Επιασαν Κινέζο μεγαλοαπατεώνα

❱❱ Εστησε e-παρατράπεζα στη χώρα του και τσέπωσε 3,9 δισ. ευρώ! Κρυβόταν σε διαμέρισμα στον ΑλιμοΑπό τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Σε ένα διαμέρισμα στην περιοχή του Αλίμου, όπου κρυβόταν, συνελήφθη χθες το πρωί από το Τμήμα Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής ένας διαβόητος Κινέζος μεγαλοαπατεώνας, που κατηγορείται από τις Aρχές της πατρίδας του για απάτη-μαμούθ, ύψους 3,9 δισ. ευρώ, και αναζητούνταν με διεθνές ένταλμα σύλληψης από την Ιντερπόλ.

Ο 41χρονος Κινέζος φέρεται ότι υπεξαίρεσε από καταθέσεις συμπατριωτών του το ποσό των 30 δισ. γουάν, όπως ονομάζεται η κινεζική νομισματική μονάδα.

Μαζί με άλλους τρεις συνεργούς του, που επίσης αναζητούνται με διεθνή εντάλματα, είχε δημιουργήσει μια ηλεκτρονική παρατράπεζα τύπου «πυραμίδας» και υποσχόταν υψηλά επιτόκια στους ανυποψίαστους καταθέτες τραπεζών, στην περίπτωση που μετέφεραν σε αυτήν τα χρήματά τους. Μάλιστα ο 41χρονος τους έταζε ότι, ανάλογα με το ύψος της κατάθεσης, τα επιτόκια θα έφθαναν το 30% ή ακόμα και το 50% επί του αρχικού κεφαλαίου!

Εγινε καπνός

Οταν αποκαλύφθηκε η απάτη, ο 41χρονος είχε ήδη αρπάξει το «παραδάκι» και είχε γίνει καπνός από την Κίνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται ότι περιπλανήθηκε αρχικά σε διάφορες χώρες της Ασίας, ενώ στη συνέχεια βρήκε καταφύγιο σε ευρωπαϊκές χώρες, με κατάληξη στην Ελλάδα. Καθώς διέθετε οικονομική άνεση, την οποία ωστόσο φρόντιζε να μη δείχνει για να μη στοχοποιηθεί, είχε νοικιάσει ένα μικρό διαμέρισμα στην περιοχή του Αλίμου.

Πριν από περίπου έναν μήνα το διεθνές ένταλμα σύλληψης έφτασε στα γραφεία του Τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας μαζί με την Ερυθρά Αναγγελία εις βάρος του Κινέζου μεγαλοαπατεώνα. Αμέσως οι έμπειροι αστυνομικοί άρχισαν έρευνες σε επαφή με την κινεζική πρεσβεία προκειμένου να συλλέξουν περισσότερες πληροφορίες, καθώς η πρώτη ενημέρωση που είχαν από την Ιντερπόλ ανέφερε πως ήταν πολύ πιθανό το ενδεχόμενο ο 41χρονος να βρίσκεται στην Αθήνα.

Τελικά εντόπισαν το διαμέρισμα του Αλίμου, όπου τον συνέλαβαν και πλέον άρχισαν οι διαδικασίες για την έκδοσή του στην Κίνα.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ