Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Πέννες με πέστο βασιλικού από τον Τίμο Ζαχαράτο

Ο Τίμος Ζαχαράτος ετοίμασε στην κουζίνα της εκπομπής «Πάμε...

Μέσα σε μία εβδομάδα έχουν γίνει ήδη 41 καταγγελίες για ενδοσχολική βία...

Σοβαρές αλλαγές στα σχολεία, που θα οδηγήσουν στην ισχυροποίηση...

Αποτύπωμα στη σκανδάλη της καραμπίνας δείχνει ότι ο 36χρονος σκότωσε τη...

Επιβεβαιώθηκε η δολοφονία της 63χρονης γυναίκας από τον ίδιο...

Βροχή οι καταγγελίες γυναικών στην Κρήτη για ενδοοικογενειακή βία

Διαδέχονται η μία την άλλη οι καταγγελίες γυναικών στην...

Στη ΔΕΘ με… δωράκι

Ο Αντώνης Σαμαράς δέχεται προτάσεις για κάποια μικρή παροχή

Δεν θέλει να πάει με… άδεια χέρια στα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης στις 7 Σεπτεμβρίου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και για τον λόγο αυτό θα ζητήσει εντός της εβδομάδας απ’ όλους τους υπουργούς να του καταθέσουν προτάσεις για το τι θα μπορούσαν να δώσουν προς τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες. «Θέλω οι προτάσεις σας να είναι κοστολογημένες και ξεκάθαρα αιτιολογημένες» θα τους πει ο πρωθυπουργός. Το Μέγαρο Μαξίμου κρίνει ότι η προοπτική του πρωτογενούς πλεονάσματος στο τέλος του έτους μπορεί να δώσει τη δυνατότητα παροχής κάποιων μικρών οικονομικών διευκολύνσεων στους πολίτες που το έχουν περισσότερο ανάγκη κι έχουν φτάσει στο έσχατο σημείο, εξαιτίας της παρατεταμένης ύφεσης.

Αφού λάβει τις προτάσεις από κάθε υπουργείο, ο κ. Σαμαράς θα καθίσει να τις αξιολογήσει και θα προκρίνει τις πιο εύκολα υλοποιήσιμες, που θα έχουν όσο γίνεται μικρότερο κόστος και συνάμα θα αποφέρουν το μεγαλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι δεν θα πρέπει να αποκλίνει από το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και βέβαια να μην υπάρχει η όποια αντίρρηση από την πλευρά της τρόικας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ αναμένεται να διαμηνύσει ότι οι θυσίες των πολιτών δεν πάνε χαμένες. Παράλληλα θα παρουσιάσει τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την επόμενη μέρα και θα επιχειρήσει να πείσει την κοινωνία ότι η κατάσταση αρχίζει να αλλάζει προς το καλύτερο. Εκεί θα ενταχθεί και το «δωράκι».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, που θα βρεθεί στη ΔΕΘ στις 8 Σεπτεμβρίου, θα θέσει «το μείζον θέμα της επανεκκίνησης της οικονομίας». Σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει από τη Χαριλάου Τρικούπη, ο κ. Βενιζέλος κατά την παραμονή του στη συμπρωτεύουσα θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους παραγωγικών και κοινωνικών φορέων, καθώς και με ηγετικά στελέχη της αυτοδιοίκησης, όπου θα αναφερθεί στους βασικούς άξονες του εθνικού σχεδίου για την ανάπτυξη και την ανασυγκρότηση της χώρας «οι οποίοι αποτελούν και τη βάση της επικαιροποιημένης προγραμματικής συμφωνίας με την οποία θα πορευθεί η κυβέρνηση για το επόμενο διάστημα», όπως αναφέρεται από το ΠΑΣΟΚ.

Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στις πολιτικές για την ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής, στη στήριξη της ανταγωνιστικότητας, στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων μετά την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών, στη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής με μέτρα ανακούφισης των ανέργων, αλλά και στις προοπτικές ενίσχυσης της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους, για την ταχύτερη έξοδο από την κρίση.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...