Σύγχρονη Σταχτοπούτα, θύμα του θείου της

❱❱ Ο αδελφός της μητέρας της 22χρονης ορφανής έβαλε χέρι στην κληρονομιά, ύψους 350.000 ευρώΤην ηρωίδα του κλασικού παραμυθιού της Σταχτοπούτας -στη σύγχρονη μορφή της- θύμισε μια 22χρονη από τον Βόλο, η οποία κλήθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας για υπόθεση υπεξαίρεσης στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας. 

Η κοπέλα ορφάνεψε μικρή, αλλά οι γονείς της φρόντισαν να της αφήσουν περιουσία ύψους 350.000 ευρώ. Την ανατροφή της ανέλαβε μια θεία της, αλλά την έχασε κι αυτήν στα 11 της χρόνια και τη μεγάλωσαν άλλα συγγενικά της πρόσωπα. Σύμφωνα με τον «Ταχυδρόμο», ο αδελφός της μητέρας της φέρεται ότι έβαλε χέρι στην κληρονομιά της και υπεξαίρεσε 82.000 ευρώ, με αποτέλεσμα, παρά τη μεγάλη περιουσία της, η νεαρή κοπέλα να αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες και να τη βοηθούν διάφοροι συγγενείς! Ο 73χρονος (σήμερα) θείος της είχε αναλάβει τη διαχείριση της περιουσίας το 2007, με δικαστική απόφαση.

Η υπόθεση άρχισε να ξεδιπλώνεται μόλις η κοπέλα ενηλικιώθηκε. Τότε ο θείος κλήθηκε να αποδείξει τι απέγινε η μεγάλη περιουσία, αλλά δεν μπόρεσε να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία για να αιτιολογήσει την απώλεια 82.000 ευρώ. Οταν η διένεξή τους έφτασε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, ο 73χρονος ισχυρίστηκε ότι πλήρωσε χρήματα σε εργολάβο για την αγορά ενός διαμερίσματος. Ομως, τον διέψευσε ο εργολάβος, που παρουσιάστηκε στο δικαστήριο και φέρεται ότι κατέθεσε πως τα χρήματα για την αγορά τα είχε πάρει από τη μητέρα της κοπέλας και όχι από εκείνον!

Ο κατηγορούμενος επέμεινε ότι όχι μόνο δεν υπεξαίρεσε τα χρήματα, αλλά ζημιώθηκε κιόλας, βάζοντας και δικά του για να συντηρήσει την περιουσία της ανήλικης. Ομως, οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν το δικαστήριο, το οποίο τον έκρινε ένοχο για υπεξαίρεση και του επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με αναστολή, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της έδρας τού διαμήνυσε να επιστρέψει στην 22χρονη όλα τα χρήματα! Ο άλλος θείος της κοπέλας (αδελφός του 73χρονου), που κατηγορούνταν για συνέργεια στην υπεξαίρεση, κρίθηκε αθώος.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ