Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Χάρης Βεραμόν: Το θρίλερ 348 σελίδων με άλυτες αστυνομικές υποθέσεις

Ιδιωτικός ερευνητής, δημιουργός true crime σειράς ντοκιμαντέρ στο YouTube...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Η κόρη της Κιμ Καρντάσιαν και του Γουέστ κερδίζει 28.000 ευρώ για...

Η 10χρονη Νορθ Γουέστ, που στο πλευρό του διάσημου...

«Akis’ Food Tour»: Κόνιτσα, Ζαγοροχώρια, Μαστοροχώρια

Το γαστρονομικό οδοιπορικό του Άκη Πετρετζίκη συνεχίζεται με ένα...

Μήνυση σε ελεγκτή και οδηγό!

Η οικογένεια του 19χρονου Θανάση στηρίζεται στην ιατροδικαστική έκθεση και θα στείλει την υπόθεση στα δικαστήρια

Μήνυση κατά του ελεγκτή και του οδηγού του τρόλεϊ της μοιραίας γραμμής «Ζάππειο – Αγιος Ιερόθεος», τους οποίους κατηγορούν για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, κατέθεσε η οικογένεια του 19χρονου Θανάση Καναούτη που έχασε τη ζωή του το βράδυ της περασμένης Τρίτης κατά τη διάρκεια ελέγχου εισιτηρίων. Η μήνυση στηρίζεται στην ιατροδικαστική έκθεση που αντικρούει όσα ισχυρίζονταν ελεγκτής και οδηγός, ότι δηλαδή ο 19χρονος πήδησε από το τρόλεϊ για να διαφύγει, καθώς τα δεδομένα που προέκυψαν δείχνουν ότι έπεσε με την πλάτη, ενώ δευτερόλεπτα πριν από την πτώση του είχε προηγηθεί συμπλοκή.

Το σώμα του άτυχου 19χρονου είχε μόνο ορισμένες εκχυμώσεις στον βραχίονα και ερυθροειδείς εστίες στην τραχηλική χώρα. Ακόμη είχε μια μικρή εκχύμωση στο μέτωπο, αλλά δεν έφερε ενδείξεις από άλλα χτυπήματα σε ζωτικά σημεία. Ο θάνατός του προήλθε από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση στο πίσω μέρος της κεφαλής του, λόγω της πτώσης του από ψηλό σημείο και εσωτερικής αιμορραγίας που ακολούθησε. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ιατροδικαστών με βάση τα ευρήματα της νεκροτομής, ο ελεγκτής προσπάθησε να τον συγκρατήσει από το χέρι και ακούμπησε τον λαιμό του 19χρονου, χωρίς ωστόσο να τον χτυπήσει με βιαιότητα, όπως αναφερόταν σε ορισμένες μαρτυρίες, αλλά ούτε και να του δημιουργήσει αίσθημα πνιγμού.

Αξιοσημείωτο είναι ακόμη πως από τη νεκροψία δεν προέκυψε ότι ο 19χρονος είχε κάποιον μώλωπα στα πόδια. Κι έτσι δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται αρχικά στοιχεία της πραγματογνωμοσύνης των ελεγκτών, σύμφωνα με τα οποία «το πόδι του 19χρονου παγιδεύτηκε από την πόρτα του τρόλεϊ που έκλεινε και αυτό οδήγησε στη μοιραία πτώση του στην άσφαλτο». Σύμφωνα με το ίδιο πόρισμα, ο 19χρονος έφερε εκδορές στους ώμους λόγω της πτώσης του στην άσφαλτο και πιθανόν του γεγονότος ότι σύρθηκε στην άσφαλτο λόγω της κεκτημένης ταχύτητας -αδρανειακή κίνηση- που είχε το τρόλεϊ εκείνη τη στιγμή, που υπολογίζεται σε περίπου 20 χιλιόμετρα την ώρα. Πάντως οι ιατροδικαστές επισήμαναν ότι από τη νεκροψία δεν μπορεί να διαπιστωθεί αν ο άτυχος Θανάσης Καναούτης δέχτηκε σπρωξίματα, αφού αυτές οι ενέργειες δεν μπορούν να αποτυπωθούν στο σώμα αν δεν είναι εξαιρετικά βίαιες.

Οδηγίες

Εξάλλου, εντύπωση προκαλεί ο οδηγός διαχείρισης κρίσεων που δίνεται στους εθελοντές ελεγκτές εισιτηρίων μετά τον ολιγοήμερο σεμιναριακό κύκλο που παρακολουθούν, με σαφείς συμβουλές ώστε να τιμωρούν οπωσδήποτε και να επιβάλλουν τον νόμο, να αποφεύγουν τους συναισθηματισμούς και να έχουν την ικανότητα να ψυχολογούν τους επιβάτες βασιζόμενοι στο ένστικτό τους. Σύμφωνα με αυτόν, οι ελεγκτές πρέπει να ακολουθούν τις εξής οδηγίες: «Μην του κάνεις τη χάρη και τον αφήσεις ατιμώρητο για να σταματήσει να φωνάζει. Αυτό επιβραβεύει τη συμπεριφορά του και μαθαίνει σε αυτόν και σε άλλους ότι ο καβγάς είναι ο τρόπος για να πάρουν αυτό που θέλουν», «Μην παίρνεις τις φωνές και τις αγριάδες των παραβατών προσωπικά. Μην εμπλέκεσαι συναισθηματικά! Οταν τον αφήσεις να βρει το κουμπί σου, έχεις χάσει. Θέλει να σε εκνευρίσει, επειδή νομίζει ότι θα του δώσεις αυτό που θέλει για να τον ξεφορτωθείς»!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...