Ετοίμαζαν απόδραση α λα Ριζάι!

Μία από τις πιο θεματικές αποδράσεις μελών τρομοκρατικής οργάνωσης μέσα από τις φυλακές κατάφερε να αποτρέψει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία με τη σύλληψη των τεσσάρων δραστών της δίδυμης ληστείας στο Βελβεντό της Κοζάνης. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και έπειτα από την εξερεύνηση των πέντε USB που βρέθηκαν στο διαμέρισμα-γιάφκα στα Τουρκοβούνια, η ομάδα Μιχαηλίδη – Πολίτη είχε ήδη εκπονήσει λεπτομερές σχέδιο απόδρασης συγκεκριμένων μελών της ένοπλης οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», τα οποία κρατούνται στο σωφρονιστικό κατάστημα Κορυδαλλού.

Μάλιστα, όπως πρόεκυψε από τη μελέτη του σχεδίου, η ομάδα του Βελβεντού θα χρησιμοποιούσε νοικιασμένο ελικόπτερο προκειμένου να πάρει μέσα από το προαύλιο των φυλακών πρόσωπα που έχουν παίξει κεντρικό ρόλο στην ένοπλη οργάνωση. Στην πραγματικότητα θα ακολουθούσαν κατά γράμμα το σχέδιο απόδρασης του Αλβανού κακοποιού Ριζάι και του Παλαιοκώστα μέσα από τον Κορυδαλλό, η οποία είχε γίνει επίσης με ελικόπτερο. Οι πληροφορίες που έχει καταφέρει να συγκεντρώσει η Αντιτρομοκρατική κάνουν λόγο για προχωρημένο σχέδιο. Μάλιστα φέρεται να είχαν ήδη ειδοποιηθεί συγκεκριμένα μέλη της ένοπλης οργάνωσης, ώστε να είναι έτοιμα για την απόδραση.

Στις ίδιες αποθηκευτικές μονάδες οι αστυνομικοί βρήκαν επιστολές που αντάλλαζαν οι συλληφθέντες στο Βελβεντό της Κοζάνης με τους έγκλειστους συντρόφους τους στις φυλακές Κορυδαλλού. Παρά την κοινή τους ιδεολογία, φαίνεται πως είχαν υπάρξει διαφωνίες θεωρητικού περιεχομένου μεταξύ των αρχικών μελών της «Συνωμοσίας» και της ομάδας Μιχαηλίδη – Πολίτη.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., στα πέντε USB βρέθηκαν επίσης φωτογραφίες και βίντεο από καταστήματα τραπεζών, κείμενα επιστολών που απευθύνονται σε φυλακισμένα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» και οι οποίες εμπεριέχουν ιδεολογικές θέσεις και τοποθετήσεις, καθώς και μεταξύ τους διαφωνίες. Ακόμα βρέθηκαν κείμενα από έρευνα αγοράς επιχειρησιακών υλικών και μέσων (αλεξίσφαιρα γιλέκα, μικροκάμερες κλπ.), επιστολή των συλληφθέντων Δημητρίου Πολίτη και Ιωάννη Μιχαηλίδη, η οποία δημιουργήθηκε σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα λίγες ώρες αργότερα, κείμενο του συλληφθέντα Ιωάννη Μιχαηλίδη, το οποίο τροποποιήθηκε τελευταία φορά σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα την ίδια ημέρα, και, τέλος, διάφορα κείμενα με ιδεολογικό περιεχόμενο.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέφτει η αυλαία σε δύο γάμους της ελληνικής σόουμπιζ!

Σκάνε βόμβες χωρισμών στην καλλιτεχνική Αθήνα. Δύο πασίγνωστα ζευγάρια της showbiz βαδίζουν σε τεντωμένο σκοινί και, αν σπάσει, θα σημάνουν οι… καμπάνες για το τέλος των γάμων τους.

Flashback: Η Φαίη Σκορδά στα πρώτα της βήματα στην τηλεόραση

Μπορεί η Φαίη Σκορδά να είναι πλέον από τις τοπ παρουσιάστριες της χώρας ωστόσο εμείς βρήκαμε πώς ήταν στα πρώτα της βήματα.

Νεκρή πρώην παίκτρια του ριάλιτι «The Bachelor»

Οι πρώτες υποψίες ότι επρόκειτο για την παίκτρια δημιουργήθηκαν από δύο χαρακτηριστικά τατουάζ που εντοπίστηκαν στο πτώμα

Έριξε το… καρφάκι της

Η σπόντα της Μελίνας Νικολαΐδη!Με το τραγούδι της Ελεονώρας...

Δύσκολες ώρες για την Klavdia: Στον ιστό ροζ βίντεο

Πρωταγωνίστρια σε μια ιστορία που έχει προκαλέσει τριγμούς στην ελληνική showbiz και όχι μόνο είναι η δημοφιλής τραγουδίστρια Κλαυδία Παπαδοπούλου, ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα της νέας γενιάς καλλιτεχνών.

Γνωστός ηθοποιός στάζει «φαρμάκι» για τους συμπρωταγωνιστές του!

Ιδιαίτερα αιχμηρός εμφανίστηκε ο Μπράιν Κοξ, σε πρόσφατη συνέντευξή...

«Η ζωή εν τάφω» του Καλλιβωκά!

«Ψάχνω τρόπο να φύγω από τη ζωή... Κουράστηκα και, πλέον, δεν επιθυμώ να βρίσκομαι τις περισσότερες ώρες της ημέρας πάνω σε ένα αναπηρικό καροτσάκι.