Μαθήτρια αντέγραφε με hi-tech «κόλπο»

❱❱ Σάλος στην Κω, όταν επιτηρητής στις πανελλαδικές την έπιασε με κοριό!Η παρατηρητικότητα ενός επιτηρητή σε εξεταστικό κέντρο της Κω, ο οποίος ανακάλυψε τον… «κοριό» μέσω του οποίου μια υποψήφια των πανελλαδικών εξετάσεων δεχόταν στο αυτί της τις απαντήσεις στο μάθημα της Ιστορίας από την αδελφή της, έβαλε άδοξο τέλος στις ελπίδες της 18χρονης μαθήτριας του 2ου ΓΕ.Λ. Κω και προκάλεσε σάλο στο νησί!

Η μαθήτρια πιάστηκε στα πράσα από τον καθηγητή την ώρα που προσπαθούσε να αντιγράψει μέσω του ακουστικού και το γραπτό της μηδενίστηκε. Λίγο αργότερα βρήκε τον μπελά της και η αδελφή της, η οποία της έδινε τις απαντήσεις των θεμάτων και συνελήφθη ως συνεργός. 

Οπως αποδείχτηκε, η 18χρονη μαθήτρια επικοινωνούσε μέσω του ακουστικού που ήταν καλά κρυμμένο στο αυτί της με την 24χρονη αδελφή της, η οποία είχε αναλάβει να τη βοηθήσει διαβάζοντας μέσα από το βιβλίο τις απαντήσεις των ερωτήσεων στο εξεταζόμενο μάθημα. Στην αίθουσα επικράτησε αναστάτωση και στο εξεταστικό κέντρο κλήθηκε η Αστυνομία, που ανέλαβε να ξετυλίξει το κουβάρι του νήματος, η άλλη άκρη του οποίου βρέθηκε στα χέρια της 24χρονης. Οι πανελλαδικές συνεχίστηκαν κανονικά για τους υπόλοιπους υποψηφίους, οι οποίοι δεν θα ξεχάσουν το απρόσμενο περιστατικό, όσα χρόνια και αν περάσουν. Προκειμένου, μάλιστα, να μην επαναληφθεί κάτι παρόμοιο, κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και ο κανονισμός που ισχύει για τις εξετάσεις. Σύμφωνα με το άρθρο 6 της Υ.Α. Φ.251/37802/Α5/3-3-2016 (ΦΕΚ 698/Β/16-3-2016), κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές, βιβλία, τετράδια, σημειώσεις αποτελούν αιτία μηδενισμού του γραπτού του υποψηφίου εφόσον τα έχει μαζί του στην αίθουσα. 

Μηδέν, βάσει του σχετικού κανονισμού, θα πάρει ένας μαθητής αν αντιγράφει κατά τη διάρκεια της εξέτασης από βιβλίο ή οποιουδήποτε είδους σημειώσεις ή από γραπτό δοκίμιο άλλου εξεταζομένου, ή θορυβεί ή δεν συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των επιτηρητών. Σε περίπτωση κατά την οποία εξεταζόμενος φέρει μαζί του κινητό τηλέφωνο κατά την προσέλευσή του στο εξεταστικό κέντρο θα το παραδίδει στον πρόεδρο της Λυκειακής Επιτροπής. Μετά τη λήξη της εξέτασης ο υποψήφιος θα παραλαμβάνει το κινητό του και θα αποχωρεί. 

offer

Η παρατηρητικότητα ενός επιτηρητή σε εξεταστικό κέντρο της Κω, ο οποίος ανακάλυψε τον… «κοριό» μέσω του οποίου μια υποψήφια των πανελλαδικών εξετάσεων δεχόταν στο αυτί της τις απαντήσεις στο μάθημα της Ιστορίας από την αδελφή της, έβαλε άδοξο τέλος στις ελπίδες της 18χρονης μαθήτριας του 2ου ΓΕ.Λ. Κω και προκάλεσε σάλο στο νησί!Η μαθήτρια πιάστηκε στα πράσα από τον καθηγητή την ώρα που προσπαθούσε να αντιγράψει μέσω του ακουστικού και το γραπτό της μηδενίστηκε. Λίγο αργότερα βρήκε τον μπελά της και η αδελφή της, η οποία της έδινε τις απαντήσεις των θεμάτων και συνελήφθη ως συνεργός. Οπως αποδείχτηκε, η 18χρονη μαθήτρια επικοινωνούσε μέσω του ακουστικού που ήταν καλά κρυμμένο στο αυτί της με την 24χρονη αδελφή της, η οποία είχε αναλάβει να τη βοηθήσει διαβάζοντας μέσα από το βιβλίο τις απαντήσεις των ερωτήσεων στο εξεταζόμενο μάθημα. Στην αίθουσα επικράτησε αναστάτωση και στο εξεταστικό κέντρο κλήθηκε η Αστυνομία, που ανέλαβε να ξετυλίξει το κουβάρι του νήματος, η άλλη άκρη του οποίου βρέθηκε στα χέρια της 24χρονης. Οι πανελλαδικές συνεχίστηκαν κανονικά για τους υπόλοιπους υποψηφίους, οι οποίοι δεν θα ξεχάσουν το απρόσμενο περιστατικό, όσα χρόνια και αν περάσουν. Προκειμένου, μάλιστα, να μην επαναληφθεί κάτι παρόμοιο, κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και ο κανονισμός που ισχύει για τις εξετάσεις. Σύμφωνα με το άρθρο 6 της Υ.Α. Φ.251/37802/Α5/3-3-2016 (ΦΕΚ 698/Β/16-3-2016), κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές, βιβλία, τετράδια, σημειώσεις αποτελούν αιτία μηδενισμού του γραπτού του υποψηφίου εφόσον τα έχει μαζί του στην αίθουσα. Μηδέν, βάσει του σχετικού κανονισμού, θα πάρει ένας μαθητής αν αντιγράφει κατά τη διάρκεια της εξέτασης από βιβλίο ή οποιουδήποτε είδους σημειώσεις ή από γραπτό δοκίμιο άλλου εξεταζομένου, ή θορυβεί ή δεν συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των επιτηρητών. Σε περίπτωση κατά την οποία εξεταζόμενος φέρει μαζί του κινητό τηλέφωνο κατά την προσέλευσή του στο εξεταστικό κέντρο θα το παραδίδει στον πρόεδρο της Λυκειακής Επιτροπής. Μετά τη λήξη της εξέτασης ο υποψήφιος θα παραλαμβάνει το κινητό του και θα αποχωρεί. 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ