Χτύπημα ΣΔΟΕ σε λαθρεμπόρους αλκοόλ!

❱❱ Κατασχέθηκαν 23.000 φιάλες με ποτά «μπόμπες»Εννέα άτομα συνέλαβε το ΣΔΟΕ κατά τη διάρκεια ευρείας επιχείρησης στη δυτική Αττική για την αντιμετώπιση κυκλώματος που διοχετεύει ποτά «μπόμπες» στην αγορά, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την κατάσχεση μεγάλων ποσοτήτων λαθραίου αλκοόλ.

Τα στοιχεία που είχαν τα στελέχη της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Αττικής είχαν προκύψει από προσεκτική μελέτη παλαιότερων υποθέσεων. Ακολούθησαν παρακολουθήσεις και συλλογή πληροφοριών, και την κατάλληλη στιγμή αποφασίστηκε η έφοδος σε δύο μεγάλες αποθήκες σε Ασπρόπυργο και Ελευσίνα. Εκεί κατασχέθηκαν, προτού φτάσουν στην αγορά, 23.000 φιάλες αλκοολούχων ποτών που θεωρούνται «μπόμπες», 120.000 ετικέτες-αντίγραφα επωνύμων ποτών, σχεδόν 1.000 κιλά καφές εσπρέσο και 13 κιλά ελληνικός καφές. Το ύψος των διαφυγόντων δασμών υπολογίζεται σε 220.000 ευρώ.

Αναζητείται συνεργός

Οι συλληφθέντες -επτά από τους οποίους είναι Ελληνες με καθορισμένους ρόλους στο κύκλωμα- οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, κατηγορούμενοι για παράβαση διατάξεων του Ποινικού, Τελωνειακού και Αγορανομικού Κώδικα, ενώ αναζητείται ακόμη ένας Ελληνας συνεργός τους. Η έρευνα για την έκταση της δράσης τους και την ποσότητα «μπόμπας» που διοχέτευσαν στην αγορά δεν έχει ολοκληρωθεί.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ