Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

Στις φλόγες η Άμφισσα για τη δολοφονία της μικρής Γιαννούλας

❱❱ Οι κάτοικοι του καταυλισμού τού έκαναν παρατήρηση γιατί έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα κι αυτός γύρισε με καραμπίναΑπό την
Εύα Παπαδάτου 

Εμπόλεμη ζώνη θυμίζει η Αμφισσα μετά τη δολοφονία μιας 13χρονης Τσιγγάνας από το όπλο ενός 34χρονου κρεοπώλη της περιοχής! Οι Ρομά, στον καταυλισμό των οποίων ζούσε η άτυχη Γιαννούλα, απειλούν με βεντέτα προειδοποιώντας ότι θα κάψουν την πόλη μετά την κηδεία του άτυχου κοριτσιού.

Το αιματηρό περιστατικό έγινε στις 20.30 το βράδυ της Δευτέρας, όταν ο Παρασκευάς Κοντογεώργος από το χωριό Βίνιανη (ο οποίος αναζητούνταν ως αργά χθες το βράδυ) λογομάχησε με δύο άντρες του καταυλισμού, οι οποίοι χόρευαν στον δρόμο και δεν τον άφηναν να περάσει για να πάει στον στάβλο που διατηρεί στο Προσήλιο.

10 11 f5

Οι Ρομά τον εμπόδισαν λέγοντάς του να μην τρέχει τόσο πολύ με το αυτοκίνητό του όταν περνάει από το σημείο, για να μη χτυπήσει κάποιο από τα παιδιά που παίζουν στον δρόμο. Σύμφωνα με όσα είπαν αργότερα οι κάτοικοι του καταυλισμού, ο 34χρονος κρεοπώλης βγήκε από το όχημά του και πιάστηκε στα χέρια με τον 35χρονο θείο της άτυχης μικρής. Κατόπιν, μπήκε στο αγροτικό όχημά του, μάρκας Toyota, απειλώντας τους: «Πάω να πάρω την καραμπίνα και θα σας σκοτώσω όλους».

Ο δράστης, ο οποίος είναι γνωστός με το παρατσούκλι «Μποτίλιας» και είχε διαφορές με κάποιους από τους Ρομά του καταυλισμού γιατί εδώ και καιρό έπεφτε συνεχώς θύμα διάρρηξης, το είπε και το έκανε! Επέστρεψε με το κυνηγετικό όπλο και δίχως να μπει στον χώρο όπου ήταν στημένες οι σκηνές των Ρομά, αλλά από ένα σημείο πιο ψηλά, στόχευσε προς το μέρος του 35χρονου και πάτησε δύο φορές τη σκανδάλη. Τα σκάγια τον βρήκαν στον αστράγαλο, αλλά για την ανιψιά του Γιαννούλα στάθηκαν μοιραία, αφού τη χτύπησαν στο σαγόνι και σχεδόν την αποκεφάλισαν την ώρα που χόρευε έξω από την παράγκα στην οποία έμενε με τους γονείς και τα αδέλφια της. Αμέσως μετά, πάνω στην αναστάτωση, ο 34χρονος (σύμφωνα με τις καταγγελίες των Ρομά, είχε μαζί του έναν Αλβανό ο οποίος φορούσε γάντια), διέφυγε και αναζητείται από την Αστυνομία.

«Σκότωσε την κόρη μου σαν το αρνί, ενώ χόρευε. Να σαπίσει στη φυλακή» ούρλιαζε θρηνώντας η μητέρα του άτυχου κοριτσιού.

10 11 f3

Η Αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 34χρονου δράστη, όμως εντόπισε μόνο το αγροτικό φορτηγάκι με το οποίο διέφυγε αρχικά, επί της επαρχιακής οδού Αμφισσας – Βίνιανης. Πιθανότατα συνέχισε πεζός (και οπλισμένος) με προορισμό μάλλον το βουνό της Γκιώνας, το οποίο λέγεται πως γνωρίζει σαν την παλάμη του και είναι εύκολο να βρει καταφύγιο, τουλάχιστον ως την παρέλευση του Αυτοφώρου. Πάντως, οι Ρομά δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια και άρχισαν τα αντίποινα πυρπολώντας το όχημα του 34χρονου. Kατόπιν προκάλεσαν φθορές στο κρεοπωλείο που διατηρεί μαζί με τον αδελφό του στην πόλη της Αμφισσας, αλλά και στο σπίτι του. Μάλιστα, απείλησαν την οικογένειά του και την οικογένεια του αδελφού του. Για να αποτραπούν τυχόν διαθέσεις για βεντέτα, εκτός από τις δυνάμεις του τμήματος Ασφαλείας Αμφισσας – Δελφών, στην περιοχή έφτασαν ενισχύσεις από ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα με έντονη την παρουσία περιπολιών και αστυνομικών πεζών ή και με αυτοκίνητα. Μάλιστα, έξω από το σπίτι όπου κατοικεί η οικογένεια του Παρασκευά Κοντογεώργη βρίσκεται περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. σε μια προσπάθεια αποφυγής πράξεων αντεκδίκησης, ενώ όλοι οι συγγενείς του απομακρύνθηκαν με την παρότρυνση της Αστυνομίας από τα σπίτια τους και φιλοξενούνται σε φίλους.

10 11 f2 image 5

Στο μεταξύ, στο σημείο όπου έπεσε νεκρή η 13χρονη οι κάτοικοι του καταυλισμού έχουν βάλει λουλούδια και δεν αφήνουν κανέναν να πλησιάσει, ενώ χθες το βράδυ οργάνωσαν συγκέντρωση στην πλατεία Ησαΐα της Αμφισσας στη μνήμη του αδικοχαμένου κοριτσιού, η οποία ωστόσο ματαιώθηκε έπειτα από παρέμβαση της Αστυνομίας.

offer

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...