Βολές κατά ριπάς από τον Αμβρόσιο στον Τσίπρα! «Διέγραψε τα ιδανικά Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια»

❱❱ Νέα ολομέτωπη επίθεση προς τον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, ο οποίος με ακόμα μία παρέμβαση απευθύνεται προς τον πρωθυπουργό της «δύστυχης Ελλάδας», διερωτώμενος «σε τι Θεό πιστεύει». Μάλιστα, στην ανακοίνωσή του ο ιεράρχης αφήνει σαφείς αιχμές για τη στάση της Ιεράς Συνόδου, την οποία κατηγορεί ότι «τηρεί αιδήμονα σιγήν», την ώρα που ο κόσμος διαμαρτύρεται!
Στις βολές που εξαπολύει κατά ριπάς ο μητροπολίτης Καλαβρύτων αναφέρει ότι τα «σπουδαιότερα επιτεύγματα» της κυβέρνησης είναι η διαγραφή των ιδανικών «Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια». «Διέγραψε και τα τρία αυτά ιδανικά από τη ζωή των Ελλήνων! Το ΘΡΗΣΚΕΙΑ, διότι ο ίδιος προβάλλει ως άθεος! Το ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, διότι ο ίδιος και αστεφάνωτος είναι και τους ομοφυλόφιλους προωθεί και προβάλλει! Το ΠΑΤΡΙΣ, διότι με τη συμφωνία Βόρεια Μακεδονία εχάρισε στα Σκόπια την ένδοξη ιστορία μας! Ισοπέδωσε τα πάντα! Επρόδωσε την Πατρίδα μας!» αναφέρει.

Το θέμα της συμφωνίας

Στην ίδια ανακοίνωση ο σεβασμιότατος σχολιάζει τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα της συμφωνίας:
«Αλλά και το Δημοκρατικό μας Πολίτευμα ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΕ, αφού την απόφαση για τη Μακεδονία ΔΕΝ ΕΛΑΒΕ η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, αλλά ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ Ο ΑΛΕΞΙΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ! Και ναι μεν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, αναφερόμενος στο θέμα των Σκοπίων, σε δηλώσεις του είπε ότι ο ελληνικός λαός ψηφίζει τους βουλευτές, η δε Βουλή των Ελλήνων αποφασίζει για τα εθνικού περιεχομένου ζητήματα! Στην προκείμενη περίπτωση ΑΓΝΟΗΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ! Δηλ. και ο ελληνικός λαός και η Βουλή των Ελλήνων!»

Ο μητροπολίτης επισυνάπτει στο κείμενό του τίτλους δημοσιευμάτων με πολύ σκληρούς χαρακτηρισμούς και θέσεις κατά του πρωθυπουργού, τους οποίους επέλεξε για να καταδείξει τις αντιδράσεις, όπως «Είναι και λαομπαίχτης και θεομπαίχτης», «Τα έβαλαν ακόμη και με την προσευχή!» αλλά και άλλους, ακόμα πιο ακραίους, που αναφέρονται σε «σοδομιστές» και «ήθος Διαβόλου και γνήσιο αντίχριστο μίσος».

Κλείνοντας, ο ιεράρχης επισημαίνει για τα παραπάνω: «Δεν είναι δικά μας κείμενα. Εάν, τυχόν, εξέρχονται των ορίων του Νόμου, εμείς δεν έχουμε ευθύνη!», ώστε να αποφύγει τυχόν νέες δικαστικές περιπέτειες!

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ