Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για...

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Super market ναρκωτικών

❱❱ Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή των περισσοτέρων από τους 143 κατηγορουμένους!Στην τελική ευθεία έχει μπει η εκδίκαση μιας από τις πιο σοβαρές υποθέσεις ναρκωτικών, με 143 κατηγορουμένους, η οποία είχε περάσει «στα ψιλά». 

Στο εδώλιο του Β’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που συνεδριάζει από τον περασμένο Μάρτιο στην αίθουσα των γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού, κάθονται τα μέλη ενός από τα μεγαλύτερα καρτέλ ναρκωτικών, που είχαν μετατρέψει το κέντρο της Αθήνας σε… σούπερ μάρκετ ηρωίνης, κοκαΐνης και χασίς!

Ανάμεσα σε όσους είχαν συλληφθεί τον Νοέμβριο του 2016, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Χίμαιρα», ήταν και ένας πρώην ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίστηκε με τη φανέλα πολύ γνωστής ομάδας της Γ’ Εθνικής (την περίοδο που έπαιζε)! Η εισαγγελέας της έδρας στη χθεσινή αγόρευσή της -που δεν είχε ολοκληρωθεί έως αργά το απόγευμα- πρότεινε την ενοχή του μεγαλύτερου μέρους των κατηγορουμένων, με επιμέρους διαφοροποιήσεις.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το… πολυεθνικό κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών λειτουργούσε στα πρότυπα της αλβανικής και της νιγηριανής μαφίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι, σε διάστημα μόλις οκτώ μηνών, είχε «σπρώξει» στις πιάτσες των τοξικομανών ενάμιση τόνο χασίς, ενάμισι κιλό κοκαΐνης, μισό κιλό ηρωίνης και ένα κιλό MDMΑ! Η συνολική αξία των ναρκωτικών που διακινήθηκαν στην «αγορά του θανάτου» εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 19.000.000 ευρώ!

Ως συντονιστής των εγκληματικών ομάδων που δραστηριοποιούνταν επί χρόνια στο κέντρο της Αθήνας φέρεται ένας Αλβανός «βαρόνος», ο οποίος είναι γνωστός με το προσωνύμιο «Γκέντι». Ο συγκεκριμένος αλλοδαπός, ο οποίος αναζητείται, δεν έχει πατήσει ποτέ το πόδι του στη χώρα μας και δεν γνωρίζει καν πού «πέφτουν» η Ομόνοια ή η πλατεία Βικτωρίας! Ωστόσο, κινούσε με επιτυχία τα νήματα του καρτέλ ναρκωτικών!

Τη διαλογή του χασίς που έφτανε στο κέντρο της Αθήνας έκαναν Ελληνες συνεργάτες της μαφίας, οι οποίοι είχαν κάνει την απόσταση Αθήνα – Τίρανα… Κολιάτσου – Παγκράτι για να δοκιμάζουν την ποιότητα του χασίς και να τη «βαθμολογούν». Τις καλές ποιότητες οι διακινητές τις σημάδευαν με τραπουλόχαρτα, που σηματοδοτούσαν και την τιμή του κιλού! Ο Βαλές και ο Ρήγας, για παράδειγμα, θεωρούνταν από τις καλύτερες ποιότητες, με αποτέλεσμα το ένα κιλό να πωλείται στις πιάτσες των ναρκωτικών προς 2.000 ευρώ!

Σε σχολεία!

Τα μέλη του πολυδαίδαλου κυκλώματος δραστηριοποιούνταν στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην πλατεία Αμερικής, την οδό Ι. Δροσοπούλου, στην Κυψέλη, στον πεζόδρομο της Νομικής, στο παρκάκι του Πνευματικού Κέντρου Αθηνών, στην πλατεία Κάνιγγος, την πλατεία Βικτωρίας και σε άλλες περιοχές του κέντρου των Αθηνών. Οι διακινητές δεν δίσταζαν να τη στήνουν ακόμα και έξω από σχολεία, όπου έριχναν τα δίχτυα τους σε ανήλικους μαθητές Λυκείου. Μάλιστα, για να αποφεύγουν την παρακολούθηση και να μπερδεύουν τους αστυνομικούς, γύρω από κάθε πελάτη συγκεντρώνονταν πάνω από οκτώ άτομα προκειμένου να του παραδώσουν τα ναρκωτικά!

Παράλληλα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν μοιράσει αρμοδιότητες, καθώς μία ομάδα αναλάμβανε την καλλιέργεια υδροπονικής κάνναβης σε θερμοκήπια στον Μαραθώνα, άλλη αναλάμβανε τη μεταφορά του «προϊόντος» σε αποθηκευτικούς χώρους και άλλη διένειμε τις ποσότητες στους μικροδιακινητές στις πιάτσες του κέντρου της Αθήνας. Κατά τη συνήθη πρακτική, οι ναρκέμποροι χρησιμοποιούσαν κωδικούς στις μεταξύ τους συνομιλίες. Για παράδειγμα, με τα «χαρτιά» εννοούσαν τα χρήματα, οι λέξεις «γάλα», «αλεύρι», «γιαούρτι» και «κοτόπουλο» αναφέρονταν στην… κοκαΐνη, ενώ «φωτιστικό», «κασέρι» ή «ζαμπόν» ήταν το χασίς, το «σχολείο» ήταν η φυλακή κ.ά.

Η δίκη συνεχίζεται και σήμερα αναμένεται να αρχίσουν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...