Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Γερμανός κροίσος επινόησε τον θάνατό του για να το σκάσει με τη...

Ο Γερμανός κροίσος Καρλ Εριβάν Χάουμπ, που αγνοείται εδώ...

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του...

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

«Eφυγε» ο βασιλιάς της Aegean Air!

Ο Θοδωρής Βασιλάκης πέθανε σε ηλικία 78 ετών χτυπημένος από τον καρκίνοΑπέραντη θλίψη σκόρπισε στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας η είδηση του θανάτου του «βασιλιά» της Aegean Airlines, Θεόδωρου Βασιλάκη.

O δαιμόνιος Κρητικός επιχειρηματίας, ιδρυτής και πρόεδρος της αεροπορικής εταιρίας, έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών, βυθίζοντας στο πένθος τη σύζυγό του Εμμανουέλα, με την οποία έζησαν μαζί 54 ολόκληρα χρόνια και απέκτησαν δύο παιδιά, τον Ευτύχιο και τον Γιώργο, και έξι εγγόνια. Χτυπημένος από τον καρκίνο, έδωσε τη μεγάλη μάχη αλλά δεν τα κατάφερε.

Σε ανακοίνωση της εταιρίας αναφέρεται: «To Διοικητικό Συμβούλιο και οι εργαζόμενοι της AEGEAN εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για την απώλεια του Ιδρυτή και Προέδρου της εταιρίας μας, Θεόδωρου Βασιλάκη. O πρόεδρός μας ήταν για όλους μας η πηγή έμπνευσης από την πρώτη πτήση, τον πρώτο μας επιβάτη μέχρι σήμερα. Οι αξίες που πρέσβευε, όσο και το όραμά του θα συνεχίσουν να μας οδηγούν». Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί το Σάββατο, στις 12.30, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος στην Κηφισιά.

Η οικογένεια, αντί στεφάνων, παρακαλεί να γίνουν δωρεές για το Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης.
Ο Θεόδωρος Βασιλάκης ήταν ένας εκ των κορυφαίων επιχειρηματιών της χώρας.

Κάτω από την επιχειρηματική «ομπρέλα» του βρίσκονταν οι ΤΕΧΝΟΚΑΡ ΑΒΕΕ, αποκλειστικοί αντιπρόσωποι των αυτοκινήτων Seat, η ΒΕΛΜΑΡ ΑΒΕΕ, επίσημος διανομέας των αυτοκινήτων Ford, Volvo, Seat και Opel, η Autotechnica S.A., αντιπροσωπία των εταιριών Hertz, Audi και Seat στη Βουλγαρία, και φυσικά η εταιρία ενοικίασης αυτοκινήτων Hertz Autohellas ΑΤΕΕM, η οποία αποτελεί και το μεγαλύτερο εθνικό franchise του ομίλου παγκοσμίως, ενώ πρόσφατα απέκτησε και την αντιπροσώπευση των αυτοκινήτων KIA και Hyundai.
Επίσης συμμετείχε μετοχικά σε ακόμα 11 εταιρίες, όπως η Πειραιώς Best Leasing ΑΤΕΕ και η Multifin Α.Ε., εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτου στην Ελλάδα.

Η Aegean Aviation, που είχε δημιουργηθεί το 1987 από τα αδέρφια Αντώνιος και Νικόλαος Σιμιγδαλάς και είχε λάβει άδεια πτήσης από την ΥΠΑ το 1992, εξαγοράστηκε από τον Ομιλο Βασιλάκη (που πλέον είχε στην κατοχή του τα εμπορικά σήματα Autohellas, Technocar, VACAR) και μετατράπηκε σε ιδιωτική αεροπορική εταιρία που εκτελούσε πτήσεις VIP σε όλο τον κόσμο.

Στόλος αεροπλάνων

Το 1999, διαπιστώνοντας την παντελή έλλειψη ποιότητας στις αερομεταφορές, μετέτρεψε τη μικρή εταιρία Aegean Aviation σε τακτική εμπορική αεροπορική εταιρία, αρχικά με έναν στόλο έξι ολοκαίνουργιων αεροπλάνων, και έτσι δημιουργήθηκε η Aegean Airlines, μέλος της Star Alliance από το 2010, της ισχυρότερης αεροπορικής συμμαχίας στον κόσμο.

Η Aegean το 1999 εξαγόρασε την Air Greece και συγχωνεύτηκε με την Cronus το 2001. Το 2013 η Aegean εξαγόρασε την Olympic Air, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η μεγαλύτερη ελληνική αεροπορική εταιρία και να βελτιωθεί η προσβασιμότητα των νησιών της Ελλάδας, ακόμη και ορισμένων εκ των πιο απομακρυσμένων, τόσο για τους επισκέπτες της χώρας όσο και για τους Ελληνες.

Τον Μάρτιο του 2018 η Aegean υπέγραψε μια συμφωνία για τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα, αξίας 5 δισ. δολαρίων. Μια παραγγελία που αφορά έως 42 αεροπλάνα της οικογένειας Airbus A320neo.
Παρά το φορτωμένο επαγγελματικό πρόγραμμά του, ο Θεόδωρος Βασιλάκης πάντα έβρισκε χρόνο και για το αγαπημένο του χόμπι, το γκολφ, το οποίο και προέβαλλε μέσω των επιχειρήσεών του. Ως πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Aegean Airlines Pro-Am, είχε τοποθετήσει την Ελλάδα στον διεθνή χάρτη των μεγάλων τουρνουά γκολφ και είχε αναδείξει τις τουριστικές και γκολφικές υποδομές της, προσπαθώντας να προσελκύσει όλο και περισσότερους τουρίστες του λεγόμενου θεματικού τουρισμού.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...