Τablet «πάπυρος»!

❱❱ Μηχανικοί βρετανικού πανεπιστημίου δημιούργησαν το MagicScroll, που γίνεται ρολό και χωράει σε τσέπηΕπιστροφή στην παράδοση με τεχνολογία αιχμής συνδύασαν μηχανικοί του πανεπιστημίου Queen’s, δημιουργώντας το πρώτο tablet που «διπλώνει» σαν πάπυρος. 

Το MagicScroll, όπως ονομάζεται, είναι δημιουργία μηχανικών του πανεπιστημίου Queen’s και διαθέτει εύκαμπτη οθόνη 7,5 ιντσών με υψηλή ανάλυση 2Κ, η οποία μπορεί να τυλιχτεί και να ξετυλιχτεί γύρω από κεντρικό κυλινδρικό άξονα.

Χάρη στο μικρό βάρος της η συσκευή είναι πιο εύχρηστη από ένα παραδοσιακό τάμπλετ, καθώς όταν η οθόνη είναι τυλιγμένη χωράει ακόμα και μέσα σε τσέπη. Το MagicScroll μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως «έξυπνο» τηλέφωνο ή ως pointer, ενώ επόμενος στόχος των ερευνητών, όπως ανέφεραν, είναι να σμικρύνουν τόσο τη συσκευή ώστε να μην ξεπερνά το μέγεθος ενός στιλό.

«Εμπνευστήκαμε από τον σχεδιασμό των αρχαίων παπύρων, καθώς και των παλαιών συστημάτων αρχειοθέτησης με κάρτες τύπου “ρόλοντεξ”» δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής, ο καθηγητής Ρόελ Βερτεγκάαλ, ειδικός σε θέματα αλληλεπίδρασης ανθρώπων – υπολογιστών και διευθυντής του Εργαστηρίου Ανθρώπινων Πολυμέσων του βρετανικού πανεπιστημίου, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί η άποψη ότι οι οθόνες επιβάλλεται να είναι επίπεδες.

Το MagicScroll διαθέτει, επίσης, μία κάμερα που επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν το τάμπλετ με τυλιγμένη την οθόνη ως χειριστήριο ελέγχου μέσω χειρονομιών, όπως το Wiimote της Nintendo.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ