Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

«Φιλί ζωής» για την Boxer

❱❱ Δικαστική απόφαση αυξάνει στα 15 χρόνια το διάστημα εξόφλησης των οφειλών της ιστορικής υποδηματοποιίας σε Ταμεία και ΔημόσιοΑπό τη
Μαρία Μεϊμάρη

Σημαντική ανάσα δίνει στην ιστορική υποδηματοποιία Boxer Φειδάς η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία αυξάνει στα 15 χρόνια το διάστημα αποπληρωμής των οφειλών της εταιρίας προς τα ασφαλιστικά ταμεία, δίνοντας περίοδο χάριτος ως το 2020 για την αποπληρωμή των δόσεων!

Η εξέλιξη αυτή θεωρείται πολύ σημαντική για το μέλλον της ελληνικής βιομηχανίας παπουτσιού, η οποία του χρόνου συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής, καθώς ανατρέπει το καθεστώς εξόφλησης των 120 δόσεων, δηλαδή τα 10 χρόνια, και ανάβει το πράσινο φως για τη διαδικασία εξυγίανσής της.
Ειδικότερα, η απόφαση του Πρωτοδικείου προβλέπει την εξόφληση των οφειλών της ελληνικής εταιρίας προς τα ασφαλιστικά ταμεία και το Δημόσιο σε 180 δόσεις και, ταυτόχρονα, τη διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων.

Επιπλέον οι οφειλές που δημιουργήθηκαν μετά την 1η Μαΐου 2017 θα ρυθμίζονται σε 90 δόσεις, ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για τις οφειλές προς τους εργαζομένους, οι οποίοι θα αποπληρωθούν σε 24 μηνιαίες δόσεις. Το σχέδιο εξυγίανσης προβλέπει ακόμη ότι η υποδηματοποιία Φειδάς θα περάσει σε κερδοφορία εμφανίζοντας ως το 2029 κέρδη ύψους 11.995.686 ευρώ!

Από το 1919

Η εταιρία Boxer Φειδάς είναι μία από τις μακροβιότερες ελληνικές επιχειρήσεις στον χώρο της υποδηματοποιίας. Επιστρέφοντας το 1919 από την Αμερική όπου διδάχθηκε την τέχνη του παπουτσιού, ο Ιωάννης Φειδάς ξεκίνησε στην Καλαμάτα την κατασκευή χειροποίητων δερμάτινων υποδημάτων. Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τα ηνία της επιχείρησης πήρε ο γιος του Δημήτρης, που άνοιξε την πρώτη μικρή βιοτεχνία στην περιοχή του Ψυρρή.

f1 11

Στη συνέχεια η κόρη του Δημήτρη Φειδά, Μίνα, μαζί με τον σύζυγό της Γιάννη Νταή, έβαλαν την εταιρία σε νέα ανοδική τροχιά. Ομως, λίγο μετά τα εγκαίνια του τρίτου εργοστασίου, το 2010, η επιχείρηση «χτυπήθηκε» από την οικονομική κρίση, με αποτέλεσμα να υποβάλει αίτηση επικύρωσης συμφωνίας εξυγίανσης στο Πολυμελές Πρωτοδικείο.

Μίνα Φειδά – Νταή: «Σιδηρά» επιχειρηματίας και… αγρότισσα

Εδώ και χρόνια η σιδηρά κυρία των ελληνικών υποδημάτων Boxer Μίνα Φειδά – Νταή εργάζεται άοκνα στην υποδηματοποιία της οικογένειάς της έχοντας στο πλευρό της τον έναν από τους δύο γιους της, τον Παναγιώτη. Με τον ίδιο ζήλο και αγάπη ασχολείται και με το αγρόκτημά της στον Μαραθώνα, όπου καταφθάνουν καθημερινά δεκάδες Αθηναίοι για να προμηθευτούν βιολογικό λάδι, ελιές, κρασί, τυρί, αβγά και οπωροκηπευτικά!

«Η οικογένειά μου δεν είχε καμία σχέση με την αγροτική ζωή. Είχαν φτιάξει τη βιομηχανία παπουτσιών και ήταν αστοί. Εγώ, όμως, επέλεξα να γίνω αγρότισσα!» είχε δηλώσει η κυρία Φειδά σε μία από τις σπάνιες εξομολογήσεις της στην «Espresso», πριν από μερικά χρόνια.
Αν και στον ελεύθερο χρόνο της θα μπορούσε να απολαμβάνει πολυτελείς ανέσεις και ταξίδια, εκείνη προτίμησε να μπει στο… χωράφι και να προάγει την οικολογική συνείδηση: «Οι επισκέπτες βλέπουν εδώ τις αγνές δημιουργίες της γης και επεξεργάζονται το οικολογικό μήνυμά τους. Δεν έχει σημασία που δεν βγάζω χρήματα. Μου αρκεί που ο κόσμος βλέπει πόσα μπορεί να του δώσει η φύση…» είχε πει ακόμα η αεικίνητη βιομήχανος, αποκαλύπτοντας ότι η σπεσιαλιτέ της είναι το… τυρί, το οποίο φτιάχνει μόνη της με τη συνταγή που της έδωσε μια γιαγιά, η κυρία Μαρία!

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...