Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Σύσκεψη στο κόκκινο

«Πάμε μπροστά και όποιος αντέξει» διαμηνύει στους συνεργάτες του ο Σαμάρας

Μπορεί από χθες να βρίσκονται όλοι οι υπουργοί στα γραφεία τους, ωστόσο -ως συνήθως- η πρώτη ημέρα μετά τις διακοπές είναι ράθυμη. Ουσιαστικά η κυβέρνηση φουλάρει τις μηχανές της από σήμερα, με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να συγκαλεί σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με όλους τους υπουργούς και γενικούς γραμματείς που έχουν μνημονιακές υποχρεώσεις και εκκρεμότητες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβερνητική σύσκεψη θα επικεντρωθεί στις αλλαγές που απομένουν στον δημόσιο τομέα, με την κινητικότητα να βρίσκεται στο «φόρτε» της, στο καυτό θέμα των πλειστηριασμών, στις αποκρατικοποιήσεις που θα πρέπει να υλοποιηθούν τους προσεχείς μήνες χωρίς προσκόμματα (για παράδειγμα, για να μπορέσουν να ιδιωτικοποιηθούν η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ θα πρέπει πρώτα να πληρωθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές). Ακόμη, στις δημοσιονομικές υποχρεώσεις που θα πρέπει να υλοποιηθούν στο ακέραιο προκειμένου να μπορέσουμε να οδηγηθούμε και πάλι -μετά από πολλά χρόνια- σε πρωτογενές πλεόνασμα στο τέλος του 2013. «Ο πρόεδρος θέλει όλα να βρίσκονται στην εντέλεια όταν θα έρθει η τρόικα για έλεγχο στη χώρα μας» υπογραμμίζουν με νόημα οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά, προσθέτοντας ότι συναντήσεις σαν τη σημερινή θα ακολουθήσουν κι άλλες. Η ατάκα που συνηθίζει να λέει τον τελευταίο καιρό είναι: «Προχωράμε μπροστά, κι όποιος αντέξει»!

Να σημειωθεί ότι στις 12 Σεπτεμβρίου αναμένεται να αφιχθούν στην Αθήνα τα χαμηλόβαθμα κλιμάκια της τρόικας, στις 17 του μήνα τα μεσαία και στις 21 τα υψηλόβαθμα.

Σε αυτό που συμφωνεί τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, είναι πως θα πρέπει με κάθε τρόπο να αποφευχθούν νέα μέτρα προς τους πολίτες, γιατί κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αποτελέσει τη θρυαλλίδα για μια κοινωνική έκρηξη. Αυτό βέβαια θα εξαρτηθεί, εν πολλοίς, και από την πορεία των εσόδων.

Μέσα στις επόμενες σαράντα μία ημέρες από σήμερα μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου θα κριθούν πολλά, ακόμη και το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών. Η κυβερνητική συνοχή αναμένεται να δοκιμαστεί αρκετές φορές, αφού θα πρέπει να περάσουν από τη Βουλή σημαντικά σχέδια νόμου, για τα οποία υπάρχουν έντονες αντιδράσεις στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ (με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τις διαφωνίες για τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας όσων χρωστούν στο Δημόσιο). Μέχρι τέλος του επόμενου μήνα θα έχουν διεξαχθεί οι γερμανικές εκλογές και στην κυβέρνηση ελπίζουν σε μια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, είτε μέσω «κουρέματος» είτε με την επιμήκυνση του χρόνου της αποπληρωμής του.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...