Βανδαλισμός!

❱❱ Δύο γυναίκες επί μιάμιση ώρα ράντιζαν ανενόχλητες με baby oil σπάνια εκθέματα στο Βυζαντινό Μουσείο για να τα καταστρέψουνAνω κάτω έκαναν το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο οι δύο μυστηριώδεις γυναίκες που ράντιζαν ανενόχλητες τα εκθέματα με baby oil κατά την περιήγησή τους στους χώρους του, επιχειρώντας να τα αλλοιώσουν!

Για το πρωτοφανές περιστατικό που συνέβη πριν από τρεις εβδομάδες (28 Ιουλίου) το υπουργείο Πολιτισμού προχώρησε στη διεξαγωγή Eνορκης Διοικητικής Εξέτασης, κάνοντας λόγο για «κακόβουλη ενέργεια».

Μπορεί η ενέργεια των δύο γυναικών να μην επέφερε «καμία ανήκεστο βλάβη σε αρχαία αντικείμενα, τα οποία έχουν καθαριστεί σχεδόν στο σύνολό τους», σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του ΥΠΠΟ, ωστόσο προκύπτουν ερωτήματα για την ασφάλεια των μοναδικών εκθεμάτων, καθώς βρίσκονταν επί μιάμιση ώρα έρμαια στα χέρια επιτηδείων που ήθελαν να τα καταστρέψουν!

Μάλιστα, προκαλεί αλγεινή εντύπωση το ότι το συμβάν έγινε αντιληπτό την επόμενη ημέρα, όταν το προσωπικό διαπίστωσε τους εκτεταμένους λεκέδες στα έργα!

Στη συνέχεια, επιβεβαιώθηκε από τις κάμερες ασφαλείας που αποκάλυψαν τη δολιοφθορά από τις δύο γυναίκες.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια του μουσείου Αικατερίνη Δελαπόρτα, αποκατάσταση χρειάζονται και οι φθορές που έχουν γίνει στο ίδιο το κτίριο «γιατί τοίχοι και πατώματα στο εσωτερικό του μουσείου είναι ραντισμένοι με λάδι»!

Ομως, παρά την ανακοίνωση του ΥΠΠΟ για καμία ανήκεστο βλάβη, υπέστη μεγάλη ζημιά ο κοπτικός σταυρός από την Αίγυπτο του 6ου αιώνα μ. Χ., που κατέχει κυρίαρχη θέση στην κεντρική αίθουσα των μόνιμων συλλογών και μπήκε στο στόχαστρο των δύο «επισκεπτριών», καθώς είναι ξύλινος.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ