πρόκειται να γίνει και ξαφνικά ένα black out και όλα αλλάζουν! Oλοι γίνονται ύποπτοι φόνου…

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ