Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Ηigh-tech κλεφτρόνια

❱❱ Aρπαξαν αυτοκίνητο μέσω bluetooth, αλλά την έβγαλαν καθαρή γιατί δεν βρέθηκε ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός τουςΑπό τη
Μαρία Μεϊμάρη

Πριν από λίγα χρόνια, οι διαρρήκτες με ένα κατσαβίδι προσπαθούσαν να παραβιάσουν την κλειδαριά του αυτοκινήτου που έβαζαν στόχο.

Ομως, η μέθοδος αυτή ανήκει πλέον στο παρελθόν, καθώς η νέα γενιά των… high-tech διαρρηκτών έχει αναβαθμίσει τις τακτικές της, χρησιμοποιώντας ειδικές φορητές συσκευές που ενεργοποιούν το όχημα μέσω bluetooth!
Θύμα τέτοιων κακοποιών έπεσε, πριν από μερικές ημέρες, ένας ιδιοκτήτης αυτοκινήτου, μάρκας Smart, στον Κορυδαλλό. Για καλή του τύχη, όμως, οι γείτονες έπιασαν… επί το έργον τους δράστες και ειδοποίησαν την Αστυνομία, με αποτέλεσμα λίγο αργότερα να συλληφθούν και να οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που σχημάτισε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά, το περιστατικό συνέβη στις 21 Αυγούστου.

Οπως ανέφερε στην προανακριτική κατάθεση ο κάτοχος του Smart, γύρω στις 4 το πρωί ξύπνησε από δυνατές φωνές. Βγαίνοντας στην είσοδο του σπιτιού του είδε αστυνομικούς, οι οποίοι τον ενημέρωσαν ότι άγνωστοι δράστες πήραν το αυτοκίνητό του, αλλά δεν πρόλαβαν να πάνε μακριά, καθώς συνελήφθησαν λίγη ώρα αργότερα, έπειτα από καταδίωξη. Ενας από τους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ που επενέβησαν και συνέλαβαν τον έναν από τους δύο δράστες, περιέγραψε καρέ καρέ τη σύλληψη.

«Λάβαμε σήμα μέσω του Κέντρου Αμεσης Δράσης για την κλοπή ενός Ι.Χ. αυτοκινήτου, μάρκας Smart, χρώματος ασημί, στον Κορυδαλλό και επί της οδού… (σ.σ.: αναφέρει την οδό). Αμεσα μεταβήκαμε στο ανωτέρω σημείο, όπου, με την άφιξή μας, εντοπίσαμε κρυμμένο πίσω από ένα παρακείμενο σταθμευμένο όχημα ένα νεαρό άτομο και αποφασίσαμε να το ελέγξουμε» ανέφερε ο αστυνομικός, λέγοντας ότι, μόλις πλησίασαν τον ύποπτο, εκείνος κρύφτηκε κάτω από το αυτοκίνητο! Τότε, οι αστυνομικοί τού είπαν να βγει έξω, όμως εκείνος αρνιόταν να υπακούσει στις εντολές τους και αντιστεκόταν σθεναρά, με αποτέλεσμα στο τέλος να τον τραβήξουν κακήν κακώς για να τον ακινητοποιήσουν!

Ερωτήσεις

Σύμφωνα με τον αστυνομικό, στις ερωτήσεις τόσο του ίδιου όσο και των συναδέλφων του σχετικά με το πού βρίσκεται ο συνεργός του, ο συλληφθείς απάντησε ότι διέφυγε με το κλεμμένο αυτοκίνητο και κατευθυνόταν προς τη λεωφόρο Γρηγορίου Λαμπράκη. Ετσι, ενημερώθηκαν το Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού και ένα περιπολικό με δύο αστυνομικούς που εκτελούσαν υπηρεσία κοντά στην περιοχή, εντόπισαν το όχημα, που οδηγούσε ο άλλος δράστης, και τον συνέλαβαν, αφού προηγουμένως το ακινητοποίησαν.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, βλέποντας τους αστυνομικούς να τον πλησιάζουν, ο δράστης πέταξε δίπλα στο αυτοκίνητο ένα περίεργο αντικείμενο, το οποίο οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν στην αρχή να καταλάβουν τι ήταν.
Ομως, κοιτάζοντάς το πιο προσεκτικά αντιλήφθηκαν ότι επρόκειτο για μια φύσα, η οποία συνδέεται στους «εγκεφάλους» των αυτοκινήτων θέτοντάς τα σε λειτουργία! Οι δύο διαρρήκτες απολογήθηκαν στον ανακριτή, όμως τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς δεν βρέθηκαν τα υπόλοιπα αντικείμενα που χρησιμοποίησαν για να κάνουν την κλοπή, όπως, για παράδειγμα, ο φορητός υπολογιστής!

«Βάρυνε στην κρίση της ανακριτικής και της εισαγγελικής Αρχής υπέρ της μη προσωρινής κράτησης το γεγονός ότι κατασχέθηκε μόνο η ανευρεθείσα φύσα και όχι τα υπόλοιπα απαραίτητα για την ολοκλήρωση της αφαίρεσης με επαγγελματικό τρόπο των αυτοκινήτων, που ήταν το bluetooth και το laptop. Δεν θεμελιώνεται με αυτόν τον τρόπο το αδίκημα και θα μπορούσε να τοποθετηθεί νομικά στην έννοια της απρόσφορης απόπειρας» δήλωσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος των κατηγορουμένων Γιάννης Γλύκας.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...