Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Συμμορίες Ρομά έχουν ρημάξει τους τελευταίους μήνες την ανατολική Θεσσαλονίκη

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί τους τελευταίους μήνες οι κλοπές,...

Η Κατερίνα Βρανά γιορτάζει την ημέρα που σχεδόν πέθανε

Είναι μια μαχήτρια της ζωής και δεν ξεχνά ποτέ...

Ο Μουζουράκης αποκάλυψε πως βάφτισε την κόρη του χωρίς να το πάρει...

Ο Πάνος Μουζουράκης δήλωσε πως βάφτισε την κόρη του...

Νέο μπλακάουτ στη Σαντορίνη!

Περιπέτεια για γερά νεύρα η ηλεκτροδότηση του νησιού – Έντονες είναι οι αντιδράσεις από τους φορείς μετά την τρίτη διακοπή ρεύματος

Σε περιπέτεια με ανατροπές και απρόβλεπτες εξελίξεις μοιάζει να εξελίσσεται για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Σαντορίνης το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης, καθώς νωρίς χθες το πρωί σημειώθηκε και νέο μπλακάουτ, το τρίτο κατά σειρά που γίνεται στο νησί από τις 13 Αυγούστου!

Το πρόβλημα προέκυψε λίγο μετά τις 8.00 το πρωί και αποκαταστάθηκε στις 11.00, ωστόσο προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των φορέων του νησιού. Και τούτο γιατί, παρά τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης της ΔΕΗ ότι η βλάβη αποκαταστάθηκε και τις προσπάθειες που γίνονται ώστε να «ξεπλυθούν» οι κακές εντυπώσεις που προκλήθηκαν τις προηγούμενες μέρες, το πρόβλημα δείχνει να παραμένει.

Οπως δήλωσε ο δήμαρχος Θήρας Αναστάσιος-Νικόλαος Ζώρζος, το νέο μπλακάουτ ξεκίνησε από βραχυκύκλωμα στο δίκτυο έξω από το εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής. Δεν παρέλειψε, δε, να σημειώσει ότι είχε διαβεβαιώσεις πως δεν θα υπήρχαν άλλα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση έπειτα από την αποκατάσταση της βλάβης που άφησε το νησί χωρίς ρεύμα σχεδόν μία εβδομάδα. Την έντονη δυσφορία του εξέφρασε όμως και ο αντιδήμαρχος Θήρας, Μάρκος Καφούρος, ο οποίος μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή είπε πως επρόκειτο για μια απρόσμενη γενική διακοπή της ηλεκτροδότησης, ενώ έκανε λόγο για τεράστιο έλλειμμα στο θέμα της ενημέρωσης.

Η ΔΕΗ

Από την πλευρά της, η διοίκηση της ΔΕΗ εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία η χθεσινή βλάβη δεν είχε καμία απολύτως σχέση με το πρόβλημα που είχε ανακύψει από την πυρκαγιά η οποία είχε εκδηλωθεί στον σταθμό παραγωγής την περασμένη Τρίτη και έκανε λόγο για «έκτακτο συμβάν». Μάλιστα δεσμεύτηκε ότι στο εξής θα καλύπτεται ακόμη και η μεγαλύτερη αιχμή ζήτησης. Να σημειωθεί ότι πρόβλημα με τις υποδομές σε επίπεδο ηλεκτροδότησης και ενέργειας φαίνεται να υπάρχει και στην Κρήτη, με αποτέλεσμα τουριστικοί παράγοντες να εκφράζουν φόβο ότι ίσως βρεθούν στο ίδιο έργο θεατές. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, έχουν ξεκινήσει ήδη επαφές προκειμένου να επαναφέρουν στο προσκήνιο το πρόβλημα με την ενεργειακή επάρκεια του νησιού.

Μαρία Μεϊμάρη

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...